AG2R La Mondiale met debutant Bardet naar Tour Down Under

dinsdag 14 januari 2020 om 16:40
AG2R La Mondiale met debutant Bardet naar Tour Down Under

foto: Cor Vos (archief)

AG2R La Mondiale rekent in de Tour Down Under op Romain Bardet. De Franse klimmer maakt zich op voor zijn allereerste deelname aan de Australische rittenkoers. Bardet krijgt het gezelschap van onder meer Andrea Vendrame, die zijn debuut maakt in het shirt van AG2R La Mondiale.

De 29-jarige Bardet kiest in 2020 voor enkele nieuwe wedstrijden, zo zal hij in mei aan de start staan van de Giro d’Italia. De aanvalslustige ronderenner zal in Australië samen koersen met de snelle heuvelrenner Vendrame, Larry Warbasse, Ben Gastauer en de Fransen Geoffrey Bouchard, Clément Chevrier en Axel Domont.

Bardet vertoeft al een tijdje in het door bosbranden geteisterde Australië. “Het is echt verschrikkelijk om te zien. We zien tijdens de training af en toe afgebrande stukken, maar er zijn gelukkig ook nog veel plekken bespaard gebleven van alle ellende. We kunnen niet toekijken en niets doen, we moeten samen oplossingen verzinnen”, zo vertelt hij aan L’Equipe.

De 22e editie van de Tour Down Under wordt verreden van 21 tot en met 26 januari. Vorig jaar ging de eindzege naar Daryl Impey, de Zuid-Afrikaan die volgende week op jacht gaat naar zijn derde eindoverwinning op rij.

Selectie flag-fr AG2R La Mondiale voor flag-au Tour Down Under
flag-fr Romain Bardet
flag-fr Geoffrey Bouchard
flag-fr Clément Chevrier
flag-fr Axel Domont
flag-lu Ben Gastauer
flag-it Andrea Vendrame
flag-us Larry Warbasse

Dit artikel delen:

5 Reacties

Kannibaal van Schepdaal 14 januari 2020 om 17:00

Benieuwd naar Vendrame, zal zich op dit parcours misschien wel een paar keer kunnen meten met andere snelle heuvelmannen als Impey, Bevin, Sanchez, Ulissi, Gibbons en McCarthy.

Verweggistan 14 januari 2020 om 17:21

Eerder een giro dan een tdu selectie.

Titaantje 14 januari 2020 om 17:46

Bardet pakt het dit seizoen wel heel anders aan. De TDU lijkt me geen goede keuze voor een klasssementsman als voorbereiding. Te vroeg, te warm, teveel reizen.

Covadonga 14 januari 2020 om 21:09

Nou, wat zijn Bardet en zijn ploeg toch sukkels.

Piti18 15 januari 2020 om 07:07

Het kan ook goed uitpakken. Een jaartje doen wat je leuk vindt en zelf wilt, in plaats van de geijkte nummertjes in die Franse B-koersen en dan voor de zoveelste keer Parijs-Nice, Dauphine en de Tour.

Headlines

Materiaalzone

Populair