Ambitieuze López: “Wil alle drie de grote rondes winnen”

dinsdag 29 december 2015 om 16:51
Ambitieuze López: “Wil alle drie de grote rondes winnen”

Miguel Ángel Lopez tijdens de Tour de Suisse- Foto; Sirotti

Miguel Ángel López beleefde afgelopen seizoen een prima eerste jaar in het profpeloton. De pas 21-jarige Colombiaan van Astana legt de lat voor zichzelf uitzonderlijk hoog, laat hij weten in gesprek met Biciciclismo. “De drie grote rondes hebben me altijd aangetrokken. Mijn droom is om ze ooit alle drie te winnen. Het is moeilijk, maar niet onmogelijk. Het is zaak jezelf zo goed mogelijk voor te bereiden.”

Voorlopig wacht López nog op zijn debuut in een grote ronde. Volgend jaar moet dat gebeuren in de Vuelta a España, meteen ook zijn hoofddoel van het seizoen. “Ik zal daar alle vrijheid krijgen omdat onze twee leiders daar normaal gesproken niet rijden”, zo doelt hij op Vincenzo Nibali en Fabio Aru. “Ik ga er het beste van maken. Het is belangrijk dat ik het vertrouwen dat ik dit seizoen heb opgedaan meeneem naar de Vuelta.” López werd dit jaar onder meer zevende in de Ronde van Zwitserland.

Quintana en Aru als voorbeelden
López, in 2014 winnaar van de Ronde van de Toekomst, spiegelt zichzelf graag aan zijn landgenoot Nairo Quintana en zijn ploeggenoot Fabio Aru, die allebei vier jaar ouder zijn. “Hun resultaten laten zien dat renners al op jonge leeftijd de sprong kunnen maken. Nairo won de Giro al toen hij 25 was, Aru wint de Vuelta eveneens op zijn 25e. Ik weet niet of het bij mij langer of korter zal duren, maar ook ik heb die ambitie.”

Dit artikel delen:

45 Reacties

GreenDay 29 december 2015 om 16:54

Het klinkt misschien grof, maar ik vertrouw hem niet. Een neoprof die zichzelf na 1 jaar warmdraaien al zo'n doelen stelt, gaat volgens mij over lijken. Hopelijk ben ik volledig verkeerd en wordt dit het volgende supertalent.

Thijs E 29 december 2015 om 17:05

GreenDay +1

Óf hij heeft last van de hoogte in Colombia, óf het is lullig vertaald, maar dit is wel heel ambitieus voor iemand die nog geen grote ronde heeft gereden. En of hij de volledige vrijheid krijgt in een Vuelta waar hij debuteert is ook maar de vraag.

Scotty 29 december 2015 om 17:13

@Greenday, klinkt vooral erg dom.

Als je als neoprof al niet meer mag dromen.. Ga toch weg man.

Bovendien, als over enkele jaren Froome, Contador, Nibali, Valverde en Rodriguez gestopt zijn, zie ik tot dusver weinig "zekere" potentiele opvolgers.

HoofdIsVrij 29 december 2015 om 17:19
Quote:
“Het is zaak
jezelf zo goed mogelijk voor te bereiden.”

Klinkt in mijn oren toch ook als ‘jezelf zo goed mogelijk (binnen de marges) te prepareren’. Enfin, onschuldig tot het tegendeel is bewezen, zullen we maar zeggen.

vinnievidefietsen 29 december 2015 om 17:24

Voor te bereiden is uiteraard het juiste woord…

burgyv 29 december 2015 om 17:25

Je weet nooit hoe een carriere zich ontwikkeld, maar hij is op deze leeftijd al ietsje verder dan Quintana was, ook vorig jaar al. Extra knap omdat Lopez al een paar zware knieblessures heeft gehad. (zal ook wel iets te maken hebben met de combinatie kracht en leeftijd, zie ook Power) Tot nu toe heeft hij alle reden om zichzelf te spiegelen aan Quintana en Aru. Datzelfde geldt dus ook voor Power.

Marakus 29 december 2015 om 17:34

@Greenday en Thijs E,

Ik weet niet wat jullie uit het artikel halen maar volgens mij komt het erop neer dat hij dit jaar de Vuelta rijdt en ervan droomt om ‘ooit’ alle drie de grote rondes te winnen… volgens mij dromen daar alle beginnelingen over en daar is niks mis mee! Hij zegt zeker niet dat hij komende Vuelta al wil of zal winnen.

Noud89 29 december 2015 om 17:38

Super talent en mooie renner! Ben er van overtuigd dat dit een absolute topper gaat worden.

Thijs E 29 december 2015 om 17:44

@Marakus: het ging mij vooral om dit stukje: “Vuelta…hoofddoel van het seizoen. “Ik zal daar alle vrijheid krijgen omdat onze twee leiders daar normaal gesproken niet rijden”

M.i. nogal ambitieus voor iemand die nog moet debuteren. Dan maak je toch geen hoofddoel van de Vuelta, dan ga je daar toch leren hoe dat werkt, zo’n grote ronde? Vandaar mijn opmerking over de lullige vertaling, het is natuurlijk ook geciteerd uit een langer interview.

ikbenprocycling 29 december 2015 om 17:54

Fingers crossed dat UCI scherp zal zijn met controles. Verder: Good luck, we gaan zijn gedroomde progressie wel of niet beleven.

Orakel 29 december 2015 om 17:55

Tja… Sommigen vinden dit mooie/gezonde ambitie. Ik vind het slap gelul. “Het is moeilijk maar niet onmogelijk”…? Daar kan je geen uitspraak over doen als neo-prof zonder ook maar enige ervaring te hebben met een grote ronde.

“Het is zaak je zelf zo goed mogelijk voor te bereiden”…? Ook zo’n uitspraak die allerlei alarmbellen laten rinkelen en die feitelijk niet past bij een renner zonder grote ronde ervaring.
Komt een beetje over als een gemeenteraadslid die gaat vertellen hoe zwaar het leven als minister is en wat je er allemaal voor moet doen en laten.

López praat iemand na die hem opleidt, denkt niet zelf na, gaat mee in wat van hem verwacht wordt. Leuk als Vino dan je leermeester is.

Nee, hier krijg ik een heel fout gevoel bij.

Sebas 29 december 2015 om 18:08

@ Scotty :

Pinot, Bardet, Aru, Kwiatkowski, Landa, Thomas, Dumoulin, gebroeders Yates, Kelderman.

Nu al gecharmeerd van deze vent! Wat een straffe uitspraak. Laat het seizoen maar beginnen.

Pédaleur de charme 29 december 2015 om 18:11

Geen grap dit? 28 december is in Spanje, dus ook bij biciclismo, wat 1 april in Nederland is.

Nick Nuyens 29 december 2015 om 18:14

Ik vind zo een uitspraak ook weer eerder mooi. Barst van de ambitie die man.

Gebruikersnaam 29 december 2015 om 18:15
Quote:
Pinot, Bardet, Aru, Kwiatkowski, Landa, Thomas, Dumoulin, gebroeders Yates, Kelderman.

Daarvan zie ik eigenlijk alleen Landa een grote ronde winnen. Naast die ene die er al een gewonnen heeft uiteraard.

Vooruit, misschien Dumoulin of Thomas een niet superzware Vuelta.

Scotty 29 december 2015 om 18:21

@Gebruikersnaam, inderdaad.

burgyv 29 december 2015 om 18:28

@ Thijs E
Lezen is ook een kunst he. Hij zegt dat de Vuelta het hoofddoel van zijn seizoen is, nergens staat dat hij de kopman is of überhaupt voor een klassement gaat.

Dat de kopmannen Aru en Nibali waarschijnlijk (of voorlopig) niet gaan betekent dat Astana niet voor de eindwinst in de Vuelta kan gaan. In een vrijbuitersploeg verdient Lopez zeker een vrije rol om te kijken wat hij kan. Normaal gesproken wordt er dan nog iemand anders aangewezen om voor een klassement te gaan.

Sebas 29 december 2015 om 18:28

@ Gebruikersnaam

Daarom noemt Scotty het ook ‘weinig zekere potentiële’ opvolgers en wilde ik even stoken met toch wel een aantal ‘weinig zekere potentiële’ opvolgers. Overigens zag ik Froome voor augustus 2011 ook geen grote ronde winnen en tadaaaaaa twee Tours op zak.

zipp404 29 december 2015 om 18:30

Hij mag dit willen. Ik wil het namelijk ook..

Samus_Aran 29 december 2015 om 18:40

Zou hij niet beter Nibali als voorbeeld nemen?

DarioBirillo 29 december 2015 om 18:48

Mag ik zeggen dat ik redelijk gedegouteerd ben bij een aantal reacties hier? Een jonge renner die droomt van alle rondes te winnen? Mooi toch! Iedereen heeft toch dromen als ze jong zijn?

Hij wil zich op de juiste manier voorbereiden? Dat is blijkbaar schandalig om te zeggen… Wat willen mensen dan wel horen? Dat hij zegt: "nou, ik wil het goed doen in een grote ronde dus ga ik maar totaal niets doen, het lekker laten hangen, wat op het strand liggen, frieten gaan eten". Misschien wordt dat wel aanvaard? Of gaan we ervanuit dat om een grote ronde te winnen je totaal niets moet doen? Niets voorbereiden? Nee, alles wat je ervoor doet in de winter, qua voeding en training is voorbereiding. Maar dat mag niet?

Wat een onzin… Ik schaam me in jullie plaats.

nielsboy 29 december 2015 om 18:49

Hij finishde dit jaar wel als neo-prof 7e in Ronde van Zwitserland (waaronder 4e in een etappe met finish bergop achter Pinot, Pozzovivo, en Spilak), wint een etappe in de Ronde van Burgos bergop (Voor Dani Moreno onder andere), en finisht 4e in dezelfde ronde. Met zo’n debuut als 21 jarige op het hoogste niveau, heeft hij al het recht om te dromen van het winnen van een Grote Ronde! Of het hem gaat lukken is de vraag. Hij zal dan zeker aan zijn tijdritcapaciteiten moeten werken, want de enige echte tijdrit (proloog niet meegeteld) die hij dit seizoen reed was die in de Ronde van Zwitserland waar hij 46e eindigde: 3minuten achter Dumoulin. Maar ik laat me graag verrassen! Deze renner verrasde iedereen ook al door in 2014 (redelijk) uit het niks de ronde van de toekomst te winnen.

Nick Nuyens 29 december 2015 om 19:01

Zo verassend nu ook weer niet dat hij die ronde van de toekomst won. http://www.wielerflits.nl/nieuws/28461/voorbeschouwing-ronde-van-de-toekomst-2014.html

nielsboy 29 december 2015 om 19:11

@Nick Nuyens: met renners uit colombia, of andere continenten, is het altijd lastig om te vergelijken met de Europese jeugd, omdat ze zelden tegen elkaar rijden. Daarom was het voor mij een verrassing, dat hij deze ronde toen won.

Noud89 29 december 2015 om 19:55

Miguel Angel Lopez is gewoon een mega talent. Best wel een zekerheidje, net zoals bijvoorbeeld Ewan dat was vorig seizoen en Gaviria dat dit seizoen ook is. Vind het dan ook niet zo’n hele rare uitspraak.

Headlines

Materiaalzone

Populair