Alé BTC Ljubljana lijft Maaike Boogaard in

zaterdag 16 november 2019 om 13:17
Alé BTC Ljubljana lijft Maaike Boogaard in

Maaike Boogaard - foto: Cor Vos

Maaike Boogaard wordt komend jaar ploeggenote van onder meer Marta Bastianelli. In 2020 rijdt de 21-jarige Nederlandse namelijk voor Alé BTC Ljubljana, zo laten diverse bronnen weten aan WielerFlits.

De voormalig Nederlands kampioene tijdrijden bij de junioren reed al sinds augustus 2017 voor de op zichzelf staande Sloveense UCI-vrouwenploeg BTC City Ljubljana. BTC City, een van de grootste winkel- en entertainmentcomplexen van Europa, liet in september weten dat het volgend seizoen naamgevend co-sponsor wordt van Alé Cipollini. Boogaard is een van de rensters die mee de overstap maakt naar de Italiaanse ploeg.

Voor Boogaard, die dit jaar onder meer achtste werd in de Tour of Chongming Island en negende in de Ronde van Burgos en het EK tijdrijden voor beloften, houdt de transfer in dat ze naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar voor een Women’s WorldTeam koerst. Alé BTC Ljubljana is immers een van de acht teams die bij de UCI een aanvraag hebben ingediend om een ploeg op het hoogste niveau te worden. Als de UCI begin december groen licht geeft, betekent dit dat de toekomstige ploeg van Boogaard het recht heeft om te starten in alle Women’s WorldTour-koersen.

Mavi Garcia
Naast Boogaard en Bastianelli is ook Mavi Garcia als nieuwe aanwinst voor de equipe gepresenteerd. Terwijl ex-wereldkampioene Tatiana Guderzo (BePink) sterk wordt gelinkt aan de formatie, hebben Anna Trevisi en Japans kampioene Eri Yonamine hun contract bij de Italiaanse ploeg verlengd.

Sterkhouders Soraya Paladin (CCC-Liv) en Chloe Hosking (Rally UHC) rijden volgend jaar niet meer in het karakteristieke, fluoriserende tenue. Ook de Nederlandse rensters Marjolein van ’t Geloof (Drops) en Karlijn Swinkels (Parkhotel Valkenburg) hebben een andere ploeg gevonden.

Dit artikel delen:

1 Reactie

LB108 16 november 2019 om 13:40

@redactie, hebben jullie niet door dat dit eigenlijk een fusie is…
Boogaard reed nu al bij Ljubljana..

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone