Alberto Contador: “Er is een gouden generatie op komst in het wielrennen”
foto: Cor Vos
woensdag 3 november 2021 om 16:04

Alberto Contador: “Er is een gouden generatie op komst in het wielrennen”

Alberto Contador is onder de indruk van de huidige generatie wielrenners. De Spaanse oud-wielrenner, ondertussen 38 jaar oud, verwacht dat dat zijn uitwerking gaat hebben op de sport in het algemeen. “Het wielrennen beleeft een van zijn beste momenten ooit”, zegt hij.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Contador volgde het afgelopen wielerjaar van dichtbij als analist voor Eurosport. In gesprek met de Spaanse krant Ultima Hora vertelt El Pistolero dat hij met plezier naar de koers kijkt. “Er is een gouden generatie op komst in het wielrennen. In elke rittenkoers of wedstrijd zien we een mooie koers, met de grote namen die strijden voor de overwinning. Dat draagt eraan bij dat het wielrennen meer impact maakt. Daarnaast trekt het fans aan”, stelt Contador.

“Ook het vrouwenwielrennen is booming, op het gebied van onderlinge concurrentie en media-aandacht”, gaat hij verder. “In Spanje hebben we bijvoorbeeld Mavi García. Zij laat zien dat er in Spanje een stap vooruit is gezet in het vrouwenwielrennen, maar ook wereldwijd. Veel grote profploegen hebben een vrouwenteam en er komen steeds meer en betere wedstrijden bij. Dat zal jonge wielrenners zeker motiveren.”

Tadej Pogačar
De Madrileen licht ook nog tweevoudig Tour de France-winnaar Tadej Pogačar uit. “Hij domineert de Tour en is the man to beat, zeker als je ziet wat hij afgelopen seizoen liet zien. Maar elk jaar is de Tour weer anders en de tegenstand anders. Zo had Primož Roglič problemen, dus we moeten zien hoe hij ervoor staat in 2022″, kijkt Contador vooruit. “Maar ik zie een erg sterke Pogačar. Er is nog ruimte voor verbetering, maar hij wordt ook steeds zelfverzekerder door zijn resultaten. En hij laat een spectaculair niveau zien als hij ergens vol voor gaat.”

 
11 Reacties
Sorteer op:
3 november 2021 16:24
Echt veel nieuwswaarde heeft dit artikel niet hè? Contador kijkt met plezier naar wielrennen en Pogacar is een goede wielrenner.
  3 november 2021 16:43
  Nee, had hem dan wat pareltjes ontlokt. Jonge Spaanse beloften of zo.
  4 november 2021 02:16
  Hij noemt alleen Pogacar. De andere talenten houdt hij geheim.
3 november 2021 16:41
Is die gouwen generatie er niet al in plaats van dat die op komst is?
3 november 2021 16:48
Zon onzin, er zijn áltijd gouden generaties op komst. Het gaat om het eerst aankomen en en er komen er altijd als eerst aan, net alsof iemand maar ook iets doorheeft van hoe technisch fraai ze onderweg pedaaltje hakken.
  3 november 2021 21:50
  Maar jonge renners rijden de laatste jaren toch wel sneller vooraan mee om de prijzen?
3 november 2021 16:56
Waar ik hem wel gelijk geef, is dat het wielrennen weer helemaal hot lijkt. De constante schreeuw om vernieuwing van een jaar of 3-4 geleden (Hammer Series-gedrochten, de zucht naar meer live data op het scherm, etc.) lijkt de afgelopen tijd wat verstomd. Ineens lijkt het toch geen sport meer voor oude zakken die dringend sexyer gemaakt moet worden voor de massaal afhakende jeugd. De meer aanvallende manier van koersen en minder hyperspecialisatie (waardoor de toppers vaker met elkaar de degens kruisen) lijken daar wel een rol in te spelen. Verder inderdaad een weinig nieuwswaardig artikel.
3 november 2021 17:38
De officieus wereldkampioen hoenderhok-knuppelen heeft gelijk. Om zelf eens een knuppeltje in de community te gooien: mocht Evenepoel op het niveau van een potentiele rondewinnaar komen dan is hij een goede gegadigde de titel van Alberto over te nemen. Niet bang om van ver aan te gaan, op rancune koersend.
3 november 2021 17:41
Zolang die maar geen tenenkrommende juichfilmpjes maakt vind ik alles best.
3 november 2021 18:17
“is booming” Contador zegt: “Está en auge”, oftewel “neemt een hoge vlucht”. “the man to beat” Contador zegt : “el hombre a batir”, oftewel: “de te kloppen man”. Of ben je niet hip genoeg als je het in het Nederlands vertaalt en niet in het Engels?
  3 november 2021 18:27
  Ze hebben gewoon het artikel in Cycling Weekly gelezen.

Reacties zijn gesloten.