Alexis Vuillermoz twee maanden uitgeschakeld
foto: Cor Vos (archief)
maandag 8 maart 2021 om 19:22

Alexis Vuillermoz twee maanden uitgeschakeld

Update Alexis Vuillermoz heeft maandag moeten opgeven in Parijs-Nice. De Franse heuvelrenner van Total Direct Energie kwam op ruim 20 kilometer van de finish in Amilly ten val. Hij greep daarbij direct naar zijn arm en kon zijn weg niet vervolgen.

De 32-jarige Vuillermoz is bezig aan zijn eerste seizoen bij Total Direct Energie, nadat hij afgelopen winter overkwam van AG2R La Mondiale. Eerder dit seizoen wist hij onder meer al een vijfde plaats te behalen in de tweede rit van de Tour du Var.

Hij is de tweede uitvaller in Parijs-Nice. Zondag moest ook Richie Porte al afstappen in de Koers naar de Zon. De Australiër viel op de openingsdag, maar blijkt na onderzoek in het ziekenhuis niets gebroken te hebben. (maandag 8 maart, 15.57 uur)


Update 19.22 uur – Vuillermoz twee maanden langs de kant

Onderzoek in het ziekenhuis heeft slecht nieuws opgeleverd voor Vuillermoz. Bij de valpartij raakte zijn linkerschouder ontwricht, waardoor hij een tijd lang rust moet houden. Volgens ploegarts Hubert Long staat Vuillermoz minstens twee maanden buitenspel. Naast zijn schouderblessure heeft de Fransman ook een wond op zijn kin, die met negen hechtingen behandeld is. (maandag 8 maart, 19.22 uur)

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
8 maart 2021 16:01
Ook zo'n pechvogel aan het worden, al die ex-AG2R jongens Bardet, Gallopin, Latour, Geniez, Vuillermoz langdurig geblesseerd (geweest op z'n minst) of slecht presterend
8 maart 2021 20:24
Het zit de ploeg niet mee. Zoveelste valpartij nu al..
8 maart 2021 20:29
Het aantal valpartijen mét botbreuken is stilaan een groot probleem aan het worden... weet niet of er statieken zijn of iets dergelijks maar de lastste jaren gaat er werkelijk geen koers voorbij zonder (zware ) averij... valt dat iemand anders ook op ?
  8 maart 2021 20:34
  Nee, mij valt op dat er ieder, ieder, ieder jaar opnieuw zijn die denken dat het steeds erger wordt terwijl het sinds 92 in ieder geval altijd hetzelfde is geweest. Dit jaar valt zelfs relatief enorm mee.
  8 maart 2021 21:33
  Een ontwrichte schouder is overigens geen botbreuk.
  9 maart 2021 09:17
  Maar hóe weet je dat het sinds de jaren 90 niet anders is ? Anders kom je in de categorie van de mensen die ieder, ieder, ieder jaar opnieuw denken dat het sinds ‘92 altijd hetzelfde is geweest...

Reacties zijn gesloten.