Alex Aranburu maakt overstap naar Astana

vrijdag 13 september 2019 om 10:26
Alex Aranburu maakt overstap naar Astana

foto: Cor Vos

Astana heeft de transfer van Alex Aranburu definitief afgerond. De 23-jarige Bask – die nu nog uitkomt voor Caja Rural-Seguros RGA – tekent een contract voor twee seizoenen bij de Kazachse formatie. “Ik denk dat Astana een van de beste ploegen ter wereld is”, zo vertelt Aranburu in een perscommuniqué.

Aranburu staat te boek als een uitstekende puncheur. Zo won hij dit jaar al een etappe in de ronden van Madrid en Burgos. De beloftevolle Spanjaard maakt ook indruk in de Vuelta a España. Zo werd hij al tweede in Igualada en Bilbao, achter respectievelijk Nikias Arndt en Philippe Gilbert.

“Ik ben ontzettend blij dat ik deel mag uitmaken van zo’n geweldige ploeg. Binnen Astana is het mogelijk om jezelf te ontwikkelen en de volgende stap te zetten in je carrière. Ik kijk echt uit naar komend seizoen. Ik hoop mijn klasse te laten zien”, aldus Aranburu, die zijn carrière begon bij Euskadi-Murias.

“Alex is een interessante renner, aangezien hij op meerdere terreinen uit de voeten kan. Hij heeft een goede sprint, kan een heuveltje over en is zelfs in staat om te presteren in bergetappes. Het is interessant om te zien hoe hij zal presteren op WorldTour-niveau. We verwachten nog meer van hem”, aldus teambaas Alexandre Vinokourov.


Overzicht: Wielertransfers 2020

Dit artikel delen:

9 Reacties

Jasperdewaal11 13 september 2019 om 10:37

Mooie Transfer!

Verweggistan 13 september 2019 om 10:54

Wel een ploeg waar hij nog wat vrijheid kan krijgen, door een gebrek aan sprinterstypes.

Witte Trui 13 september 2019 om 11:12

Prima transfer voor deze jongen. Astana maakt dit jaar indruk en lijkt gegroeid als ploeg met prima teamgeest en moraal. Volgens mij een goed moment om daar in te stappen.

Jandepandaman 13 september 2019 om 11:13

Leuke stap, helemaal gezien Astana wel paar versterkingen kan gebruiken.

Johnny7 13 september 2019 om 11:26

De vervangers van de vertrekkende renners lijken toch een stuk minder te zijn. Die sterke ploegen in de grote rondes van Astana gaan we volgend jaar niet meer zien.

ChefSpijker 13 september 2019 om 11:35

Een Bilbao en Cort zijn lastig vervangbaar, maar met Vlasov halen ze wel een (toekomstig) geweldenaar binnen. Rodriguez op de plek van een Hirt. Opvallend ook wel dat Kudus dit jaar helemaal geen grote ronde reed. En met Gregaard hebben ze ook nog iemand in huis die kan uitgroeien tot een prima knecht voor een grote ronde. En als Astana iets minder sterk wordt, zijn ze waarschijnlijk alsnog erg dominant.

Jean Dumas 13 september 2019 om 12:30

Het is een tweede Fraile, misschien zelfs iets explosiever.

Wienk33 13 september 2019 om 13:21

Goede stap voor Oeroeboeroe!

Samlambeej 13 september 2019 om 13:38

Perfecte match. Zeer aanvallend ingesteld over geaccidenteerd terrein met een sprint om het af te maken.

Headlines

Materiaalzone

Populair