Alpecin-Fenix heeft ook wildcard binnen voor Omloop Het Nieuwsblad
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 30 januari 2020 om 16:38

Alpecin-Fenix heeft ook wildcard binnen voor Omloop Het Nieuwsblad

Alpecin-Fenix zal over een maand aan de start staan van Omloop Het Nieuwsblad. De Belgische formatie van de gebroeders Philip en Christoph Roodhooft heeft namelijk een wildcard ontvangen voor de Belgische openingsklassieker. Eerder kreeg de ploeg ook al een uitnodiging voor Kuurne-Brussel-Kuurne.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Naast Alpecin-Fenix zijn ook Sport Vlaanderen-Baloise, Wallonie Bruxelles en Arkéa-Samsic zeker van deelname aan de wedstrijd. Verder zijn Total Direct Energie en Circus-Wanty Gobert welkom, aangezien beide ProTeams een uitnodiging verdienen op basis van hun sportieve prestaties in 2019.

Voor Alpecin-Fenix, de ploeg van Mathieu van der Poel en Tim Merlier, stromen de wildcards binnen. Eerder kreeg de ploeg al startbewijzen voor onder meer Parijs-Roubaix, de Italiaanse klassiekers Strade Bianche en Milaan-San Remo, Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race.

Alpecin-Fenix zal in Omloop Het Nieuwsblad normaal gesproken niet kunnen rekenen op kopman Van der Poel, aangezien de klassieker niet op het voorlopige programma prijkt van de alleskunner. De organisatie zoekt op 29 februari naar een opvolger van Zdeněk Štybar.

Wildcards Omloop Het Nieuwsblad 2020
flag-be Alpecin-Fenix
flag-fr Arkéa-Samsic
flag-be Sport Vlaanderen-Baloise
flag-be Wallonie-Bruxelles

Circus-Wanty Gobert en Total Direct Energie waren al zeker van een startbewijs 

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
30 januari 2020 17:00
een belgisch team krijgt een wildcard voor een belgische koers

wow
30 januari 2020 19:30
Het Nieuwsblad meldde gister juist dat Mathieu wél de Omloop wil rijden als ie goed uit de Algarve komt.
30 januari 2020 19:54
Alpecin-Fenix zal in Omloop Het Nieuwsblad normaal gesproken niet kunnen rekenen op kopman Van der Poel, aangezien de klassieker niet op het voorlopige programma prijkt.

Neem aan dat geen van de renners deze op zijn voorlopige programma had staan, aangezien ze vandaag pas de wildcard hebben gekregen?
31 januari 2020 08:14
En ik denk ook dat nog niemand de RvV op het Programma heeft staan
31 januari 2020 09:18
Ze gaan alle beoogde wildcards krijgen behalve die ene die hun topper nodig heeft: La Vuelta. Hier spreekt mijn gevoel.

Reacties zijn gesloten.