Aerts: “Misschien heb ik Sweeck de fout in gedwongen”
foto: Cor Vos
zondag 8 december 2019 om 16:21

Aerts: “Misschien heb ik Sweeck de fout in gedwongen”

Toon Aerts heeft Laurens Sweeck een fout laten maken door hem onder druk te zetten in de finale van de Superprestige van Zonhoven. Dat vertelde de Belgisch kampioen na afloop in het flashinterview. “Dit is een grote opluchting. Ik wist dat ik als eerste de kuil in moest gaan en ik win daardoor misschien wel de koers”, zegt Aerts.

“Ik ben benieuwd wat het was geweest in de sprint”, aldus Aerts, die wist dat hij gelijkwaardig was aan Sweeck. “Bij het uitlopen van de kuil waren we om de beurt sneller. De sterkste in de slotronde zou gaan winnen, maar ik wist dat ik risico moest nemen. Misschien heb ik hem de fout in gedwongen.”

Na de zege in de Superprestige van Boom is het de tweede seizoenszege van Aerts. “Ik had dit nodig. Zonder Mathieu is het een koers voor de overwinning”, geeft Aerts, die net terug is van een trainingsstage, aan. “In Koksijde en Kortrijk had ik al een goed gevoel. Ik ben blij dat ik deze periode kan afronden met een overwinning. Nu is het koersen, koersen, koersen tot en met het BK en het WK.”

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
8 december 2019 22:42
Ik denk inderdaad dat Sweeck kapot zat na een dik kwartier achtervolgen op het scherpst van de snede. Ik meende te zien dat hij aan z'n limiet zat. Da's de schoonheid van de cross: Het is niet alleen 'wie is de sterkste', en ook niet 'wie is het meest technisch begaafd'. De kunst is om nog steeds technisch foutloos te zijn als je diep in de verzuring met hartslag 195 probeert te volgen. Voor Sweeck was die laatste snok er teveel aan.
    9 december 2019 13:54
    Eerlijk gezegd is dat niet wat ik meende te zien. Ik had juist het idee dat Sweeck nog over had. Elke keer als Aerts staand op de pedalen het zandklimmetje voor het heide-gedeelte opkwam, kon Sweeck in het zadel blijven zitten. Volgens mij had ie nog wel over om tot de streep te kunnen strijden voor de winst. Eerder het gevoel dat hij te gretig de afdaling instuurde om dat extra metertje op Aerts goed te maken. Soms lukt iets gewoon niet.

Reacties zijn gesloten.