Alberto Contador na val: “Er lijkt niets gebroken”

Alberto Contador na val: “Er lijkt niets gebroken”

Foto: Sirotti

zaterdag 27 augustus 2016 om 08:42

Alberto Contador kwam vrijdag in de Ronde van Spanje hard ten val. De Spanjaard liep over de hele linkerkant van zijn lichaam schaafwonden op, maar hij lijkt niets gebroken te hebben.

Het incident gebeurde in de slotkilometer. “Ik zat goed geplaatst op achthonderd meter van het einde”, aldus Contador op de website van Tinkoff, “maar op vierhonderd meter van de finish werd ik aangereden door iemand die erg van remmen houdt.”

Hij viel vervolgens op zijn linkerkant. “Mijn kuit en dij kregen een zware klap. Mijn hele linkerkant staat vol schaafwonden. Het doet erg veel pijn, maar er lijkt niets gebroken.”

Dit artikel delen:

28 Reacties

Eerq 27 augustus 2016 om 12:28

Het maakt wel weer veel los hier op het forum!
volgens mij mag iedereen rijden waar hij wil, maar soms is dat net niet je comfortzone waar je dan rijd op dat moment. voorin heb je kant hard te vallen door sprinters die eindelijk hun ding kunnen doen… Als je daar moeite mee hebt moet je de eventuele consequenties aanvaarden. Ik had alleen Contador slimmer ingeschat voor wat betreft de reflectie op dit fenomeen na eerdere valpartijen. Ik hoop wel dat hij nog goed herstelt. Zou de koers zeker interessant houden..

klootje kriekeljon 27 augustus 2016 om 12:30

Tuurlijk is dat zo, maar als het vaker gebeurt wordt het een patroon. Het gaat niet om of het zijn schuld is, het gaat om waar het risico het hoogst is om te vallen. En dat is natuurlijk bij de eerste 30 in de laatste paar kilometer. Hij heeft daar ook niets te zoeken al mag iedereen er rijden. Zorgt alleen maar voor meer chaos, 2 of 3 Tinkoffs voor de sprinttreinen die vechten om voorop te blijven.

Edit: dat wat Eerq al zegt.

vlek 27 augustus 2016 om 12:35

In zo’n bochtige finale zijn ze rond positie dertig tot veertig allemaal enige veiligheid aan het inbouwen en zou Contador mensen vinden die met dezelfde snelheid door die bochten gaan. Waar hij gisteren zat zijn ze allemaal bezig met het positioneren voor de sprint en willen ze zo’n bocht nog wel eens gebruiken om een plek te winnen. Ik denk dat Contador op de manier waarop hij gisteren door de laatste bochten ging beter wat plekken naar achter had kunnen zitten.

Headlines

Materiaalzone

Populair