Dubbelslag Jungels in Colombia door late jump

vrijdag 15 februari 2019 om 18:08
Dubbelslag Jungels in Colombia door late jump

foto: Cor Vos

Bob Jungels heeft de vierde rit van de Tour Colombia 2.1 gewonnen én de leiding overgenomen in het klassement. De Luxemburgse kampioen van Deceuninck-Quick Step was na 144 kilometer rond Medellín de beste door een late aanval te plaatsen. Hij anticipeerde met zijn demarrage sterk op een chaotische finale.

Opvallende naam in de kopgroep
Een zestal nam al vroeg de benen, met opvallend genoeg Astana-kopman Miguel Ángel López daarbij. Hij pakte een paar bonificatieseconden onderweg. Hij kreeg Juan Esteban Arango (Selectie Colombia), Miguel Rubiano (Coldeportes Zenú), Byron Guamá (Selectie Ecuador), Freddy Montaña (EPM) en Daniel Jaramillo (Manzana Postobón) met zich mee.

Het peloton gaf de koploper niet meer dan drie minuten voorsprong op het lokale rondje door Medellín. Elke ronde was er wel een klim van 1,3 kilometer aan 6,6% opgenomen, maar die was niet lastig genoeg om het peloton helemaal uit elkaar te slaan. Wel waren er tien kilometer voor de meet, toen de vlucht net was ingerekend, meerdere speldenprikken aan de voorkant van het peloton.

Chaotische finale
Richard Carapaz en Edwin Avila kozen voor de aanval, maar zij geraakten niet weg. Ook in de chaotische kilometers daarna waren er diverse pogingen, maar die hadden geen resultaat. Alejandro Osorio had nog de beste aanval, maar hij werd vlak voor de finish gecounterd door Bob Jungels. De Luxemburgse kampioen ging met een voorsprong de laatste rechte lijn in, een voorsprong die hij niet meer weggaf.

Mihkel Raïm (Israel Cycling Academy) sprintte op drie seconden achterstand naar de tweede plaats. Julian Alaphilippe eiste de derde plaats op. In het klassement neemt Jungels de leiding over van Rigoberto Urán.

Dit artikel delen:

13 Reacties

Romāns Vainšteins 15 februari 2019 om 18:13

Gaan toch weer als een speer die gasten, nu weer met een Nijdammetje.

Deden ze dit met de hotdog als joker achter de hand of als anticipatie op het verlies van deze rol deeg met een 'soort van' worst ertussenin ?

EDIT > Ah, ik zie het, het was een Estische Deceuninck hotdog met Frans onderdeeg.

TeamNL 15 februari 2019 om 18:22

Ze laten de hele wereldtop achter zich in deze ronde..

richieportefan 15 februari 2019 om 18:14

lekker!

Retro Lex 15 februari 2019 om 18:18

Supermooie zege. Hij gaat dit jaar een Vlaams voorjaar rijden. Ik ben benieuwd

richieportefan 15 februari 2019 om 18:23

denk dat deze jongen zeker ver kan komen

ChefSpijker 15 februari 2019 om 18:58

Net zoals Tony Martin destijds.

Gilberto 15 februari 2019 om 20:53

Roubaix gewonnen bij de beloftes toch?

fringale 15 februari 2019 om 19:17

Kan wel een stukje hard rijden, deze Bob. Ik denk met plezier terug aan die ene rit in de giro waarin hij het ganse peloton aan flarden waaierde.

fietsvriend 16 februari 2019 om 10:22

Ik denk met plezier terug aan die Giro-etappe waar hij Dumoulin een handje toestak.

trickstuff 15 februari 2019 om 21:49

Sterk van Jungels hoor. Zojuist de laatste km's gekeken, en hoewel niet super in beeld gebracht lijkt hij van kop af weg te rijden bij het peloton.

Na een chaotische finale, dus niet anticiperend op zoals de auteur van dit artikel stelt. En vlak voor de finish is in de praktijk bijna een kilometer, vrij ver voor een eenling.

Jacco van Stierop 15 februari 2019 om 22:21

Ook even de beelden bekeken op youtube. Prachtige stijl van Jungels, bovenlijf blijft onbeweeglijk terwijl hij dat verschroeiende tempo trapt. Het is hem zeker gegund bij Paola aan te mogen schuiven.
Ik zie dat Froome 43 seconden aan de broek kreeg, had die pech of zo?

Gilberto 16 februari 2019 om 14:23

Paola?

fringale 16 februari 2019 om 11:28

misschien ligt het aan de foto, maar Bob lijkt mij “scherper” dan ooit

Headlines

Materiaalzone

Populair