Aerts over duel met Van Aert: “Leuk dat we strijd kunnen bieden”

zondag 20 januari 2019 om 17:15
Aerts over duel met Van Aert: “Leuk dat we strijd kunnen bieden”

foto: Cor Vos

Toon Aerts kreeg twee harde tikken te verwerken in Pontchâteau. De Belgisch kampioen veldrijden verloor de wedstrijd van Wout van Aert én moest de leiding afstaan in de Wereldbeker. “Voor de wedstrijd zei ik nog dat het een gelijke stand was in het eindklassement, maar volgende week is dat niet anders”, reageert hij na afloop in het flashinterview.

“Het is leuk dat we strijd kunnen bieden”, omschrijft Aerts de tweestrijd met de wereldkampioen. Het was de gehele Wereldbeker in Frankrijk spannend. “De cross is zeker nog niet dood”, oordeelt de kopman van Telenet-Fidea dan ook. “Ik weet dat Van Aert een betere sprint heeft, dus moest ik wel uit zijn wiel komen. Op de trappen en de balken dacht ik wel dat ik iets beter was, maar dat was net iets te ver van de finish waardoor je moeilijk kon wegblijven.”


Vanthourenhout derde: “Dacht even dat winst erin zat”

Voor Michael Vanthourenhout was de derde plaats weggelegd in Pontchâteau. De crosser van Marlux-Bingoal kon lang een vuist maken tegen Van Aert en Aerts, maar had geen antwoord op de laatste versnelling. In de slotronde probeerde hij het nog wel. “Ik zag dat het stil viel en toen dacht ik dat het moment gekomen was om over de balkjes te springen en iets te forceren”, reageert Vanthourenhout. “Even dacht ik nog dat de winst erin zat, maar richting de streep voelde ik dat het op was.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Arema Pro Cycling Team 20 januari 2019 om 17:21

Ze moeten dus beide volle bak in de laatste manche.

Anketieletje 20 januari 2019 om 17:32

De beste stayer wint….

Romāns Vainšteins 20 januari 2019 om 20:17

Is dat witte geval de Belgische kampioenstrui ?

Domestique 20 januari 2019 om 20:46

De trui van de leider in de Wereldbeker…

ah-ja 20 januari 2019 om 21:09

Eerder bericht voor .be

JaBo 20 januari 2019 om 21:23

Waarom?
Vindt dit ook wel leuk om te lezen en ik ben Nederlander.

Mwielerfan 20 januari 2019 om 21:27

Bericht over de internationale top van veldrijden inderdaad.

sooike 21 januari 2019 om 08:39

Gewauwel van Van Aert en Aerts, die allebei weten dat er maar één collega is die de koers echt hard kan maken. Overigens is dit hele gewauwel wel een sneer in de richting van Mathieu. Eigenlijk vinden de twee Vlaamse zeurpietjes dat ook Mathieu meer strijd moet laten zien en langer bij hen moet blijven om zo het publiek een beetje voor de gek te houden. Zoals trouwens in veel wegwedstrijden ook gebeurt. Onzin. Mathieu, laat ze verdomme straks eens een echt poepje ruiken en geef de bloemen maar aan Roger de Vlaeminck !

Emergo 21 januari 2019 om 10:32

Zo te lezen zit hier bij iemand een poepje dwars.

assen 21 januari 2019 om 11:38

Dus dan maar MvdP in de eerste 100m weg laten rijden, en dan samen uitvechten. :-)

Headlines

Materiaalzone

Populair