Afzwaaiende Steven Lammertink: “Wielerwereld niet mijn wereld”

vrijdag 6 december 2019 om 12:43
Afzwaaiende Steven Lammertink: “Wielerwereld niet mijn wereld”

foto: Cor Vos (archief)

Steven Lammertink voelt zich bevrijd, nu hij heeft aangekondigd te stoppen als profwielrenner. Dat laat de 26-jarige ex-renner weten in een interview met Tubantia. En hij komt tot een harde conclusie. “De wielerwereld is niet mijn wereldje”, zo vertelt Lammertink, die afgelopen seizoen nog uitkwam voor Vital Concept-B&B Hotels.

Lammertink begon zijn veelbelovende carrière bij Jo Piels. De Twentenaar wist bij de junioren en beloften enkele mooie adelbrieven te verzamelen. Zo veroverde hij acht jaar geleden brons op het WK voor junioren in het Deense Kopenhagen, terwijl hij als belofte Europees kampioen tijdrijden werd, voor onder meer Maximilian Schachmann, Ryan Mullen en Edoardo Affini.

Het bleek echter geen voorbode van een succesvolle profcarrière, want Lammertink wist nadien niet te overtuigen in dienst van LottoNL-Jumbo en Vital Concept-B&B Hotels. In 2019 bleek het codewoord jammer genoeg DNF. “Ik heb eigenlijk altijd al last gehad van astmaklachten. Ik heb veel medicijnen gebruikt, waaronder Ventolin, maar het hielp niet echt”, zo vertelt Lammertink.

De ooit zo beloftevolle Nederlander onderging zelfs een MRI- en CT-scan, maar de renner bleef kwakkelen met zijn gezondheid. “Het ging dit jaar vooral mis tijdens Strade Bianche. Ik heb toen zoveel stof binnengekregen dat ik de volgende dag een luchtweginfectie had.” Het bleek het begin van het einde voor Lammertink, die het plezier in de fiets was verloren.

Van passie naar taken uitvoeren
“Ik kwam er al snel achter dat het profleven in werkelijkheid totaal anders is. Ik fietste altijd voor mijn plezier, het was mijn passie. Maar als profrenner moet je opeens taken uitvoeren, steeds maar weer, koers na koers. Dat is toch lastig als fietsen altijd een leuke hobby was.” En dus komt Lammertink tot de volgende conclusie: “De wielerwereld is niet mijn wereldje.”

Het jongere broertje van Maurits Lammertink heeft dan ook geen spijt van zijn keuze. “Het was een uitdagende periode en ik heb veel levenservaring opgedaan. Maar uiteindelijk is het profwereldje niet iets waar ik nog dagelijks mee bezig wil zijn.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Apemantus 6 december 2019 om 12:54

Veel sympathie voor deze jongen. Wat hij hier zegt komt gedeeltelijk natuurlijk ook voort uit een stukje frustratie. Maar het zijn er niet veel die het tot het profpeloton schoppen, dus kin omhoog.

0
Samlambeej 6 december 2019 om 13:08

Op je nieuwe job zul je ook taken uitvoeren Steven.

0
Emergo 6 december 2019 om 13:23

Klopt, steeds maar weer, dag na dag.

0
Kevin Lowagie 6 december 2019 om 13:51

Als je Europees kampioen tijdrijden wordt bij de beloften, hoop je toch dat je stiekem als beroepsrenner meer kan dan enkel bidons halen en andere renners uit de wind zetten. Helaas liet zijn gezondheid niet meer toe.

0
koos verrek 6 december 2019 om 14:27

Zou niet m’n wereld zijn, teveel junks

0
Michiel De Rooij 6 december 2019 om 19:40

Stond hij niet eens compleet stil tijdens een klimtijdrit…

0
Viktrodriguez 7 december 2019 om 11:10

Zijn beeld zal ongetwijfeld ook beïnvloed zijn door zijn tegenvallende carrière…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone