Alex Peters (Sky) keert terug naar SEG Racing

maandag 9 januari 2017 om 11:10
Alex Peters (Sky) keert terug naar SEG Racing

Foto: Sirotti

Alex Peters koerst dit seizoen weer voor SEG Racing. De 22-jarige Brit had nog een contract bij Sky, maar in samenspraak met die ploeg heeft hij ervoor gekozen om terug te keren naar zijn oude formatie. Peters reed in 2015 ook al voor SEG Racing.

“Ik heb een lastige tijd achter de rug”, verklaart Peters in een persbericht. “Vanwege persoonlijke issues was het moeilijk om de ploeg, en mijn wielercarrière, mijn volledige commitment te geven.” De Brit doet een stap terug om er later twee vooruit te zetten. “Ik heb al heel veel geleerd. Mijn doel is om op lange termijn te slagen als renner. Ik kijk ernaar uit om mezelf verder te ontwikkelen.”

Peters kwam vorig seizoen sinds het nationale kampioenschap in juni om onduidelijke reden amper in actie. Hij reed eind oktober alleen nog de Japan Cup.

SEG Racing is een opleidingsploeg (van managementbureau SEG) voor internationale renners. De formatie beschikt over een Nederlandse licentie.

Dit artikel delen:

5 Reacties

jvh93 9 januari 2017 om 11:32

SEG heeft toch wel een mooi talentvol ploegje bij elkaar zo hoor

Colbrelli. 9 januari 2017 om 11:41

Ik wil niet lullig doen, maar volgens mij is het van Sky naar SEG wel meer dan 1 stapje terug.
Benieuwd of zijn volledige potentieel er ooit uit gaat komen.

flyellus42 9 januari 2017 om 11:59

Zo kan je je ploeg ook ff snel inkrimpen i.v.m. de regel dat vanaf dit seizoen minder renners per ploeg aan de start mogen staan van een wedstrijd. Gewoon ff neo-renners die na 1 jaar nog niet goed functioneren terugsturen naar hun amateurploegen. De inkrimping van het profpeloton gaat dus nu al ten kosten van jong talent.

bilthoven 9 januari 2017 om 12:20

Vreemd bericht. Sky wilde hem vorig jaar erg graag hebben en nu laten ze hem al weer gaan. Ik weet natuurlijk niet wat er aan de hand is, maar het doet een beetje denken aan Joshua Edmonson. Die was bij de amateurs een enorme topper en is bij Sky totaal mislukt. Moest na 2 jaar weg en fietst nu geen deuk meer in een pakje boter. Hopelijk kan Alex nog een keer laten zien, wat hij echt kan.

Frits des Jeux 9 januari 2017 om 12:41

Hij geeft toch ook nergens Sky de schuld? Hij geeft aan dat hij zelf met dingen te maken had waardoor het niet liep. Daarnaast zijn er zoveel jonge renners die als talent te boek stonden bij de beloften, maar bij de profs overvleugeld worden door minder talentvolle renners bij de beloften of dat de talenten van de beloften gewoon net die laatste stap niet maken die ze wel toegedicht werd.

Headlines

Materiaalzone

Populair