Adrie van der Poel: “Misschien moet Mathieu overwegen om dit seizoen niks meer te rijden”

maandag 23 augustus 2021 om 08:48
Adrie van der Poel: “Misschien moet Mathieu overwegen om dit seizoen niks meer te rijden”

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel moest vanwege zijn rugproblemen al een trainingsstage vroegtijdig afbreken en ook laat hij het WK mountainbike aan zich voorbijgaan. Misschien moet hij overwegen om een punt te zetten achter zijn wegseizoen en vol voor een crosswinter gaan, meent zijn vader Adrie in Het Nieuwsblad.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Afgelopen weekend werd bekend dat Van der Poel eind augustus het WK mountainbike overslaat. “Mathieu heeft de laatste weken last van een rugblessure. De situatie is aan het verbeteren, maar het WK mountainbike in Val di Sole komt te vroeg voor de wereldkampioen veldrijden. Zijn intentie is om zich nu voor te bereiden op het volgende deel van het seizoen, inclusief Parijs-Roubaix, via de Benelux Tour. Daar is hij titelverdediger”, deelde Alpecin-Fenix mee in een perscommuniqué.

Over zijn deelname aan de Benelux Tour heersen echter twijfels, want zijn rugpijn verbetert maar is zeker niet weg. “Duurtrainingen kan hij afwerken, maar bij specifieke inspanningen voelt hij pijn. Dat is al een hele tijd zo”, laat Adrie van der Poel weten. “Misschien moet hij overwegen om niks meer te rijden en vol gaan voor een crosswinter. Het schiet niet op om te starten in de Benelux Tour om na drie dagen vast te stellen dat het toch niet gaat.”

Halve kracht
Met Parijs-Roubaix en ook het WK in Vlaanderen heeft Van der Poel nog grote doelen dit seizoen. “Maar op dit moment ben je achter de feiten aan het aanlopen. Een WK of Parijs-Roubaix rijden op halve kracht, dat heeft geen zin”, zegt zijn vader verder. “Als Mathieu deze week zonder pijn kan trainen, is het ineens een ander verhaal. Dan kan je in de Benelux Tour testen of je ook zonder problemen kan koersen.”

“Ik weet zeker: als hij kan rijden, zal hij ook rijden en Mathieu is slim genoeg om dat zelf in te schatten. In het verleden heeft de ploeg zijn fysieke ‘akkefietjes’ ook altijd uitstekend opgevolgd. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze dat nu ook zullen doen”, aldus Adrie van der Poel.

Dit artikel delen:

52 Reacties

Reiger 23 augustus 2021 om 18:22

https://sporza.be/artikels/ploegleider-mathieu-van-der-poel-heeft-last-maar-het-is-maar-een-kleine-blessure~1629725912123/
Hier nog een toelichting op de rugblessure van Mathieu.

0
De Melkboer 23 augustus 2021 om 19:38

Jaren heeft Van der Poel en zijn entourage het over goud in Tokio en in de eerste ronde ligt hij al op zijn smoel. Iedereen gaat vol speed voor de jump en hij vertraagd en maakt een salto mortale. Gelukkig geen wervel gebroken!

Daar heb je mentaal geen last van. Nee nee. Voornamelijk omdat je er elke dag nog pijntjes van voelt.

0
Pietspeed 24 augustus 2021 om 10:22

Structureel geen probleem vlg Roodhooft, maar het is wel een blessure die rugklachten geeft. En hij had er al voor de OS last van.
Dan nog is het voor de buitenwacht en wellicht voor Matthieu en entourage wellicht niet duidelijk wat de oorzaak van die klachten zijn.
Van der Poel sr. oppert dat het misschien verstandig is om de rest van het seizoen te laten schieten. Neem aan dat hij met jr. de situatie uit en te na heeft besproken. En dat fysieke en mentale overbelasting rust vereist. Het is ook niet niks: Matthieu die zich waarschijnlijk nog nooit zo goed op een koers had voorbereid, een enorme mentale dreun heeft gekregen door die val. En kort daarna weer op hoogtestage is voor revanche.
Lastig, want ook contractuele verplichtingen en zijn eerzucht spelen daarbij een rol. Tijd om te verwerken is er feitelijk niet.

https://www.sportzorg.nl/bewegen/sport-overzicht/wielrennen/blessures/rugklachten-en-wielrennen

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone