Aike Visbeek hint op Tour de France-debuut Biniam Girmay in 2023

vrijdag 28 oktober 2022 om 09:24
Aike Visbeek hint op Tour de France-debuut Biniam Girmay in 2023

foto: Cor Vos

Biniam Girmay maakt volgend jaar mogelijk zijn debuut in de Tour de France. Na de presentatie van het parcours ziet performance manager Aike Visbeek van Intermarché-Wanty-Gobert kansen voor het talent uit Eritrea. “Het vele klimwerk in de beginfase verhoogt de kansen van Biniam”, aldus Visbeek.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De lastige openingsweek speelt in het voordeel van Girmay volgens de Nederlandse manager. “Zeker ten opzichte van de pure sprinters in de tweede wedstrijdhelft. Ik verwacht verschillende etappes met vuurwerk en een lange strijd voor winst in het algemeen klassement van de Tour”, geeft Visbeek aan. Voor Girmay zou het zijn debuut worden in de Tour. Dit jaar reed hij voor het eerst de Giro d’Italia en daarin won hij een etappe.

Tijdens de Tourpresentatie werd bekend dat er veel bergetappes in het parcours zijn opgenomen en ‘slechts’ een individuele tijdrit van 22 kilometer. “Dit is het type parcours waar we op gehoopt hadden met de selectie die we voor ogen hadden. Enerzijds worden het drie zware weken doorheen de vijf bergketens en met weinig kilometers tegen de klok, wat uitstekend bij het profiel van Louis Meintjes past”, laat Visbeek weten.

Voor de Belgische ploeg, die in 2023 Intermarché-Circus-Wanty zal heten, is er een groot doel voor de aankomende Tour de France: “Na een top-8 in het eindklassement en podiumplaatsen in drie sleutelritten vorige zomer blijven we in onze zesde deelname jacht maken op die felbegeerde eerste ritzege.”

Dit artikel delen:

20 Reacties

Limal 28 oktober 2022 om 09:35

Dit kan inderdaad een mooie Tour worden voor iemand als Girmay. Na het vertrek van m.n. Kristoff, Pasqualon, Hermans, Hirt en Pozzovivo(?) is er volgend jaar ook nog wel wat plaats in de Tourploeg…
(Teunissen tot hiertoe de enige zekerheid bij de nieuwkomers lijkt me – mannen als Costa, Smith, Calmejane, Marit en groeibriljant Mikhels zullen zich eerst nog moeten bewijzen.)

0
Jaepa 28 oktober 2022 om 09:41

Allemaal in dienst voor de 7e plek van Meintjes.

2
Adorni 28 oktober 2022 om 10:58

In de Tour is er ook minder risico op oogblessures.

0
Limal 28 oktober 2022 om 11:06

Zijn champagnekurken minder hard dan proseccokurken?

0
Groetjesaandevoetjes 28 oktober 2022 om 12:12

Is toch ook gewoon een logische stap om de Tour in 2023 te rijden? Giro ging goed (op het kurk incident na) en er liggen best wat etappes die hem goed moeten liggen.

0
Romāns Vainšteins 28 oktober 2022 om 10:08

Prachtig natuurlijk wanneer de kwelgeest van de wonderboys in volle glorie aantreedt. De standaard, betuttelende kweelverhaaltjes mbt zijn afwijkende huidskleur en alle daaraan verbonden brabbeltaal neem ik bij voorbaat voor lief.

-6
Mooie Sjors 28 oktober 2022 om 10:16

Bwoa de kwelgeest van de wonderboys… In de Giro gaf hij goed weerwerk tegen VDP, zeker. Maar dat was toch wel een niveautje of 3 lager dan wat Van Aert bv. afgelopen Tour liet zien. Toch nog maar even afwachten of Biniam volgend jaar dat niveau haalt. Verwachtingen gaan weer hoog, merk ik. :)

0
Romāns Vainšteins 28 oktober 2022 om 10:35

Tuurlijk schroef je die op bij iemand die vers uit het ei GW op zijn naam schrijft en er als een routinier bijrijdt totdat ie zichzelf met een kurk van het podium afschiet. Van wie moet ik anders wat verwachten?

-3
Beer 28 oktober 2022 om 10:52

Vooral kwelgeest van de Mattie-fanboys die er een sleper in menen te zien. Van Aert heeft er tot nu toe weinig last van gehad. Los uit het wiel op de Paterberg herinner ik me.

-4
TheBigShow 28 oktober 2022 om 12:36

Wat ben jij vermoeiend zeg af en toe…

Tegen de 'wonderboys' in topvorm komt ie nog heel wat te kort overigens dus het zal wel meevallen Rv

4
Beer 28 oktober 2022 om 13:20

Gelukkig niet zo vermoeiend als die Mattie-fanboys die hier huilend over elkaar heen rollen als Girmay z’n eigen koers rijdt, waar VDP’tje zelf geregeld als van Aert z’n shadow rond rijdt. Dat punt mag gemaakt worden BigShow; hoef je niet de man voor beginnen te spelen.

VDP kreeg in die geweldige Giro van hem anders trouwens toch lekker klop van den Biniam.

-5
TheBigShow 28 oktober 2022 om 13:48

Als het zo vermoeiend is, waarom ben je dan ik elke discussie en elk topic over MvdP te vinden?

Daarnaast zeg ik topvorm, in de Giro was hij niet in topvorm en in die etappe had hij 3x aangevallen in de laatste 8km. Niet echt representatief. In Wallonië heeft het wel weer rechtgezet door Girmay uit het wiel te knallen.

En ook grappig dat jij ‘Mattie-fanboys’ er op aanspreekt dat ze Girmay een plakker noemen, want Gent-Wevelgem 2020 haal jij er nog om de week bij…

0
Beer 28 oktober 2022 om 13:55

Aaaaah! Voila! Hier is ie weer. De grote ‘ hij was niet in topvorm’ :-) Als we de familie VDP mogen geloven is het ondertussen al een jaar of 3 geleden dat hij nog eens ‘in topvorm’ was. Dit in tegenstelling tot de concurrentie van Matje die continu de topconditie te pakken heeft, zeker op momenten dat Matje (niet in topvorm) zijn grote koersen wint.

Die Gent-Wevelgem, leuk dat je er over begint; wat een degoutant negatief koersgedrag was me dat. Puur rijden om een ander te doen verliezen. Heel wat erger dan wat Girmay tot nog toe deed. En net daarom reden te meer om in herinnering te brengen.

-1
Romāns Vainšteins 28 oktober 2022 om 14:03

Dat ‘was niet in topvorm’ is inderdaad reuzekomisch altijd. Net alsof wij dat kunnen zien wie in wel/niet in topvorm was en die ander wel/niet of zelfs in top-topvorm

Want wanneer de een in topvorm is en de ander in top-topvorm kan dat makkelijk vertekenen naar niet topvorm versus top top vorm, ook top topvorm tegen toptoptopvorm, erg bedrieglijk.

0
TheBigShow 28 oktober 2022 om 14:08

Jij gelooft dat ie in topvorm was dan? Met een verstoorde voorbereiding en volledige focus op RvV verwacht jij dat ie een maand later top is? Hahah. Ach man, je hebt de hele Giro lopen verkondigen dat ie niet goed reed en tegenviel, dus was is het nu?

Ze zijn gewoon eerlijk bij de van der Poels. Als ie echt goed is, wordt dat ook gewoon aangegeven, zij het soms met enige reserveringen. Maar dat is niet anders dan bij jouw grote held

0
TheBigShow 28 oktober 2022 om 14:15

RV…

Dat hebben ze overigens bij Alpecin zelf aangegeven. Denk dat ze dat wel beter weten dan wij aan de hand van alle beschikbare data. Dat jij in de jaren 80 bent blijven hangen en voor alle wetenschappelijke ontwikkelingen je hoofd in het zand steekt en bij discussies als deze alleen cynisch “tja waarden” kan roeptoeteren is niet mijn probleem…

0
Beer 28 oktober 2022 om 14:17

Ik moet vaak lachen als ik hier de reacties lees. Maar “Ze zijn gewoon eerlijk bij de van der Poels.” :-) Echt; de beste aller tijden in de rijke geschiedenis van Wielerflits. :-) Proficiat BigShow. Moet je kunnen geschreven krijgen.

Seg; en was hij in de RvV nu wel of niet in topvorm? Met die rug & zo?

0
TheBigShow 28 oktober 2022 om 14:21

Ja………

0
Romāns Vainšteins 28 oktober 2022 om 14:31

Bij Alpecin geven ze ook vaak ‘mwoah kweenie, geen idee’ op als reden

0
Mooie Sjors 28 oktober 2022 om 14:57

Die hele ‘En hij is niet eens echt in vorm he’ heeft wel een knauwtje gekregen afgelopen Tour.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone