Alle Nederlandse Continentale ploegen in Olympia’s Tour 2017

maandag 21 november 2016 om 08:26
Alle Nederlandse Continentale ploegen in Olympia’s Tour 2017

Olympia’s Tour heeft de eerste zeven ploegen gecontracteerd voor de volgende editie van de oudste rittenkoers van Nederland.

Het gaat om de zes Nederlandse Continentale formaties (Destil- Piels, SEG Racing Academy, Metec-TKH, Baby Dump, Delta Cycling en Monkey Town) en het nieuwe landelijk opererende Vlasman Cycling Team (LSE).

“Olympia’s Tour is de wedstrijd waarin Nederlandse talenten het op kunnen nemen tegen een aantal sterke buitenlandse teams. Goed om te zien dat bij alle Nederlandse Continentale teams die nadruk op opleiding steeds nadrukkelijker zichtbaar wordt”, zegt Thijs Rondhuis, koersdirecteur van Olympia’s Tour, in een persbericht. Sinds dit jaar is de wedstrijd uitsluitend toegankelijk voor beloften.

Achter de schermen is de organisatie druk bezig met het vastleggen van een aantal buitenlandse ploegen en Nederlandse clubteams. Rondhuis: “Voor komend jaar geldt dat we bij de buitenlandse formaties vooral zoeken naar de meerwaarde van deze ploegen. De uitgenodigde teams moeten enige tegenstand kunnen bieden aan de Nederlandse renners op alle terreinen.”

Olympia’s Tour werd in 2016 door nationale landenteams gebruikt als voorbereiding op het WK in Qatar. De Noor Kristoffer Halvorsen won twee etappes in de Nederlandse ronde en liet zich vervolgens tot wereldkampioen bij de beloften kronen. De wedstrijd is komend jaar voorzien van 5 tot en met 10 september.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone