AG2R La Mondiale versterkt zich met Lawrence Naesen en Vendrame

dinsdag 6 augustus 2019 om 18:31
AG2R La Mondiale versterkt zich met Lawrence Naesen en Vendrame

foto: Cor Vos

AG2R La Mondiale kan vanaf komend seizoen rekenen op Andrea Vendrame en Lawrence Naesen. Beide renners hebben een tweejarig contract getekend bij de Franse WorldTour-ploeg. Vendrame komt over van Androni Giocattoli-Sidermec, terwijl Naesen Lotto Soudal verlaat.

De 26-jarige Naesen zal in 2020 samen koersen met zijn oudere broer Oliver, die al sinds 2017 uitkomt voor AG2R La Mondiale. De Belg heeft een goede sprint in de benen, wat hij liet zien in onder meer de Bredene Koksijde Classic (zevende) en Eschborn-Frankfurt (achtste). Naesen is bezig aan zijn tweede seizoen bij Lotto Soudal.

De één jaar jongere Vendrame maakt komend jaar dan weer zijn debuut op WorldTour-niveau. De snelle Italiaan wist dit seizoen al twee wedstrijden te winnen. Zo won hij in april een etappe in de Ronde van de Sarthe en de Tro-Bró Leon. De renner van Androni Giocattoli-Sidermec werd onlangs nog vijfde op het Italiaans kampioenschap.

Clément Champoussin
AG2R La Mondiale heeft zich niet alleen maar versterkt met Naesen en Vendrame. Zo heeft ook de jonge Fransman Clément Champoussin (21) zijn krabbel gezet onder een tweejarige verbintenis. De beloftevolle klimmer eindigde dit jaar als derde in de Ronde de l’Isard en de Vredeskoers. Het contract van Champoussin gaat in vanaf augustus 2020.

Dit artikel delen:

3 Reacties

xistnc 6 augustus 2019 om 18:43

Of je leest het artikel?

Random wielerliefhebber. 6 augustus 2019 om 18:47

Vendrame is een goede aankoop, sterke renner die vrij rap is.

Verweggistan 6 augustus 2019 om 19:46

Champoussin vanaf augustus 2020 prof. contract 2,5 jaar.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone