Álvaro Hodeg klopt Merlier in Grote Prijs Marcel Kint na fotofinish

vrijdag 20 augustus 2021 om 14:57
Álvaro Hodeg klopt Merlier in Grote Prijs Marcel Kint na fotofinish

foto: Cor Vos

Álvaro José Hodeg heeft de Marcel Kint Konvert Classic gewonnen. In een fotofinish drukte de Colombiaanse sprinter van Deceuninck-Quick-Step zijn voorwiel net iets eerder over de streep dan Tim Merlier en Danny van Poppel.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

In West-Vlaanderen stond vandaag de Grote Prijs Marcel Kint op de agenda, de zesde manche in de Bingoal Cycling Cup. Van Zwevegem werd over 196,3 kilometer naar Kortrijk gereden, met een dubbele passage over de Kluisberg en de Tiegemberg en de kasseien van de Beerbosstraat en de Varent. De finish in de Doorniksestraat van Kortrijk lag op een plaatselijke lus van 23 kilometer, die twee keer werd afgelegd. Het peloton ging op zoek naar een opvolger voor Bryan Coquard die in 2019 de beste was. Vorig jaar ging de koers niet door.

Om tien voor half elf werd het peloton op gang gebracht en het duurde niet lang voordat de vlucht van de dag tot stand kwam. Anders Skaarseth (Uno-X), Gianni Marchand (Tarteletto-Isorex), Rick Ottema (Metec-Solarwatt), Max Walker (Trinity) en Nick van der Meer (VolkerWessels) sloegen de handen ineen en animeerden lange tijd de koers, maar bij het ingaan van de twee laatste lokale ronden was hun voorsprong nog maar veertig seconden. Het waren de ploegen van de sprinters Álvaro Hodeg, Tim Merlier, Nacer Bouhanni en Niccolò Bonifazio die controleerden.

Nadat Van der Meer al eerder werd ingelopen, was met nog negen kilometer te koersen ook het avontuur van de andere vluchters voorbij. De aanloop naar een sprint werd ontsierd door enkele valpartijen in de laatste twee kilometer. Uiteindelijk denderde een kleine groep af op de finish in Kortrijk. Hodeg en Merlier deden weinig voor elkaar onder, waarna de finishfoto uitsluitsel moest geven. Daaruit bleek dat Hodeg zijn wiel net iets eerder over de streep had gedrukt. Danny van Poppel kwam nog sterk opzetten, maar moest met de derde plaats genoegen nemen.

Dit artikel delen:

15 Reacties

S'mon 20 augustus 2021 om 14:58

Merlier stond wel erg groot, hij geraakte amper op gang en moest zelfs even gaan zitten.

0
Peetvader 20 augustus 2021 om 15:04

Dat deze Hodeg nog maar 24 jaar is, die rijdt er toch al lang tussen.
Begint ook weer te winnen nu hij de ploeg gaat verlaten.

0
Oostzee 20 augustus 2021 om 15:04

#negenenveertig (49)!

0
TeamNL 20 augustus 2021 om 15:44

En toch zijn er weinig spectaculaire overwinningen bij, circa 24 uit een massasprint. Maar winnen = winnen.

0
Maillot à Pois 20 augustus 2021 om 16:09

Nou ja, het Nieuwsblad, Harelbeke, Ronde van Vlaanderen, Waalse Pijl, dat valt toch nogal mee.

0
Alfons Haavers 20 augustus 2021 om 16:18

Alaphilippe in de Tour en de Vlaamse tweeklapper van Asgreen toch bij de top-10/15 koersmomenten van het jaar. Weet niet welke andere teams zo veel meer spektakel hebben geboden tot dusver?

0
TeamNL 20 augustus 2021 om 16:18

@maillot
Ik denk dat de charme van de massasprints verloren is gegaan door de capriolen die renners uithalen en door het gebrek aan veiligheid. Is het of verantwoord om met 60 a 70 per uur renners te laten sprinten.

4 van de 49, poeh poeh.

0
plattenband 20 augustus 2021 om 20:57

Gewenning he…

van een ploeg die jaar na jaar +40 overwinningen weet te halen is het niet meer spectaculair maar gewoon niet goed genoeg meer. Als ze niet 3 klassiekers, een paar deftige ronden, enkele GR ritten pakken, enkele nationaal kampioenen hebben, en misschien zelfs het GC in een GR meepakken, dan is het maar een matig seizoen!

Van een ploeg die amper 5 of 10 koersjes wint zeggen ze dan dat ’t een klein ploegje is dat toch niet veel beter zou kunnen.

Dus ja, alweer 50 koersen gewonnen… pfffoeh… daarvoor staan we niet meer te juichen!

0
Michelangelo 20 augustus 2021 om 15:11

Schandalige aankomst dit. Vragen om ongelukken met de parkeervakken, smalle wegen, bochten, straatmeubilair.

Maar voor geld danst de beer….

0
Steven_E 20 augustus 2021 om 15:16

Zonder geld geen koers

0
Michelangelo 20 augustus 2021 om 15:17

toch zou deze aankomst er echt eentje zijn om als renners een keer in de remmen te knijpen. Het was niet de vraag of er iemand zou vallen, maar vooral op hoeveel plaatsen….

0
Maillot à Pois 20 augustus 2021 om 15:20

Vond ik ook Michelangelo
Door de fusie met Kortrijk Koerse hebben ze de aankomst van Zwevegem naar Kortrijk verlegd, en blijkbaar hebben ze beslist om net als in die kermiskoers rondjes door het centrum van de stad te rijden…
Ik ben daar opgegroeid, daar zijn veel veiliger parcoursen uit te tekenen.
Ik hoor dat de koers naar 1.HC gaat volgend jaar, als UCI zijnde zou ik toch even op tafel kloppen.

0
Oostzee 20 augustus 2021 om 15:26

In Spanje vallen zelfs massaal op een kaarsrechte woestijnweg.
Niks mis hiermee.

Renners maken de koers.

0
Aart van Woud 20 augustus 2021 om 16:43

Gaat Hodeg weg, begint-ie ineens te winnen…

0
xistnc 20 augustus 2021 om 16:50

Net als Almeida. De verlossing is nabij.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone