AG2R La Mondiale neemt geen risico met Vansummeren

AG2R La Mondiale neemt geen risico met Vansummeren

foto: ©QCF/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad

woensdag 9 maart 2016 om 19:00

Johan Vansummeren ziet zijn voorjaar zo goed als zeker in het water vallen. De 35-jarige Belg kampt met hartproblemen. “Het is moeilijk om uitspraken te doen”, vertelt AG2R La Mondiale-ploegarts Eric Bouvat aan Belga over zijn herstel.

Gezondheid op plek één
“De problemen staken niet opeens de kop op, het gaat om een complexe situatie”, gaat Bouvat verder. “Kleine dingetjes die elkaar hebben opgevolgd en aan het licht brachten dat één en ander niet in orde was. De onderzoeken gebeuren in België en ik heb momenteel zelf geen zicht op de resultaten. Bij een gebroken arm weet je dat iemand zes weken aan de kant staat. Maar bij het hart moet je voorzichtiger zijn, alles goed onderzoeken en mag je vooral geen risico’s nemen. Wat nu telt in de eerste plaats is de gezondheid van Johan.”

Goede band met Gougeard
Bij de Franse ploeg balen ze wel van Vansummerens afwezigheid. “Johan was een goede kapitein voor onze voorjaarsploeg”, vertelt woordvoerder Yves Perret. “Hij kan buigen op enorm veel ervaring, loodste onze ploeg echt door die klassiekers. Hij kon het goed vinden bijvoorbeeld met Alexis Gougeard, die onlangs vijfde werd in de Omloop Het Nieuwsblad en hem als gids goed kon gebruiken. Maar goed: de gezondheid van Johan is nu het allerbelangrijkste en voor ons is het prioritair dat alles eerst in orde komt zonder hem stress op te leggen of te willen forceren.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Wim Kruithof 9 maart 2016 om 22:39

doet wat aan Gesink denken…

0
Chrys 10 maart 2016 om 00:05
Quote:
“Het is moeilijk om uitspraken te doen”

Daar doet ie dr zelf al eentje!

0
tdv21 10 maart 2016 om 08:10

Daar gaat zijn pech vrij voorjaar. Veel beterschap Johan :(

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone