AG Insurance-Soudal Quick-Step ontvangt wildcard voor Tour de France Femmes
foto: Cor Vos
vrijdag 14 april 2023 om 12:11

AG Insurance-Soudal Quick-Step ontvangt wildcard voor Tour de France Femmes

Zeven ploegen hebben een wildcard ontvangen voor de Tour de France Femmes. Onder meer het Belgische AG Insurance-Soudal Quick-Step heeft van de ASO een uitnodiging gekregen om komende zomer deel te nemen. Ceratizit-WNT en Lifeplus Wahoo kregen automatisch een wildcard voor de Tour.

De vijftien Women’s WorldTeams doen allemaal mee aan de Tour de France Femmes. Dat betekent dat we onder meer Fenix-Deceuninck, Liv Racing TeqFind, Team DSM, Jumbo-Visma en SD Worx in actie gaan zien in de strijd om de gele trui. Ook het team van titelverdedigster Annemiek van Vleuten doet weer mee: Movistar.

Naast AG Insurance-Soudal Quick-Step hebben ook de continentale teams van Arkéa, Cofidis, St Michel-Mavic-Auber 93 en Coop-Hitec Products een wildcard ontvangen voor de tweede editie. De Nederlandse ploeg Parkhotel Valkenburg is er met andere woorden niet bij deze zomer. Ploegleider Bart Faes reageerde bij 1limburg: “Dit hadden we niet zien aankomen. Het is een enorme tegenvaller voor onze ploeg. Ik heb ook geen idee waarom we niet zijn uitgenodigd.”

De Tour de France voor vrouwen staat van 23-30 juli op het programma, en gaat net als vorig jaar van start op de slotdag van de Tour voor mannen.

Afbeelding

 
7 Reacties
Sorteer op:
14 april 2023
Schandalig dat Valkenburg Parkhotel geen wildcard heeft gekregen. Die hebben zich vorig jaar in de Tour heel goed op de kaart gezet. ASO kiest wel voor 3 Franse ploegen, en dat geeft te denken.
  14 april 2023
  Zijn wel aan een dramatisch jaar bezig, slechts 29e op de ranking van 2023. Is daar dan kwaliteit vertrokken?
  14 april 2023
  Door het vertrek van Femke Markus en (vooral) Mischa Bredewold is de ploeg er zeker niet op vooruitgegaan. Maar dat komt wel weer goed. Een beetje geduld, en niet meteen de hele ploeg afschrijven. Het zou me niet verbazen als de ASO dit besloten heeft om deelname van Nicole Frain te voorkomen. Dat interview na de tweede etappe was echt stuitend. De ASO zal dat fiasco vast nog niet vergeten zijn.
  Dat de organisatie van de Ronde van FRANKRIJK kiest voor Franse ploegen is natuurlijk ook weer niet heel vreemd? Dat zien/zagen we bij de heren ook.
  17 april 2023
  Een rare kronkel bij Jobidon. Er zijn 22 ploegen uitgenodigd. Als je naar de PCS teamranking kijkt voor dit jaar zijn er van de uitgenodigde ploegen maar twee die niet tot de 22 beste volgens PCS horen. Dat zijn Arkea en Team Coop Hitec, respectievelijk de 27° en de 24° ploeg in deze ranking. Het is logisch dat Zaaf Cycling (9° ploeg, in ontbinding) en UniSA Australia (23° ploeg, nationaal team) niet uitgenodigd worden. Eigenlijk is het dus alleen Arkea waar een vraagteken bij kan gezet worden. Maar die staan nog wel net voor Valkenburg Parkhotel. Je kan dus zeker niet zeggen dat Franse teams bevoordeeld worden. Cofidis en Saint Michel/Mavic/Auber horen nu eenmaal bij de 22 beste ploegen.
15 april 2023
Ben ik toch benieuwd of 1 van de dames knaven mee gaat doen. Zover ik dit amper volg zitten die nog niet op dat niveau.
14 april 2023
2 dagen voor AGR, met berichten rond Laporte en AG2R, dachten jullie “we gooien er nog AG tussen ook”?

Reacties zijn gesloten.