Alessandro De Marchi toont zich de sterkste in Giro dell’Emilia

Alessandro De Marchi toont zich de sterkste in Giro dell’Emilia

foto: Sirotti

zaterdag 6 oktober 2018 om 16:30

De Giro dell’Emilia 2018 is bijgeschreven op het palmares van Alessandro De Marchi. De 32-jarige Italiaan van BMC was de sterkste op het finale circuit rondom de klim naar San Luca. Rigoberto Urán en Dylan Teuns mochten mee op het podium. Vorig jaar schreef Giovanni Visconti deze koers op zijn naam.

Jonge vluchters
Acht renners besloten in de beginfase een vlucht op touw te zetten. Nicola Bagioli (Nippo-Vini Fantini), Alberto Bettiol (BMC), Scott Davies (Dimension Data), Niklas Eg (Trek-Segafredo), Viesturs Lukševics (Amore & Vita), Umberto Orsini (Bardiani-CSF), Sunweb-aanwinst Robert Power (Michelton-Scott) en Ben Swift (UAE Emirates) bundelden de krachten. Het peloton vond het wel best en liet de teugels direct vieren. Na een uur koers hadden de acht dan ook een voorsprong van meer dan tien minuten bijeen gefietst. Naarmate de renners dichterbij finishplek Bologna kwamen, verdween die bonus als sneeuw voor de zon.

De beslissende aanval van De Marchi – foto: Sirotti

Van acht naar vier
Eenmaal aangekomen op het finale circuit, waren er slechts vier renners over van de oorspronkelijke kopgroep. Orsini moest vrijwel direct passen op de eerste passage van de San Luca. Vanuit het peloton versnelde Matej Mohorič, die op jacht ging naar het leidende trio. Hij verleidde ook De Marchi om een aanval te plaatsen en samen met de Sloveen maakt hij de oversteek. In de afzink liet Mohorič de andere achter, maar de Italiaan van BMC volgde op korte afstand. Hij haalde de Sloveens kampioen bij en liet hem ter plekke. Op twee rondes van het einde leidde De Marchi solo, met een voorsprong van vijftig seconden op het peloton.

Favorieten komen te laat
De Italiaanse koploper hield stug stand tijdens de laatste twee rondes van ruim negen kilometer. Gianluca Brambilla en opnieuw Mohorič leken in de slotronde echter op weg naar de aansluiting met De Marchi. Materiaalpech aan de voet van de laatste keer San Luca strooide echter roet in het eten voor de renner van Trek-Segafredo. Bij de Sloveen was het beste er ook af. Hij werd al snel opgeslokt door een elite groep, waaruit Michael Woods direct demarreerde. Dylan Teuns counterde meteen en stopte daarna perfect af voor zijn ploegmaat. Die zou onbedreigd naar de zege rijden, ondanks een late poging van Rigoberto Urán.

Dit artikel delen:

13 Reacties

Grobbel 6 oktober 2018 om 16:49

Het is hem gegund, maar toch een een beetje teleurstellend koersverloop zo. Het slechte regiewerk (deels door het slechte weer) heeft ook niet echt geholpen.

0
ghostwriter 6 oktober 2018 om 16:59

Inderdaad, mooie winnaar maar jammer genoeg niet echt een mooie Giro dell'Emilia. Na de etappes die De Marchi in de Vuelta heeft gewonnen is dit waarschijnlijk zijn mooiste resultaat tot nu toe.

0
KimJungPoels 6 oktober 2018 om 16:49

Erg knappe koers van deze de Marchi. Volgend jaar bij CCC zal hij vaker in deze rol mogen koersen en ben erg benieuwd wat we dan allemaal van hem gaan zien. :)

0
tendam 6 oktober 2018 om 16:52

Mooie zege, zeker niet gestolen. De achtervolgers kwamen elk rondje niet zo heel veel dichter.

0
Samlambeej 6 oktober 2018 om 17:20

Edit redactie: Niet doen

0
Frodo 6 oktober 2018 om 17:56

Edit redactie: Niet doen

0
marehoek 6 oktober 2018 om 18:03

Waar.was SKY met Moscon en Bernal
zijn deze bobijntjes ook leeg?

0
Grobbel 6 oktober 2018 om 18:44

Brambilla heeft de streep zelfs helemaal niet meer gehaald. Die zal wel flink gebaald hebben…

0
Jacco van Stierop 6 oktober 2018 om 18:54

Overtuigende zege van De Marchi, sterke vent is dat. Aardig om te zien die druistigheid van Mohoric maar wat theorielessen zouden wellicht aan hem wel besteed zijn.

0
marehoek 6 oktober 2018 om 19:34

Doe ik wat verkeerd want ik kan niet de hele uitslag in beeld brengen.

0
wielrenner 7 oktober 2018 om 07:29

TLJ met Gesink als eerste man op 5 minuten van de winnaar??

0
tendam 7 oktober 2018 om 08:49

@wielrenner
Zegt de naam Roglic je iets?

0
Herman Koers 7 oktober 2018 om 09:14

TLJ met Primoz Roglic als eerste man in de Top10 op 13 seconden!!
Weer een prima uitslag

0

Headlines

Populair

Materiaalzone