Alejandro Valverde zet zinnen op Amstel, Lombardije en WK

zondag 30 oktober 2016 om 10:28
Alejandro Valverde zet zinnen op Amstel, Lombardije en WK

Foto: Sirotti

Alejandro Valverde richt zich in 2017 weer op de klassiekers. De 36-jarige Spanjaard (die recent zijn contract tot eind 2019 verlengde) heeft onder meer zijn zinnen gezet op wedstrijden die nog op zijn palmares ontbreken, zoals de Amstel Gold Race en de Ronde van Lombardije. Valverde reed in 2016 drie grote rondes, maar liet tijdens een persconferentie van zijn ploeg weten dat hij dit in 2017 niet zal herhalen. “Het idee is om terug te keren naar wat ik voorheen heb gedaan, de klassiekers en daarna de Tour en de Vuelta”, citeert Cyclingnews de Spanjaard. “In mijn geval wil ik de belangrijkste klassiekers winnen en zegevieren waar ik dat nog nooit gedaan heb, zoals Amstel of Lombardije”, geeft hij aan. “Daarnaast is er het WK. Het ziet ernaar uit dat er volgend jaar een lastiger parcours is. Ik wil kijken of ik daar mee kan doen om de overwinning te pakken.”

Of hij ook zijn debuut zal maken in de Ronde van Vlaanderen, is tot op heden nog niet bekend. “We zijn er in verschillende jaren bijna naartoe gegaan, maar om een of andere reden heb ik daar nog nooit gereden. We zullen het dit jaar zien. Op dit moment is het doel om te focussen wat bij mij past. Vlaanderen is een prachtige wedstrijd, die ik nog een keer wil rijden voordat ik met pensioen ga. Misschien volgend seizoen, of het jaar erna, of het jaar daarna.”

Dit artikel delen:

32 Reacties

AWestie 30 oktober 2016 om 10:39

Iemand die zijn zinnen zet op Amstel, hoor je ook niet vaak;)

0
denistel 30 oktober 2016 om 10:47

mooi toch jammer voor hem dat de finish niet meer boven op de cauberg is.

0
Baukema Tomoulin 30 oktober 2016 om 11:02

Verassend dat hij AGR nog nooit heeft gewonnen. Of sloeg hij die meestal over ten gunste van WP & LBL? Hij lijkt me direct een van de grootste kanshebbers samen met Sagan, Matthews en misschien Boasson Hagen en Colbrelli. Ligt er natuurlijk wel aan wie van deze mannen uiteindelijk besluiten te starten.

0
TykkeThor 30 oktober 2016 om 11:08

AGR en zeker Lombardije zouden ook wel een gemis zijn op zijn palmares. De regenboogtrui natuurlijk ook maar het parcours in Bergen is niet echt op zijn lijf geschreven. Salzburg en Yorkshire komen te laat voor hem vrees ik.

0
De Brigadier 30 oktober 2016 om 11:35

Uiteindelijk veel meer niet dan wel gewonnen. Voor het kaliber renner waar Valverde altijd voor gehouden wordt zijn slechts een verschillend monument en een grote ronde erg mager. Geen MSR, geen PR, geen RVV, geen AGR, geen WK, geen Giro, geen Tour, geen Suisse, geen Parijs-Nice, geen Tirreno, geen Lombardije, geen OS.

En dat voor een renner die toch het grootste deel van zijn carrière een wieltjesplakker was.

Oorzaken: geen intellect, creativiteit en lef.

Conclusie: verstandelijk beperkt coureur in een kampioenengestel.

0
achterhoeker 30 oktober 2016 om 11:38

Wauw dat zou een mooie winnaar van de Amstel gold race zijn…
Natuurlijk hoop ik dat er een Nederlander wint maar Valverde zou bijzonder zijn

0
Japsie 30 oktober 2016 om 11:47

@ De Brigadier: Tja wielrennen is eenmaal een sport waarin je vaker niet dan wel wint.
Je kunt ook stellen: Meermalen Classisa SS, meermalen WP, meermalen LBL. Daarnaast een grote ronde gewonnen en vele etappezeges.
Glas half vol, half leeg zeg maar.
On: Als hij wil pieken bij Lombardije – WK dan kan hij misschien beter de Tour eens laten schieten.

0
ewoedski 30 oktober 2016 om 11:50

http://www.procyclingstats.com/mob/rankings.php?c=1&id=18471
Niet voor niks derde @ all time ranking
Wel knap zonder intellect

0
Lionel Messi 30 oktober 2016 om 12:09

@ewoedski, in een lijst waar nacer bouhanni staat boven hennie kuiper….

0
Wielrennertje 30 oktober 2016 om 12:41

hij moet sowieso een keer die tour laten gaan als hij nog wat koersen goed wil zijn zoals RVL en het WK. Wel goed dat hij weer voor klassiekers wil gaan en ik zou hem de AGR wel een keer gunnen. Verder vind ik het altijd wel leuk om hem te zien koersen.

0
Orakel 30 oktober 2016 om 12:48

Haha, Brigadier, wat een amateuristische poging om te trollen.

Valverde heeft meer dan 150 professionele zeges. Vaak wint hij door een tactiek van aanhaken en iedereen in de laatste meters achter zich laten. Het is werkelijk stupide om te denken dat Valverde bij al zijn nederlagen de tijd zou kunnen terugdraaien en in de herkansing zou kiezen voor een andere tactiek. Het is niet geloofwaardig om te veronderstellen dat een meer aanvallende Valverde tussen 2003-2016 nóg meer zou hebben gewonnen. We spreken over een van de beste renners van de afgelopen 20 jaar.

0
ewoedski 30 oktober 2016 om 12:48

@messi Die periodes zijn ook moeilijk in een ranglijst met elkaar te vergelijken, maar het ging mij meer om aan te geven dat Valverde een behoorlijk palmares heeft voor iemand zonder intellect (volgens De Brigadier).

0
lauran 30 oktober 2016 om 12:51

@De Brigadier: Valverde is wel een man die er ALTIJD bij zit en meestrijd voor de prijzen. Hij is een van de sluwste renners die als geen ander de koers kan lezen, dus uitspraken als ‘geen intellect’ trekken op niks. En om hem nou te verwijten dat hij Roubaix en MSR niet heeft gewonnen. Dat zijn koersen voor de zwaarlijvige krachtpatsers/sprinters. RVV zou hem beter moeten liggen en had hij eigenlijk al veel eerder moeten rijden. Een wereldtitel verdient hij ook wel voordat hij met pensioen gaat.

0
nederbelg 30 oktober 2016 om 13:10

@De Brigadier
Opdracht voor een troll als jij: vervang de naam Valverde door Tom Boonen, en verander de naam van de eenzijdig gewonnen wedstrijden. Ga je dan wat bezinnen over specialisatie in het moderne wielrennen.

0
Ruben_ 30 oktober 2016 om 13:28

@Baukema Tomoulin: zo vaak sloeg Valverde de AGR helemaal niet over. Maar heel vaak kwam hij gewoon verrassend tekort. Op de een of andere manier ligt de Cauberg hem niet zo.
Sinds de finish net na de Cauberg ligt zou het hem iets beter moeten liggen omdat hij dan niet per se mee hoeft te zijn. Zo werd hij ook 2e.

0
Purito 30 oktober 2016 om 14:37

Vooral de Keutenberg ligt hem op de een of andere manier niet. Ik kan me nog herinneren hoe hij daar finaal uit de wielen werd gereden in 2006 (toen hij wel gewoon de WP en LBL won) en 2009.

0
De Brigadier 30 oktober 2016 om 14:43

Geestig hoe mijn heldere feitenopsomming zelfs onder trollen geschaard wordt en de zogenaamde tegenargumenten die men vervolgens te berde brengt grotendeels juist mijn bericht onderschrijven maar omdat de ‘Valverde Is Een Groot Coureur’-gedachte er zo in zit de argumenten verkeerd worden uitgelegd.

– Valverde 3e op die ranglijst toont juist aan dat hij relatief weinig groots gewonnen heeft (zeker gezien hoe vaak hij er bij was)
– 150 koersen gewonnen idem dito. De verkeerde koersen dan zeker.
– In de tijd dat Valverde top was wonnen Hayman, Vansummeren en O’Grady Parijs-Roubaix en Goss, Ciolek en Gerrans Milaan – Sanremo.
– Voor iemand van Valverde’s kwaliteiten (klimmen / explosief) liggen veel meer kansen om verschillende grote koersen te winnen dan voor Boonen. De laatste won echter wel 2 verschillende monumenten (en drie meer in totaal) en een WK.
– Valverde heeft zeker enkele koersen gewonnen door zijn verdedigende ’taktiek’ maar heeft veel meer niet-gewonnen door daarin te blijven hangen.

De fysieke kwaliteiten van Valverde worden niet in twijfel getrokken maar hoe hij daarmee is om gesprongen.

0
Belmonte 30 oktober 2016 om 15:41

Brigadier je stelt dat het hem aan creativiteit en lef ontbreekt. dat kunnen we van jou absoluut niet zeggen. dapper van je om als enige kritiek te hebben op hoeveel hij verloren heeft en zeer creatief geredeneerd. Ik vind overigens dat je zijn enorme hoeveelheid podiumplekken in de grote koersen te weinig waardeert in je beoordeling

0
Timster 30 oktober 2016 om 15:44

Als ik Valverde was, pikte ik in 2017 inderdaad de koersen eruit die nog ontbreken. Als ‘ie wil rijdt hij top 3 in Parijs – Nice, Vlaanderen en Lombardije. En AGR moet hij ook aankunnen. Nu kan hij zijn palmares nog zeer fraai oppoetsen. Als hij over 10 jaar terugkijkt op z’n carrière en er komt vanaf heden niks aansprekends meer bij zal het toch als ontevredenstellend voelen.

0
GreenDay 30 oktober 2016 om 16:13

@Ewoedski: die lijst is natuurlijk onzin. Bij de eerste 15 renners staan er 5 (!) die dit seizoen nog actief waren. Dat kan nooit een weerspiegeling zijn van 150 jaar wielrennen.

0
vasnd 30 oktober 2016 om 16:17

Achteraf is het mooi wonen.

Brigadier, je snapt er niets van. Als er iemand in het peloton rond rijdt die tot in detail weet waar hij zelf toe in staat is is het Alejandro wel. De man heeft een enorme carrière vol prachtige overwinningen achter de rug en het is erg triest dat je denkt het beter te weten dan de man zelf. Lachwekkend.

Ik hoop dat hij nog een paar mooie klassiekers en wat leuke etappes kan afvinken komende jaren. Qua klassementen in grote rondes is het wel gedaan denk ik.

0
achilles 30 oktober 2016 om 19:25
Quote:
Valverde heeft meer dan 150 professionele zeges.

Onzin. Lijst ze dan maar eens op die 150, of tel opnieuw.

Valverde is een schitterende coureur maar qua echte topzeges, vind ik het toch ook wat tegenvallen. Zeker om hem dan nog de beste renner sinds … te noemen.

3 monumenten, 1 grote ronde (de minst aansprekende) dat zijn zijn grootste successen.
Dan hebben generatiegenoten Boonen en Cancellara met hun elk 7 monumenten + wk of olympisch goud of Contador met 7 grote rondes het al even goed of beter gedaan.

0
woutersluis 30 oktober 2016 om 20:14

wiki zegt:
Totaal: 115 zeges als eliterenner (waarvan 99 individuele UCI-zeges)

0
Romāns Vainšteins 30 oktober 2016 om 20:31

Wat zijn mensen die aan ‘monumentje tellen’ doen en ‘palmaresje opdreunen’ toch ongelofelijk boring. Valverde en Rodriguez, ik moet ze niet per se maar allebei +++AAA-coureurs waarvan NL er geen vergelijkbare heeft gehad gedurende hun carriere, dubbele punt

0
De Brigadier 30 oktober 2016 om 21:55

Ik heb niks te melden, dus vergelijk ik de coureur met Nederlandse coureurs om lekker een dwarse uitsmijter te hebben. Yo.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone