Alexandre Geniez slaat toe in Tour de l’Ain

Alexandre Geniez slaat toe in Tour de l’Ain

foto: Vincent Curutchet

zaterdag 25 mei 2019 om 18:03

Alexandre Geniez heeft zijn slag geslagen in de Tour de l’Ain. De Fransman van AG2R La Mondiale bleek bovenop de Col de la Faucille de betere te zijn van Thibaut Pinot en Matthias Frank. De jonge Stefan Bissegger bleek niet opgewassen te zijn tegen het klimgeweld: hij moest zijn leiderstrui afstaan aan Geniez.

In de Tour de l’Ain was het zaterdag klimmen geblazen! Op de flanken van de Col de la Faucille stonden de jonge schouders van leider Bissegger flink onder druk. De nodige ProContinental- en WorldTour-teams aasden namelijk op zijn leiderstrui.

WorldTour-renners onderscheiden zich in de kopgroep

Alexis Gougeard, Nils Politt, Angelo Tulik, Tim Naberman, Stepan Kuriyanov en Claudio Imhof vonden elkaar in de beginfase van de wedstrijd. De zes coureurs reden een voorsprong van twee minuten op het peloton bij elkaar, maar al snel bleek dat in deze kopgroep twee coureurs beter waren dan de rest. Gougeard en Politt losten de overige vier coureurs en vervolgden tezamen hun weg.

Halverwege koers zagen de Fransman en Duitser zichzelf opgejaagd worden door Geoffrey Bouchard, Aurélien Paret-Peintre, Victor Lafay en Julien El Fares, die op een klim in de tegenaanval waren gegaan. Met nog 50 kilometer te gaan sloten zij aan bij het leidende duo.

Pinot maakt de koers hard
Thibaut Pinot vond het op dat moment wel welletjes. De Fransman demarreerde uit het peloton en reed het gat van veertig seconden met de kopgroep in no time in dicht. Ook Rein Taaramae, Elie Gesbert en Matthias Frank maakten de oversteek. Bissegger was op dat moment in geen velden of wegen meer te bekennen.

Geniez slaat dubbelslag
Elf man waren op dit moment aan het front te vinden, maar in de aanloop naar de slotklim wist nog een aantal coureurs de aansluiting te maken vooraan, waaronder Geniez. Op de slotklim regende het demarrages, maar alleen Geniez, Pinot, Frank en Artem Nych wisten een definitief gat te slaan: zij mochten met elkaar om de zege strijden. Uiteindelijk trok Geniez van hen in een sprint met vier aan het langste end.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Verweggistan 25 mei 2019 om 21:43

Tanfield OTL, die beleeft een lastig eerste profjaar.

Samlambeej 25 mei 2019 om 22:01

Bekend fenomeen bij jongens die van de baan komen. Ze zijn van wereldformaat op 5 minuten. Bij de besten op 20 minuten (11de in Valencia TT met dat klimmetje) en die gast werd ook 2de op het NK tijdrijden achter die Tour winnaar van vorig jaar. Zolang het maar vlak is.

Jean Dumas 26 mei 2019 om 02:37

Gougeard toch wel de ontsnapper van het jaar. AG2R heeft het slim gespeeld.

Headlines

Materiaalzone

Populair