Alvarado kent reden van voorbije vormdip: “Ligt aan verschillende dingen”

maandag 1 november 2021 om 15:55
Alvarado kent reden van voorbije vormdip: “Ligt aan verschillende dingen”

foto: Nico Dick

Ceylin del Carmen Alvarado miste de afgelopen periode een deel van het veldritseizoen vanwege een verstoord bloedbeeld. Inmiddels weet de Europese kampioene van Alpecin-Fenix meer over de reden daarvan. “Het ligt aan verschillende dingen. Onder andere het zomerprogramma”, vertelt ze na de Koppenbergcross.

“Mijn gezondheid was niet al te best in de zomer en daarom heb ik niet kunnen doen wat ik wilde doen”, aldus Alvarado, die de andere oorzaken niet loslaat. Begin oktober liet haar ploeg weten dat de Rotterdamse een tijd buitenspel stond. “Optimaal trainen en rusten krijgen in de komende weken de voorkeur”, vertelde Alpecin-Fenix toen.

Inmiddels is Alvarado weer terug. Ze werd derde in de Wereldbeker Zonhoven, veertiende in de Wereldbeker Overijse en nu zesde in de X2O Trofee op de Koppenberg. “Dit was meer dan diep gaan”, zei ze na afloop. “Het was pittig, maar ik had een beter gevoel dan gisteren (in Overijse, red.). Ik kon mijn eigen tempo rijden, dat was wel oké.”

foto: Nico Dick

Titel verdedigen op het EK
Volgende week verdedigt ze in eigen land, op de VAM-berg, de EK-titel. “Ik zou graag de trui willen behouden, maar weet ook dat ik niet in de juiste vorm ben. Maar ik ga er wel alles aan doen om hem te verdedigen”, is ze ambitieus. “Het doel is om terug in vorm te komen en weer mee te doen voor de overwinning. Tussendoor, als ik een goede dag heb, probeer ik de beste uitslag mogelijk te rijden.”

“Op een gegeven moment moet je je lichaam leren kennen. Maar hebben de tijd. Het WK is pas eind januari”, zegt Alvarado, die geen haast heeft op haar weg richting de topvorm.

Dit artikel delen:

30 Reacties

Turtlehead 1 november 2021 om 16:22

Goeie kop: helder taalgebruik, nieuwsgierig-makend, informatief…

Sijbrands 1 november 2021 om 21:18

…en is een perfecte samenvatting van het hele artikel.

Jean Dumas 2 november 2021 om 07:53

De dingen, de dingen.

TreCimediLavaredo 1 november 2021 om 16:23

Ik kan me niet voorstellen dat het alleen maar een combinatie van factoren is, er is vast meer aan de hand.

Emergo 1 november 2021 om 16:49

Wat dan? Een combinatie van factoren in het kwadraat ??

Lalsacien 1 november 2021 om 16:58

@TreCime lees je bericht nog eens.

Kelder is de Man 1 november 2021 om 17:10

Theo Maassen had ‘m kunnen maken.

Mwielerfan 1 november 2021 om 17:37

Prachtig driepiek

Michelangelo 1 november 2021 om 16:49

Interessante kop, en dan een artikel wat niks aan duidelijkheid brengt.

Corona? Eetstoornis? Zwangerschap? Ziekte? Mentale problemen? Of nog iets anders… Natuurlijk hoeft ze het niet te delen met de rest van de wereld, maar dat geeft natuurlijk wel ruimte om er maar op los te speculeren.

Ze lijkt me hoe dan ook heel scherp/spits te staan. Hopelijk vind ze haar vorm van vorig jaar weer terug. Want dit is zeker nog niet de Alvarado van vorig jaar….

Emergo 1 november 2021 om 16:50

Privacy? Prvacy? Privacy? ….

jan jansen 1 november 2021 om 17:02

De stand van de maan

willempie72 1 november 2021 om 21:58

Ik denk dat ze goed moet blijven eten en niet te veel in het nieuws.

Ronellenfitsch 1 november 2021 om 16:50

Ik denk dat het een combinatie van zowel factoren als dingen is. Ik sluit zelfs niet uit dat er ook dingen factoren zijn, en die factoren ook wel een ding zijn.

Verweggistan 1 november 2021 om 17:42

Ja, dat lijkt mij ook.

notriple 1 november 2021 om 16:58

In iedergeval is dit de Alvarado (voorlopig) nog niet. Als zij aan de prijzen mag gaan ruiken is het seizoen bijna om, wat verschrikkelijk jammer zou zijn.

ChefSpijker 1 november 2021 om 20:02

Vond Ceylin vandaag juist enorm meevallen. De Koppenberg is nooit haar ding geweest en ze is pas net teruggekeerd. Zie haar voor december eigenlijk wel een eerste cross pakken.

Deel Koeper 1 november 2021 om 17:13

Het jaar dat ze met Worst domineerde, was dat tegen Kastelijn, Arzuffi, Cant, Van Loy, Nash, Lechner, Van de Steene, Compton, Kaptheijns en aanverwanten, aangevuld met een heel sporadisch aanwezige Brand. Daar zat vrijwel niets bij wat nu nog top 10 kan rijden.

Misschien is ze gewoon ook niet dat supertalent dat 10 jaar kan domineren en is ze niet de vrouwelijke equivalent van Mathieu, maar eerder van Iserbyt. Groots, maar vooral als het algemene niveau wat lager is.

Michelangelo 1 november 2021 om 17:26

Zou goed kunnen dat je gelijk hebt, Deel.

Ik denk dat er in de damescross 1 echt supertalent rond rijdt zoals VdP en Van Aert. En dat is Vos. Waarbij je dan meteen ook de aantekening moet maken dat ze al op leeftijd is, en ook over haar top heen is. Maar het overwicht wat VDP en Van Aert nu hebben, zag je terug bij Vos in haar hoogtijdagen.

Alles wat nu op komt of wedstrijden wint is gewoon erg goed. Maar of je nu kijkt naar Betsema, Brand, Worst, Kastelijn, Pieterse of dus ook Alvarado: ik heb niet het idee dat daar een tweede “Vos” bij zit. Wie weet is er nog wel het meeste te verwachten van Vas, maar ook dat moet allemaal nog maar blijken. Ik ben het dus met je eens dat het niet vanzelfsprekend is dat Alvarado er weer bovenuit gaat steken als ze weer fit is. Misschien wel op parcoursen die haar liggen (technisch, relatief goed lopend), maar niet de vanzelfsprekende dominantie die haar toe werd geschreven.

adelaarvanantwerpen 1 november 2021 om 17:51

Brand reed alles behalve sporadisch mee. Zij begon haar seizoen in begin November en eindigde op het wk. Vorig jaar won Alvarado ook nog gewoon 10 crossen en was zij vaak de betere van Betsema terwijl zij vorig jaar al iets minder was dan een jaar eerder. Zij had moeite met de druk zei zij.

@michelangelo
Ik vind raar dat jij Vos op hetzelfde level plaatst als WVA/MVDP omdat zij er in haar periode boven uit stak terwijl jij altijd over Cant zegt dat zij er gewoon bovenuit stak door de mindere tegenstand. Terwijl cant domineerde in een veel breder, internationaler en vooral meer profesioneler veld dan Vos. Niet dat ik wil beweren dat Cant een groter talent is dan Vos noch dat Vos geen supertalent is, maar ik vind het vooral een constatering dat jij Vos wel veel krediet wil geven en Cant veel minder.

Michelangelo 1 november 2021 om 18:20

@Adelaar,
Cant heeft optimaal gebruik gemaakt van het dilemma van Vos, namelijk dat ze alles kan. En in de jaren dat Cant het kon winnen van Vos, waren ook de jaren dat Vos al last had van het altijd en overal de beste te zijn; op de weg, in het veld en op sommige momenten ook nog op de baan en zelfs een poging op de MTB.

Als je het mij vraagt waren dat niet de topjaren van Vos. En credits voor Cant dat ze daar door het maken van andere keuzes (specialiseren op veldrijden) optimaal van heeft geprofiteerd.

notriple 1 november 2021 om 18:23

Cant die rijdt alleen maar achteruit. Laat ze maar fietsen schoon gaan maken.

Deel Koeper 1 november 2021 om 18:54

@Adelaar

Alvarado won vorig jaar nog crossen, maar het ging al moeizamer, ze won ook geen klassementen meer (wat ik haar in de toekomst ook niet meer zie doen) en als Vas, Pieterse en de andere youngsters nog stappen zetten, zie ik Alvarado evolueren naar een vaste subtopper, die jaarlijks nog wel een cross of 6 wint. Ze is goed, ze is heel goed, maar ze is niet uitzonderlijk goed. Eigenlijk terug naar hetzelfde wat ze ook bij de beloften deed. 2019-2020 was gewoon een uniek topjaar door een samenloop van omstandigheden, niet de norm voor de rest van haar carrière (naar mijn verwachting dan).

Qua intrinsiek talent denk ik dat alleen Vas en Van Anrooij het in zich hebben om echt jaren aan een stuk serieus te domineren. Alleen weten we niet of Vas blijft focussen op het veld en of Van Anrooij haar potentieel terug kan waarmaken, want haar terugkeer naar de top verloopt traag/moeizaam.

tempodoeloe 1 november 2021 om 19:18

Ik vrees dat de Nederlandse dames dit seizoen veel concurrentie gaan krijgen van Vas en Honsinger en dat het niet vanzelfsprekend is dat ze zo ongeveer alle crossen gaan winnen. Vooral Vas wordt een hele kwaaie tegenstandster

notriple 1 november 2021 om 19:53

Nou en???? Is alleen maar goed voor het veldrijden. Van die belgen kan je (voorlopig) niets verwachten.

Rondje 25 1 november 2021 om 20:29

Dat is toch niet vrezen. Dat is alleen maar mooi voor het crossen.
Weet je wat vrezen is: dat mensen dan gaan roepen dat 2e, 3e, 4e, etc…. niet meer een goed resultaat is.
En dat slaat natuurlijk helemaal nergens op. Want 2e, 3e, of 4e worden is ook een mooi resultaat. We hebben jaren gehad dat dit niet zo is geweest. Dus laten we genieten met de Nederlanders, maar ook van Honsinger, Vas, en hopelijk nog een paar aanwinsten uit het buitenland in de toekomst.

Barry Batsbak 2 november 2021 om 08:53

Waarom zou je dat vrezen? Krijg je leukere wedstrijden van.

Medicijnman 2 november 2021 om 23:27

Ik vind de leukste wedstrijden waar 4 à 5 Nederlandse vrouwen elkaar tot ver in de finale elkaar bekampen, daar hoeft echt geen vrouw van een andere nationaliteit zo nodig tussen te zitten om het leuker te maken.

ewoedski 1 november 2021 om 19:50

Die komt wel weer bovendrijven. Als het niet dit seizoen is volgend jaar wel. Nog steeds 1 van de grootste talenten. Wel bijzonder dat ze hier zo snel wordt gedowngrade na een mindere periode.

Rondje 25 1 november 2021 om 20:24

Het WK is pas eind januari, zegt ze.
Maar ja, dan is het crossseizoen ook zo goed als voorbij.
Wordt dus toch wel een lastig verhaal dit seizoen denk ik, met deze uitspraak.

armstrong 2 november 2021 om 12:54

Nou als ik die foto vergelijk met een foto van twee jaar terug is ze erg veel vermagerd erg triestig

Headlines

Materiaalzone

Populair