Alpecin-Fenix ziet kansen in najaar: “We zijn al zeker van de vijf Monumenten”

woensdag 13 mei 2020 om 20:30
Alpecin-Fenix ziet kansen in najaar: “We zijn al zeker van de vijf Monumenten”

foto: Cor Vos

Alpecin-Fenix, de ploeg van Mathieu van der Poel, mag in het tweede deel van het seizoen van start gaan in de vijf monumenten. Dat heeft teammanager Christoph Roodhooft laten weten aan Sporza.

“We zijn al zeker van vijf monumenten”, vertelt Roodhooft, doelend op Milaan-San Remo, Luik-Bastenaken-Luik, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de Ronde van Lombardije. “Daarmee heeft Mathieu van der Poel toch een aantal mooie doelen. Het peloton zal in het najaar ook veel meer verdeeld zijn dan normaal. Er komen zeker kansen die we niet gaan laten liggen.”

Tot zeker 1 juli ligt het wielerseizoen stil door het coronavirus, per 1 augustus wordt normaal gezien de WorldTour-kalender met Strade Bianche. “Met 1 augustus hebben we onlangs een streefdatum gekregen. Nu zijn we nog een paar weken in relatieve rustmodus en dan kunnen we opbouwen naar augustus.”

Mogelijk rijdt Mathieu van der Poel maar tien crossen – foto: Cor Vos

De teammanager van Alpecin-Fenix verwacht dat de winter korter wordt. “Voor jongens die dubbelen zoals Van der Poel of Wout van Aert zal de winter beperkt zijn. De rest van onze ploeg moet wel direct aan de bak in het veld, maar Mathieu zal misschien maar tien crossen rijden.”

Mountainbiken
Van der Poel liet gisteren aan WielerFlits weten dat hij ook na de Olympische Spelen van komend jaar actief blijft op de mountainbike. In eerste instantie was hij voornemens om na Tokio deze categorie te laten voor wat het was, maar daar is hij nu op teruggekomen. Roodhooft: “Daar ben ik echt blij om. Die Wereldbekers zijn altijd hoogtepunten in het seizoen en Mathieu haalt ook resultaten. Met door te gaan tot 2024 creëert hij voor zichzelf ook wat rust. Hij heeft nu een paar WK’s om zijn doelen te realiseren. Zijn doel voor 2024? Olympisch kampioen worden.”


Dit artikel delen:

5 Reacties

josi 13 mei 2020 om 20:33

Ik ben nog niet zo zeker van de vijf monumenten.

Turtlehead 13 mei 2020 om 21:36

Lol. Zo las ik het ook. ‘Nou, die hieven niet meer gereden te worden, daar is de winnaar van bekend’ #wiehaddatverwacht;)

Lalsacien 13 mei 2020 om 23:22

Passez votre chemin !

Samlambeej 13 mei 2020 om 23:29

Meer diepgang en diversiteit zou de site ten goede komen. Dat is mijn streven.

Dr op en dr over 14 mei 2020 om 10:53

Ik ben eigenlijk wel ontzettend benieuwd naar de kwaliteiten van MVDP op de wat langere klimmetjes. Die korte puistjes zoals in de “Ronde” en AGR die kan hij wel hebben, maar wat kan hij bijvoorbeeld op een Madonna del Ghisallo (Lombardije) die toch 8 km lang klimmen is ?

In het mountainbiken zijn ze ook wel wat steil klimwerk gewend, maar ook daar kom je zelden klimwerk over 2+ km tegen.

Misschien onderschat ik Mathieu wel, maar ik zou het al zeer knap vinden als hij in LBL met de besten mee gaat komen over de klimmetjes. De beklimmingen zijn daar toch dubbel zo lang als in pakweg een Ronde van Vlaanderen of de Amstel Gold Race. En Mathieu is ten opzichte van pakweg een Alaphilippe toch 13 kg zwaarder.

Het is dat we zo weinig vergelijk hebben, maar ik ben echt ontzettend benieuwd en kijk er nu al naar uit. :)

Headlines

Materiaalzone

Populair