Alexander Kristoff begraaft strijdbijl met Edvald Boasson Hagen

vrijdag 22 september 2017 om 08:46
Alexander Kristoff begraaft strijdbijl met Edvald Boasson Hagen

Alexander Kristoff heeft in aanloop naar de WK-wegwedstrijd gezegd dat de Noorse selectie meer eenheid zal uitstralen. Het gedeelde kopmanschap met Edvald Boasson Hagen was de afgelopen jaren geen succesformule. Tijdens het WK in eigen land belooft Kristoff een sterk Noors blok.

De rivaliteit tussen Kristoff en Boasson Hagen was vorig jaar na afloop van het WK in Qatar een groot gespreksonderwerp. In de eindsprint verzuimde Boasson Hagen toen een lead-out te doen voor zijn landgenoot, wat resulteerde in een furieuze Kristoff. Een jaar eerder, tijdens het WK in Richmond, plaatste Boasson Hagen tegen de afspraken in een aanval in volle finale.

In gesprek met Cyclingnews zegt Kristoff dat de strijdbijl inmiddels is begraven. “We laten nog niet in onze kaarten kijken, maar we hebben een goed plan gemaakt, dat zeker mooi uit gaat pakken. Op het EK werkte onze tactiek prima. Dat moeten mensen zich maar herinneren. We hebben een goed plan, waar iedereen het mee eens is. We zullen ook op het WK een eenheid vormen.”

“We vergroten onze kansen als we meerdere troeven uit kunnen spelen. De gekozen tactiek hangt ook sterk af van het verloop van de wedstrijd en het is onwaarschijnlijk dat we allebei in dezelfde groep naar de finish rijden. Het parcours ligt Edvald normaal gesproken wat beter, maar ik ben zelf ook goed in lange wedstrijden”, zegt de winnaar van Milaan-San Remo en de Ronde van Vlaanderen. “We hebben een selectie van negen renners, maar geen negen WorldTour-renners. Wij zijn geen topfavorieten, andere ploegen zijn veel sterker.”

Dit artikel delen:

15 Reacties

Jack_Ace 22 september 2017 om 08:55

1 april!

kleomantre 22 september 2017 om 09:12

Met Kristoff ligt dat er altijd dik bovenop, vraag maar na bij Katusha

leor 16 22 september 2017 om 09:14

“Een jaar eerder, tijdens het WK in Richmond, plaatste ‘Kristoff’ tegen de afspraken in een aanval in volle finale.”

Kristoff een aanval ?!? dat moet een vergissing zijn ;)

Chaba 22 september 2017 om 09:27

Ik zie EBH eerder winnen dan Kristoff dus dat zou betekenen dat Kristoff zijn kansen dient op te offeren voor EBH. Ik kan me dat in de praktijk maar moeilijk voorstellen.

Secondant 22 september 2017 om 09:32

De tactiek is heel simpel: Hagen mag het proberen in de finale. Met een late uitval. Daar ligt ook zijn specialiteit tegenwoordig. Mocht het zo zijn dat in de laatste kilometers het pak nog bij elkaar zit, en zowel Hagen als Kristoff vooraan zit, zal Hagen voor Kristoff de gaten moeten dichten of de sprint moeten aantrekken.

Zo zijn beide renners toch tevreden lijkt me? Hagen weet ook wel dat hij niet Sagan, Van Avermaet of Matthews gaat verslaan in een eindsprint.

teunster 22 september 2017 om 09:45

Secondant, normaal gesproken inderdaad niet, maar in een natte finale na 270km in eigen land dan kan Boasson meer dan normaal gesproken. En in de Tour (!!) legde hij er al een aantal in de sprint op of kwam toch echt super dichtbij.
Nee, die gaat gewoon weer voor eigen kans en Kristoff weet dat. Dit is prietpraat vooraf om het volk wat gerust te stellen.

Scott Sunderland 22 september 2017 om 09:48

Kristoff hoopt dat Boasson Hagen nu bereid is de sprint voor hem aan te trekken.

Antwoord is ongetwijfeld nee.

Boasson Hagen zou een mooie wereldkampioen zijn.

Pietertje2 22 september 2017 om 10:07

Totdat ze de laatste ronde ingaan.

denistel 22 september 2017 om 10:14

denk dat Hagen de laatste ronde gewoon vol weg knalt en ze er veel voor moeten doen om hem terug te halen als kristoff dan nog in de groep zit kan ie afwachten.

Stenalic 22 september 2017 om 10:18

TeamEddy!

teunster 22 september 2017 om 10:22

@Stenalic, het zou een prachtige kampioen zijn! wow!

Banddikte 22 september 2017 om 10:46

Waarom zou Hagen de sprint moeten aantrekken voor Kristoff en niet andersom ? Kristoff heeft dit jaar niet laten zien sneller te zijn dan hagen

Kosmonaut 22 september 2017 om 11:12

Kan niet goed uitleggen waarom, maar op één of andere manier lijkt Eddy mij zo een type Evans. Daarmee bedoel ik dat hij mij zo een figuur lijkt waarbij de regenboogtrui hem net dat zetje kan geven om toch (nog) het onderste uit de kan te halen in zijn carrière.
#teamEddy

nederbelg 22 september 2017 om 12:19

… zegt de voormalige winnaar van Milaan-San Remo en de Ronde van Vlaanderen, die hoopt ooit terug op dat niveau te geraken

sstijnntje 22 september 2017 om 12:53

Doe mij maar Hushovd. Dit voelt als zo’n sullig vechtpartijtje van de 2 jongere broers.