Alejandro Valverde via de Tour de France naar de Spelen

maandag 18 november 2019 om 12:48
Alejandro Valverde via de Tour de France naar de Spelen

foto: Cor Vos

Alejandro Valverde maakt ook komend jaar zijn opwachting in de Tour de France. Daarmee kiest de Spanjaard voor de ultieme aanvliegroute voor de Olympische wegwedstrijd in Tokio, die amper zes dagen later op de kalender staat.

Valverdes Tourdeelname werd bevestigd door Movistar-teambaas Eusebio Unzué op het Marca Sport Weekend in Marbella. “Mogelijk zijn de 21 dagen van de Tour de France niet de ideale voorbereiding, want als de Tour om negen uur ’s avonds eindigt, is het in Tokio al een dag later”, tekende Zikloland op uit de mond van de teambaas.

“Als de renners dinsdag in Tokio aankomen, is er geen ruimte om te wennen aan de tijd of de omstandigheden. Maar ik denk dat dit voor Alejandro geen probleem is.” Voor de Spanjaard wordt dit zijn dertiende Tourstart, zijn negende op rij. Bij Movistar acteert hij wellicht aan de zijde van Enric Mas, die overkomt van Deceuninck-Quick Step.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Samlambeej 18 november 2019 om 13:18

Alejandro FTW

Mathieu Moller 18 november 2019 om 13:19

Hopelijk nemen ze inderdaad Mas ook mee, want Movistar is toch wel op zijn leukst met meerdere ijzers in het vuur.

freirefreire 18 november 2019 om 13:43

Boeiend om iedere renner en alle ploegen te zien zwoegen met hetzelfde probleem: Hoe combineer je de twee meest prestigieuze wedstrijden van het jaar binnen een week? Laat je één van de twee schieten? We zullen pas achteraf weten wat de goede strategie was.

west 18 november 2019 om 13:56

Ze hebben ook niet echt een keuze daar.. Mas en Soler zijn klaar voor het kopmanschap, maar naar de Tour zonder Valverde is een brug te ver voor deze ploeg die alleen maar voor het klassement kan gaan. Betekent wel dat ie geen Olympisch kampioen gaat worden… Shit happens.

Ornor 18 november 2019 om 13:57

En Soler? We willen natuurlijk wel een drietand.

Vinyakke 18 november 2019 om 14:22

Drietandje, valverde kan niet blijven rekken en ik vrees dat mas en soler net wat minder zijn dan landa, Q en carapaz. Ploeg met de meeste achteruitgang deze trznsferperiode wat mij betreft!

Cyclinglife 18 november 2019 om 14:50

Benieuwd in hoeverre hij in de tour vol zal rijden. Want olympisch kampioen worden, zal wel zijn laatste kans gaan worden. Eerste 2 weken vol in de tour en laatste week “alleen” meerijden (voor zover hij dat kan) zonder aanvallen.

ivo001 18 november 2019 om 16:12

Valverde kan zijn niveau toch 10 maanden vast houden, geen enkel probleem.

Headlines

Materiaalzone

Populair