Alberto Contador na val: “Er lijkt niets gebroken”

zaterdag 27 augustus 2016 om 08:42
Alberto Contador na val: “Er lijkt niets gebroken”

Foto: Sirotti

Alberto Contador kwam vrijdag in de Ronde van Spanje hard ten val. De Spanjaard liep over de hele linkerkant van zijn lichaam schaafwonden op, maar hij lijkt niets gebroken te hebben.

Het incident gebeurde in de slotkilometer. “Ik zat goed geplaatst op achthonderd meter van het einde”, aldus Contador op de website van Tinkoff, “maar op vierhonderd meter van de finish werd ik aangereden door iemand die erg van remmen houdt.”

Hij viel vervolgens op zijn linkerkant. “Mijn kuit en dij kregen een zware klap. Mijn hele linkerkant staat vol schaafwonden. Het doet erg veel pijn, maar er lijkt niets gebroken.”

Dit artikel delen:

28 Reacties

aoyen 27 augustus 2016 om 08:48

Heeft de Vuelta al excuses aangeboden?

Orakel 27 augustus 2016 om 08:50

Zo houdt Contador de mythe in stand dat hij de beste had kunnen zijn zonder val. Zo gaat het al sinds 2014.

Jammer dat hem dit overkomt, maar was ook niet zo handig om je tussen C-sprinters te wringen en in het bochtige stuk je terug te laten zakken. Contador kunnen we doorstrepen. Hij moest al van ver komen en met deze beschadigingen aan zijn lijf is het vrijwel niet te doen.

vevie 27 augustus 2016 om 09:04

@Orakel: ja, daar heeft het wel alle schijn van. Met deze drie zware bergetappes die eraan komen, zou het normaal zijn om tijd te verliezen met een beschadigd lijf. Het zou mooi zijn als hij zich er doorheen slaat. Dat komt de spanning ook ten goede.

Wim Kruithof 27 augustus 2016 om 09:09

“aangereden door iemand die van remmen houdt…” op het oog een vreemde combinatie.

Romāns Vainšteins 27 augustus 2016 om 09:17

Ik denk dat wielrenners achterop een te hard remmende collega ook als ‘aanrijden’ zien. Daarnaast is het natuurlijk gissen wat er daadwerkelijk in het artikel stond zo de laatste tijd hier.

Fast Freddy 27 augustus 2016 om 09:32

Hij zat goed vooraan, maar hij liet zich vervolgens een beetje afzakken. Dat is vragen om problemen. Afzakken doe je wel, of doe je niet. Erg sneu dit. Ik zie liever strijd tussen de groten dan een afvalrace. Bertje zorgt bij die strijd toch meestal voor het meeste vuurwerk.

Tuubke 27 augustus 2016 om 09:50

Een klassementsrenner moet zich in zo’n rit niet pas in de laatste kilometer laten afzakken – dat kan hij al gaan doen als de 3-kilometervlag is gepasseerd en dan kan hij verder buiten het gewoel blijven.
Ondertussen natuurlijk gewoon doodzonde dat iemand van wie je altijd strijd kunt verwachten, niet fit lijkt te zijn om voluit te gaan.

LaFlorecita 27 augustus 2016 om 09:56

@Wim Kruithof,
Is dan ook een verkeerde vertaling (van de Tinkoff-persmeneer, foei) – dit is de vertaling van Cyclingnews “I was really well positioned, but suddenly somebody who doesn’t like using their brakes pulled across and I went down.”

Bertvd 27 augustus 2016 om 10:09

@ tuubke: die drie kilometer regel geldt toch alleen bij vallen? Of zit ik er naast?

lancethegreat4 27 augustus 2016 om 10:24

@aoyen Excuses moeten in de eerste plaats van Van der Sande komen. Als je de koers goed volgde, moet je gezien hebben dat die door een ongeoorloofd manoeuvre Contador aantikte.

Matisz 27 augustus 2016 om 10:51

@lancethegreat4
Als jij goed gekeken zou hebben zou je zien dat Tosh zelf een tik krijgt van Bagdonas en daarop Bertje raakt.

Ik hoop voor de Vuelta dat zijn verwondingen meevallen en dat Bertje de schade kan beperken.

JuriaanM 27 augustus 2016 om 11:01

“I was really well positioned, but suddenly somebody who doesn’t like using their brakes pulled across and I went down.” Uit het denk ik originele artikel van Cyclingnews ;)

vlek 27 augustus 2016 om 11:08

Hij maakt zichzelf ook wel kwetsbaar door veel langzamer door die bochten te gaan dan de renners om zich heen. Enkele bochten eerder zit hij nog ideaal in het wiel van Bennati, maar daarna zakt hij langzaam terug en wordt daarmee een lastig in te schatten element voor degene die daar op het scherpst van de snede door de bochten gaan om juist plekken te winnen.

koos1 27 augustus 2016 om 11:21

Het klassement wordt vrees ik nu een heel moeilijk verhaal voor Contador. Vrees dat hij vandaag en de komende dagen te veel tijd gaat verliezen na z’n valpartij.

klootje kriekeljon 27 augustus 2016 om 11:28

Bert moet eens stoppen met dat idiote we moeten vooraan zitten in de finale van de sprint. Dan krijg je dit.

Frits des Jeux 27 augustus 2016 om 11:42

@klootje en bertvd de 3 km regel geldt alleen bij pech of valpartijen. Zeker in de Vuelta, maar ook in de giro wordt in de sprint een breukje vaak daadwerkelijk doorgerekend. In de Tour gebeurd dit minder. Zo streng zijn werkt dit gedrag in de hand en dat is ook wel logisch. Zeker als je zoals Contador al achterstand hebt.

klootje kriekeljon 27 augustus 2016 om 11:44

Frits hij is nu al 2 of 3x gevallen juist omdat hij tussen het gewring van de sprinters zit.
Pak dan maar een paar seconden verlies af en toe wat dit werkt duidelijk niet.

Tuubke 27 augustus 2016 om 11:46

@bertvd. Nee hoor, je zit er niet naast. Wat ik bedoel is dat een klassementsrenner niet meer vooraan in het peloton hoeft te zitten. Achteraan is ook prima, want als er in het gedrang wordt gevallen, krijg je toch dezelfde tijd. Het enige waar je voor op moet passen, is een breuk in het peloton die leidt tot tijdsverschillen. Maar in zo’n vlakke etappe gebeurt dat niet zomaar en als het toch een keer gebeurt, gaat het hooguit om een paar seconden. Die zijn het risico niet waard, lijkt mij.

robotour 27 augustus 2016 om 11:49

Ik lees mij hier toch een partij onzin. Waarom zou Contador niet vooraan mogen zitten in een finish die bergop loopt? Als er een gat valt achterhem pakt hij zomaar wat tijd terug. Valverde zit ook van voren. Contador zat goed geplaatst aan de buitenkant en door bewegingen van Bagdonas en van der Sande wordt hij ten val gebracht.

Purito 27 augustus 2016 om 11:55

Tja. Als hij meer achteraan zit en hij verliest daardoor een twintigtal seconden, dan krijgt hij ook wee de volle laag. Je kunt het als klassementsrenner ook nooit goed doen.

Contador heeft gewoon niet de stuurmanskunsten van een Valverde. Dus loop je gewoon meer het risico te vallen in een dergelijke finale. Al helemaal omdat Contador zo nerveus is. Ik lees en hoor vaak dat Froome zo slecht stuurt. Maar ik zie hem de laatste tijd nauwelijks vallen. Dus ja. Zeg het maar.

PK41 27 augustus 2016 om 12:03

Als ik Contador was zou ik in dergelijke finales ook vooraan willen zitten. En de suggestie dat hij een mythe in stand wil houden, kom op zeg. Vallen hoort erbij maar hij heeft wel erg veel pech. Sneu voor hem en jammer voor de wedstrijd. Meer kan en wil ik er niet van maken. Ik hoop gewoon dat ie snel herstelt en zich herpakt. Grootste probleem met Alberto is dat hij ouder wordt. In de nadagen van z’n carrière kan z’n lijf niet altijd meer wat hij zou willen. En da’s heel normaal.

klootje kriekeljon 27 augustus 2016 om 12:04

Beetje een dooddoener Purito.

Vorig jaar Catalonie viel ie in de laatste km’s, vorig jaar Giro ook, dit jaar dus weer in de Vuelta maar zeker weten nog een x dit jaar ergens.. ff nadenken waar.

Dan moet je toch overwegen wat dan slimmer is denk ik.

Pinto 27 augustus 2016 om 12:09

Dit is echt zo jammer zeg… In principe zou zijn vorm alleen maar groeien en beter worden. Ik hoop echt dat het meevalt en dat hij strijd kan leveren!

Janjanssen98765 27 augustus 2016 om 12:15

Het is toch wel erg pijnlijk dat de schrijver van dit artikel niet eens in staat is, een simpel zinnetje, goed te vertalen.
Ik weet niet of het elke keer dezelfde schrijver is die deze fouten maakt, maar mocht dat zo zijn dan is het misschien beter dat hij wat anders gaat doen.
De tijd dat je a la Theo Koomen je fantasie de vrije loop kon laten,is wel voorbij.

Purito 27 augustus 2016 om 12:27

@klootje
Maar hij valt ook in heel veel koersen niet. En aan deze val kon hij toch niks doen. Het was Van der Sande die hem een zetje gaf.

En heel wat valpartijen gebeuren ook wat verder in het peloton. Een renner die in 40e positie rijdt, loopt ook het risico te vallen over zijn voorgangers die in pakweg 15e positie bivakkeren. Het is soms ook gewoon enorm veel mazzel hebben.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair