Alejandro Valverde zit een week na zijn valpartij alweer op de fiets

vrijdag 27 augustus 2021 om 09:39
Alejandro Valverde zit een week na zijn valpartij alweer op de fiets

foto: Cor Vos

Alejandro Valverde moest een week geleden de Vuelta a España verlaten na een harde valpartij in de zevende etappe. Uit nader onderzoek kwam een sleutelbeenbreuk aan het licht, maar de 41-jarige Spanjaard is inmiddels alweer gesignaleerd op de fiets.

Op een filmpje is te zien dat Valverde inmiddels alweer op de rollers aan het trainen is, om zo zijn conditie te onderhouden met het oog op latere doelen in 2021. Volgens de Spaanse krant Diario de Navarra mikt Valverde nu vol op deelname aan de Italiaanse najaarsklassiekers, met als klapstuk de Ronde van Lombardije. Valverde werd al drie keer tweede in de Italiaanse herfstklassieker, maar won nog nooit ‘de koers van de vallende bladeren.’

Valverde kwam vorige week hard ten val in de etappe naar Balcón de Alicante. In een snelle rechterbocht van de onregelmatige beklimming van de El Collao reed hij over een hobbel, waardoor hij de controle over zijn fiets verloor. Hij ging lelijk tegen de grond en miste maar net een vangrail, voordat hij bijna een ravijn in duikelde. Met de hulp van zijn ploeggenoot José Joaquín Rojas kon hij weer overeind worden geholpen.

Met toestemming van het medische personeel probeerde hij de koers nog te vervolgen, maar even later kwam hij erachter dat verder rijden onmogelijk was. Vervolgens werd Valverde overgebracht naar een ziekenhuis in Alicante, waar uit eerste scans geen breuken aan het licht kwamen. Omdat hij toch veel pijn had, werd hij verder onderzocht. Uiteindelijk bleek ’s avonds laat uit een CT-scan dat hij zijn sleutelbeen had gebroken

Dit artikel delen:

5 Reacties

7even 27 augustus 2021 om 09:46

Gesignaleerd ja? Een toevallige passant liep voorbij Twitter?

Chaba 27 augustus 2021 om 10:10

Er wordt zoveel gezegd en geschreven over deze man. Hij krijgt veel kritiek te verduren vanuit zijn verleden en recent over zijn gedrag binnen het team. Maar wat een enorme passie heeft deze man voor het wielrennen. Dat zal zeker een grote rol spelen dat hij al zolang meefietst met de beste.

Jean Dumas 27 augustus 2021 om 10:11

Als hij nog iets wil dit jaar is het misschien beter om een week Vuelta in de benen te hebben, een week rust en dan de maand september terug opbouwen.

Ronellenfitsch 27 augustus 2021 om 10:37

Mooi, vamos Alejandro!

hjjanssen1973 27 augustus 2021 om 11:09

2042… Valverde sluit zojuist zijn loopbaan af met zijn 35e Vuelta deelname… met een vierde plek mag hij trots zijn, maar hij was toch nog enigszins teleurgesteld.

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone