Alvarado herhaalt na Wereldbeker-zege Koksijde: “Ik rij het WK bij de beloften”

zondag 24 november 2019 om 15:12
Alvarado herhaalt na Wereldbeker-zege Koksijde: “Ik rij het WK bij de beloften”

foto: Cor Vos

Ceylin del Carmen Alvarado wordt niet verleid om dit jaar het WK veldrijden bij de profs te rijden. De talentvolle Rotterdamse wist weliswaar in het zand van Koksijde voor het eerst een Wereldbeker tussen de elite-vrouwen te winnen. “Die keuze heb ik aan het begin van het seizoen gemaakt en daar blijf ik bij”, zegt ze tegen WielerFlits.

Alvarado maakte voor dit veldritseizoen al duidelijk dat ze de kampioenschappen bij de beloften ging betwisten. Het leverde haar onlangs nog de Europese titel op in Italië. Nu ze ook bij de elites op het hoogste niveau aantoont te kunnen winnen,  wijkt ze niet van dat plan af. “Wanneer ik de overstap naar de profs maak, kan ik niet meer terug”, legt ze uit.

Voor Alvarado is de overwinning in Koksijde haar mooiste zege tot nu toe. “Ik vind het parcours helemaal geweldig en het is een Wereldbeker”, zegt ze. “Na het WK is dit het hoogste dat er is. En als je kijkt naar de strijd die we geleverd hebben, dan is het mooi om met de overwinning af te sluiten.”

‘Op het juiste moment op de juiste positie’
Het werd een duel tussen vijf Nederlandse rensters, met Lucinda Brand en Yara Kastelijn als grootste concurrenten van Alvarado. “Ik kan hier best goed door het zand rijden, technisch ben ik ook goed. Dat wist ik. Mijn idee was om in de eerste ronde door te rijden, waardoor we met een groepje van vijf kwamen te zitten. Ik zat niet met de minsten natuurlijk.”

Alvarado besloot de wedstrijd te analyseren om haar momenten uit te kiezen. “Maar ik kon niet altijd op kop rijden. In het wiel maakte ik ook wat foutjes, maar niemand kwam echt weg. Uiteindelijk wist ik op het juiste moment de juiste positie te pakken. Ik wist dat ik in de slotronde vooraan moest rijden, maar Lucinda reed hard door. Ze liet op een gegeven moment haar tempo zakken en dat was mijn kans om van voren te geraken. Dat was het juiste moment”, aldus de renster van Corendon-Circus.

Dit artikel delen:

5 Reacties

VerstandOpNul 24 november 2019 om 16:04

“Wat een flauw grietje” – aldus Adrie vd Poel..

Franco Ballerini 24 november 2019 om 17:40

Als Adrie dat echt heeft gezegd zakt hij enorm in mijn achting (niet dat hij daar mee zal zitten). Wat is de bron?

VerstandOpNul 24 november 2019 om 21:11

Nee geintje..
Wel woorden van gelijke strekking over Wout van Aert indertijd..

TjerkR 24 november 2019 om 16:48

Kan natuurlijk begrijpen dat ze bij haar plan blijft, maar als ze zo doorgaat zou ze straks misschien wel dé topfavoriet voor de winst bij elite zijn. Voelt dan toch een beetje zonde!

thorsen 25 november 2019 om 09:34

Misschien toch even met Remco babbelen

Headlines

Materiaalzone

Populair