Alleen sprintselectie komt uit op Wereldbeker baan in Canada

Door , woensdag 29 november 2017 om 11:51

foto: KNWU/Arne Mill - frontalvision.com

De KNWU heeft voor de Wereldbeker baanwielrennen in het Canadese Milton alleen vijf sprinters afgeleverd. “De duurselectie van bondscoach Peter Schep zal niet deelnemen aan de Wereldbeker in Milton omwille van het budget. Om dezelfde reden zullen beide selecties ook niet deelnemen aan de World Cup in het Chileens Santiago.”


“De sprintselectie reist na een succesvol EK en tweetal Wereldbekers af naar Milton om ervaring op te doen en de racetactieken te verbeteren”, legt bondscoach Bill Huck uit in een persbericht. “Alle Wereldbeker-wedstrijden gebruiken we als voorbereiding en kwalificatie voor het WK in Apeldoorn.” Dit toernooi vindt eind februari 2018 plaats.

Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen doen in Canada mee aan de Sprint. De laatste zal ook de Keirin betwisten. Shanne Braspennincx, Laurine van Riessen en Hetty van de Wouw rijden gezamenlijk de Teamsprint. De eerste twee zullen bovendien het individuele Sprint-toernooi afwerken. Braspennincx komt ook nog uit op de Keirin.

Dit artikel delen:

8 Reacties

UrbanSteel 29 november 2017 om 12:16

Of zou dit iets te maken met geen hoofdsponsor dus niet genoeg geld ? Toernooi is pas eind februari, dat is nog drie maanden ver, er kan dus geen verhaal komen past niet in het trainingsschema .

52voor11achter 29 november 2017 om 12:52

@UrbanSteel
“omwille van het budget” – begrijp je dat?
Ze geven zelfs aan dat het een duurselectie is, dus dan weet je genoeg.

HoofdIsVrij 29 november 2017 om 12:57

Gaat BEAT wel?

west 29 november 2017 om 13:19

Vind dit altijd een beetje jammerlijk beleid. Men stopt het hele jaar geld in die renners, training, materiaal, etc en dan ga je nu op de laatste stap, het wedstrijdprogramma, zitten bekniepen. Als je niet naar die wedstrijd wilt, dan is het een ander verhaal. En als het geld er niet is, dan is het er niet, maar een beetje treurig dat dat het uiteindelijke resultaat moet bepalen in een van de grootste wielerlanden van de wereld (naast een van de rijkste landen van de wereld).

UrbanSteel 29 november 2017 om 13:33

@52voor11achter
“omwille van het budget” – begrijp je dat?

Ik zat nog zo te kijken met dat andere topic dat ik die belangrijke zijn gewoon niet gelezen heb , sorry en dom van mij.

Hermantk 29 november 2017 om 13:58

@Hoofdisvrij
BEAT gaat niet. De renners zitten nu in een rust- en opbouwperiode naar drukke periode met NK, Zesdaagse, World Cup en daarna WK.

52voor11achter 29 november 2017 om 14:14

@UrbanSteel

geen probleem uiteraard. Zelf ook vaak last van te snel lezen.

west 29 november 2017 om 16:42

Belachelijk ook dat hier geen geld voor is juist in het jaar dat ook het wk georganiseerd wordt.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.