Alaphilippe wint ook in Colombia: “Het was een zware etappe”

zondag 17 februari 2019 om 07:23

foto: Cor Vos

Deceuninck-Quick Step heeft zijn seizoensstart zeker niet gemist. De Belgische WorldTour-ploeg zag Julian Alaphilippe zegevieren in de Tour Colombia 2.1, goed voor alweer de achtste zege van 2019. “Ik ben heel erg blij!”, aldus de Fransman, die als leider zal beginnen aan de slotetappe van de Zuid-Amerikaanse rittenkoers.


Alaphilippe – die eerder al twee etappes pakte in de Vuelta a San Juan – werd na afloop van de voorlaatste rit het podium opgeroepen. De 26-jarige puncheur had zojuist in La Union gewonnen, na een felbetwiste etappe. De Fransman maakte onderdeel uit van een omvangrijke kopgroep, die om de zege mocht strijden.

Alaphilippe moest aanvankelijk het Colombiaanse duo Daniel Felipe Martínez en Iván Ramiro Sosa laten rijden, maar wist dankzij een flink portie doorzettingsvermogen én koersslimheid weer aan te sluiten. In de sprint bleek hij vervolgens (veruit) de snelste. “Het doel was om een etappe te winnen”, zo vertelt hij. Eerder won zijn ploeg al ritten met José Álvardo Hodeg en Bob Jungels.

Beslissing op de Alto de Palmas 
“Het was echt een zware etappe”, zo gaat Alaphilippe verder. “Ik won vandaag zowel met mijn hoofd als met mijn benen. Ik wil op dit moment vooral genieten van mijn overwinning.” Lang heeft hij echter niet om te genieten, aangezien het zondag tijd is voor de afsluitende bergrit naar de Alto de Palmas.

De Fransman heeft in het klassement een beperkte voorsprong op Martínez (+ 8 seconden), terwijl Miguel Ángel López volgt op 23 tellen. “Maar ik denk op dit moment nog niet aan de eindzege”, aldus Alaphilippe. “We zullen morgen zien hoe de koers verloopt.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.