Adrie van der Poel: “Vond dit een van de sterkste nummertjes ooit van Mathieu”

zondag 19 maart 2023 om 18:46
Adrie van der Poel: “Vond dit een van de sterkste nummertjes ooit van Mathieu”

foto: Cor Vos

Adrie van der Poel zag thuis hoe zoon Mathieu zaterdag de zege pakte in Milaan-San Remo. Niet dat de oud-wereldkampioen veldrijden dan de hele dag op de bank zit. “Ik zag relatief weinig, af en toe flitskes“, zegt hij tegen Het Laatste Nieuws. “Maar de laatste twee kilometer heb ik zeker gezien!”

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

“Ik vond het een van zijn sterkste nummertjes ooit. Zeker op het vlakke vond ik hem kalm en stil op de fiets zitten. Er zat stamp op, het ging vooruit. Terwijl je op die andere gezichten toch meer verbetenheid zag. Wout, Filippo en Tadej waren duidelijk diep moeten gaan op de Poggio. Het gaat dan niet over een immens verschil, maar ze waren toch iets minder in de finale”, analyseert Van der Poel senior.

In aanloop naar Milaan-San Remo waren er twijfels rond de vorm van MVDP, maar Adrie vond zijn zoon toch goed voor de dag komen in Strade Bianche en Tirreno-Adriatico. “Met zo’n korte voorbereiding en zonder wedstrijdritme was het daar absoluut niet simpel. En in Tirreno viel mij vooral de enorme rust op die hij uitstraalde. Oké, het liep niet zoals het moest. Maar hij maakte zich niet druk”, zag hij.

‘Voorjaar Mathieu kan sowieso al niet meer stuk’
“Hij had die rittenkoers gewoon nodig om op zijn beste niveau te geraken. Dat werd té weinig belicht”, vindt Adrie. “Uiteindelijk was het ook een juiste beslissing van de ploeg om hem nadien in Italië te houden. Het wierp zijn vruchten af.”

Voor de kopman van Alpecin-Deceuninck is het nu toewerken naar de grote Vlaamse klassiekers. Zijn vader verwacht dat Mathieu nog kan verbeteren. “Misschien kan er nog wel een heel klein beetje bij, ja. Op welke manier ook. Door het inbouwen van extra rust of training, dat zullen de cijfertjes moeten uitwijzen. En wie weet wat er dan allemaal mogelijk wordt. Feit is: déze heeft hij alvast beet. Het zal hem de nodige rust schenken en anders doen koersen. Meer relaxed. Want zijn voorjaar kan sowieso al niet meer stuk.”

Lees ook:
Mathieu van der Poel leerde in 2021 hoe hij Milaan-San Remo kon winnen

Wedstrijdprogramma Mathieu VAN DER POEL

Dit artikel delen:

15 Reacties

KnightBiker 19 maart 2023 om 18:53

Inderdaad weer een hiaat opgevuld nog maar een paar te gaan, en voor de Ronde van Vlaanderen ligt MVDP op schema om record houder te worden.

Lekker koersen zo komende weken.

6
Kartouche 19 maart 2023 om 19:52

Nuchter zoals altijd in zijn analyses. Mathieu nog een paar procentjes erbij naar de volgende grote afspraak om het weer te proberen.

3
Concorde 20 maart 2023 om 11:06

Inderdaad. Thomas gaf in de podcast alleen maar aan dat de carrière van Mathieu enigszins wisselend zal blijven verlopen, en niet zoals deze van Wout welke meer planmatig van opzet is. Dat is wat we nu ook zien….

3
Marveloke 20 maart 2023 om 08:05

Ik hoop dat met de prestatie van de Mathieu afgelopen zaterdag misgunner Thomas Dekker nu ook het zwijgen is opgelegd. Hij kon eind vorig jaar niet wachten met het verbaal trappen van Mathieu, terwijl hij fysiek en mentaal op de grond lag.

1
Lars Maden 20 maart 2023 om 10:56

Is absoluut geen misgunner.

0
Cees 19 maart 2023 om 19:57

59 artikelen over San Remo, vind het toch knap dat je van aantal uitspraken en quotes zoveel kan produceren

-5
Dikke Kater 19 maart 2023 om 22:47

Ik heb hier gereageerd, maar het hele bericht is verdwenen. Dat gebeurt regelmatig. Dit is dan ook een test om te kijken of deze wel blijft staan.

1
the_tank 20 maart 2023 om 09:08

@Dikke kater: ja dat heb ik ook heel vaak

1
Wieler-Joke 19 maart 2023 om 20:06

Ik geloof er niet in dat die nog gaat verbeteren en voor de spanning maar goed ook, ik denk eerder dat er bij sommige tegenstanders nog wel wat bij kan, vdp was in msr duidelijk de beste maar je maakt mij niet wijs dat hij intrinsiek zoveel beter is dan een pogacar en wva.

-9
Mechia 19 maart 2023 om 21:03

Intrinsiek was hij ook niet per se beter dan Pogi. Die rijdt heel lang op kop en moet dan even passen. Van Aert kwam wel nog iets tekort maar dat lijkt hij wel vaker te hebben in de grote klassiekers. Benieuwd of hij dit jaar wel een keer kan winnen in Vlaanderen of Roubaix.

4
Dr.Watt 20 maart 2023 om 07:47

Als WVA fan denk ik dat hij nooit RVV gaat winnen. PR wel.

Hopelijk zit ik fout.

0
Vangenechten 19 maart 2023 om 22:56

Gelukkig weten we nu ook wat paps erover denkt. Het weekend is compleet. Of komt er nog een artikel van papa Pogacar?

-16
Romāns Vainšteins 20 maart 2023 om 06:10

Gun de winnaar, zijn entourage en WF hun gloriemomenten.

Dit was best een spetaculaire winst waarmee MvdP zich in 1 klap onder de spotlight teruggefrommeld heeft en nu in vol ornaat de hoela hoela danst terwijl hij gevatte limericken op ons afvuurt. Ik denk dat we er maar even mee moeten leven.

-1
luca77 20 maart 2023 om 08:58

Helemaal mee eens. Adrie van der Poel is de Jos Verstappen van het wielrennen. Tuurlijk, hij zal vast naar zijn mening gevraagd worden. Maar dat continu uitwerken tot een artikel, voor mij hoeft het niet. Blijkbaar is hij een package deal bij elke goede of slechte prestatie van MvdP.

-11
KopOverKop 20 maart 2023 om 17:51

Het was gewoon voorspeld.

17 MAART 2023 OM 10:50

Die gaat het zeker proberen op de Poggio omhoog al

0

Headlines

Populair

Materiaalzone