Allan Peiper over poulain Pogacar: “Hij is nu nóg gemotiveerder”
foto: Cor Vos
donderdag 23 februari 2023 om 11:42

Allan Peiper over poulain Pogacar: “Hij is nu nóg gemotiveerder”

Tadej Pogačar heeft al indruk gemaakt in zijn eerste koersen van 2023. De tweevoudige Tourwinnaar won al de Jaén Paraiso Interior en drie ritten en het eindklassement in de Ruta del Sol. Zijn mentor Allan Peiper ziet ook een zeer scherpe Pogačar. “Hij wil de puntjes op de i zetten. Je merkt dat aan hem”, citeert Het Nieuwsblad.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Oud-renner Peiper, die sinds dit seizoen als adviseur en analist weer werkzaam is bij UAE Emirates, ziet de 24-jarige Sloveen nog altijd als the man to beat in de aankomende Tour de France. “Na alles wat hij de voorbije jaren laten zien heeft, vind ik het zelfs normaal. Hij is nog altijd een dubbele Tourwinnaar. Oké, vorig jaar verloor hij van Vingegaard. Maar was Tadej er slecht? Is hij erdoor de mand gevallen? Nee, toch.”

Pogačar hoopt dit jaar weer ‘de orde’ te herstellen en de gele trui mee naar huis te nemen. Peiper: “Revanche is overdreven. Tadej denkt niet in die termen. Maar dat hij nog meer gemotiveerd is, klopt wel. Hij wil de puntjes op de i zetten. Je merkt dat aan hem. Zonder alles te onthullen: hij is nog meer met details bezig dan anders.”

“Tadej koerst veel te graag om alles op één wedstrijd te zetten”
Toch belet hem dit niet om al vroeg op het seizoen uit te halen in enkele kleinere ‘voorbereidingskoersen’. Oud-renner en ploegleider Johan Bruyneel zet in de podcast The Move vraagtekens bij de seizoensopbouw- en aanpak van de Sloveen. “Het is pure koerslust”, countert Peiper. “Tadej koerst veel te graag om alles op één wedstrijd te zetten. En kost hem dat dat een procentje in de Tour? Misschien. Maar zo kijkt hij nu eenmaal naar wielrennen. Geloof mij: ook in de Ronde van Vlaanderen wil hij de puntjes op de i zetten.”

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
23 februari 2023 12:32
Nog maar 75% van zijn top (dixit Gianetti) , nog gemotiveerder (dixit Peiper), ... het ziet wel HEEL slecht uit voor de concurrentie. Om gedemotiveerd van te geraken.
23 februari 2023 12:14
Oh? Kennelijk mankeerde er voorheen iets aan zijn motivatie?

Reacties zijn gesloten.