Alex Dowsett valt uurrecord aan op 2 mei

dinsdag 31 maart 2015 om 11:47
Alex Dowsett valt uurrecord aan op 2 mei

Alex Dowsett zal op 2 mei het werelduurrecord proberen te verbeteren. De Brit doet zijn poging op de wielerbaan van Manchester. De oorspronkelijke poging van de renner van Movistar stond gepland op 27 feburari, maar in januari brak hij zijn sleutelbeen.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Ik ben erg enthousiast over het feit dat ik er opnieuw klaar voor ben”, zegt Dowsett op de website van zijn ploeg. “Het breken van mijn sleutelbeen was een grote teleurstelling, omdat ik in goede vorm stak. Maar ik ben voor honderd procent hersteld en ben niet veel vorm verloren.”

Het werelduurrecord is momenteel in handen van Rohan Dennis. De Australiër reed in zestig minuten 52 kilometer en 491 meter.

Dit artikel delen:

6 Reacties

zoetepap 31 maart 2015 om 11:58

Lijkt me niet (meer) sterker als Dennis. Vraag me altijd af of het een persoonlijke keuze vd renner is of gestuurd door sponsor? En waarom er niet jaarlijks een tiental aanvallen zijn,ook door zelfde renners. Als je nog sterker wordt,nog kans om te breken me dunkt. Ik zou het verplichten als WT-event. Zodoende elke ploeg 1 renner is minimaal 17/18 pogingen per jaar. Of ben ik te opportunustisch.

0
Lucatony 31 maart 2015 om 12:25

@zoetepap. Dat lijkt me nogal gaan vervelen. Als ik eerlijk ben vind ik de huidige uurrecordpogingen al een beetje saai worden. Wiggins ga ik kijken, maar verder kan het me weinig meer boeien.

0
zoetepap 31 maart 2015 om 13:33

Ik vind het prestige. Ook al is het een statisch uur. Een tweedaagse ofzo met 2 wielerbanen.

0
Daan° 31 maart 2015 om 14:45

Ik ben het eens met @Lucatony, het hoort eigenlijk niet bij wegwielrennen, bij wegwielrennen hoor je een slingerend parkoers te hebben met volle wind, kasseien, heuveltjes.. Dan zie je pas wie er in één uur de sterskte renner is :p!

0
nickdt 31 maart 2015 om 19:28

@Zoetepap.

Ik vindt dat niet kunnen, want dan verplicht je elke ploeg om een toptijdrijder in huis te halen en niet alle ploegen kunnen/willen dat betalen omdat hun prioriteiten ergens anders liggen.

0
Sephiroth 31 maart 2015 om 19:48

Als, dan zou je het meer moeten aankleden en evt bij een 6 daagse inpassen als tussendoortje.

Daarnaast mocht het verplicht gesteld worden, dan lijkt het mij fair om er ook fixe punten voor te geven (per jaar de top 5 WT punten)

0

Headlines

Populair

Materiaalzone