Adrie van der Poel over negende plek Mathieu in Parijs-Roubaix: “Niet te lang bij stilstaan”

maandag 18 april 2022 om 08:40
Video

Mathieu van der Poel eindigde zondagmiddag als negende in Parijs-Roubaix. Meer zat er voor de 27-jarige Nederlander van Alpecin-Fenix niet in. Vader Adrie van der Poel maakt de balans op. “Uiteindelijk denk ik dat de ploeg kan terugkijken op een schitterend voorjaar”, zegt hij voor de camera van WielerFlits. Ook voor winnaar Dylan van Baarle heeft hij mooie woorden over.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

Voor de prestatie van MVDP in de Helleklassieker kunnen een aantal factoren een rol gespeeld hebben. “Je moet niet naar excuses zoeken”, vindt Van der Poel senior. “Als je gaat terugkijken, heeft Mathieu meer gedaan dan we verwacht hadden. Mét super mooie resultaten. In alle grote koersen rijdt hij top-10, twee heel mooie overwinningen daarbij (Dwars Door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen, red.). Ik zou niet te lang stilstaan bij deze uitslag.”

‘Dylan van Baarle heeft het dik en dik verdiend’
Zijn zoon was vooraf topfavoriet voor winst, maar uiteindelijk won er een andere Nederlander: Dylan van Baarle. “Dat zat er een keer aan te komen, hè”, grijnst Adrie. “Dat is achteraf misschien makkelijk gezegd, maar ik gun het hem van harte. Het is een renner die altijd koerst. Ook dit seizoen was hij weer heel het voorjaar heel goed. Zondag zit voor hem dan eens gelukkig een keer alles mee. We moeten ook niet over een toevalstreffer spreken. Hij heeft dit dik en dik verdiend.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

10 Reacties

Soit 17 april 2022 om 21:39

Geen speld tussen te krijgen!

Jean Dumas 17 april 2022 om 22:33

Als wielerfan is het altijd een genot om de oude Poel nuchter te horen analyseren. Het koersinzicht heeft Matje duidelijk van zijn vader.

klootje kriekeljon 17 april 2022 om 23:21

Ja daar komen vaak de betere wielerflitsreacties van, Poel sr.

Maenhout 18 april 2022 om 10:51

En het is goed dat Adrie geen ploegleider of zo is, hij kan vrijuit spreken en doet dat ook. Niks aan flauwe nietszeggende voorgekauwde praatjes.

Blackcanyon 18 april 2022 om 01:40

In het wielrennen is het nooit goed om ergens bij stil te staan. Behalve bij sur place op de baan en bij een overweg als die gesloten is (kan je wel 3 minuten kosten, zo leerden we van Tietema)

Beer 18 april 2022 om 07:40

Mooi. Hij houdt zijn gifpijlen eens een keertje op zak. Een verademing.

platteprijs 18 april 2022 om 07:46

Neem een voorbeeld aan Adrie Beer.

Berendoder 18 april 2022 om 15:11

Hee Beer, je leeft nog! Adrie heeft toch nergens de stempel ” onafhankelijk analyticus”? Hij is voor zijn zoon en dat mag. Verder vind ik dat hij altijd heel direct, maar nooit onrespectvol dingen benoemt. En hij doet het ook bij mensen in hun gezicht, zie bij Extra Time Koers.

Baroudeur Baroudeur 18 april 2022 om 16:07

Frappant dat Adrie hier weggezet wordt als respectvol. Vorige week heeft hij nog een serieuze veeg uit de pan gekregen van Michel Wuyts en terecht trouwens. Ook in Extra Time Koers is hij zijn eigen beroerde zelf. Recht door zee en 2 keer zelf tegen de dopinglamp gelopen. Klasse Adrie!

girardengo 18 april 2022 om 20:10

Het Holland-België (of is het Vlaanderen?) frame is hier nooit ver weg. Soms amusant maar ook nogal uitgesleten helaas.