Addy Engels (Jumbo-Visma): “López had op de slotklim de sterkste benen”

donderdag 2 september 2021 om 18:34
Addy Engels (Jumbo-Visma): “López had op de slotklim de sterkste benen”

foto: Cor Vos

Ploegleider Addy Engels van Jumbo-Visma zag zijn kopman en rodetruidrager Primož Roglič op de steile Alto d’El Gamoniteiru naar de tweede plaats rijden, op veertien seconden achter Miguel Ángel López. Hij was tevreden over het optreden van zijn geel-zwarte brigade, die de Sloveense leider zo goed mogelijk naar de laatste klim moest helpen.

“Ik denk dat de ploeg eigenlijk de hele dag door goed heeft gepresteerd. Dat we Koen Bouwman van voren hadden, maakte het allemaal wat makkelijker voor ons”, zei Engels bij Eurosport. “Tot de laatste klim was e goede support voor Primož. Op de slotklim was Sepp Kuss er nog, tot het moment dat er werd aangevallen. Op zo’n steile klim als deze is het een man-tegen-mangevecht. Het was weer een heel goede dag voor ons.”

Volgens de ploegleider was het niet het plan om López te laten wegrijden, maar was de klimmer van Movistar simpelweg de sterkste vandaag. “Op deze klim won de sterkste renner. Vergeet niet dat hij nog altijd op het podium staat. Dus als je hem niet hoeft te laten rijden, laat je hem niet rijden. López had op het laatste stuk de sterkste benen. Primož probeerde nog wel over te steken nadat Sepp al probeerde om dichterbij te komen, maar hij was te snel.

Met het gat in het klassement is het nu oké, maar dit is niet meer het moment om seconden weg te geven aan de dichtste tegenstanders. Ik weet niet precies wat het gat was aan de finish, maar ik denk dat het goed zit. De tweede jongen in het klassement (Enric Mas, red.) staat nu wat verder weg dan vanochtend, López staat wat dichterbij”, zag Engels.

‘Er kan nog veel gebeuren’
Volgens Engels moet Jumbo-Visma zich nog niet rijk rekenen, drie dagen voor het sluitstuk in Santiago de Compostela. “Er kan nog veel gebeuren, dus we moeten voorzichtig en alert blijven. We hebben in het verleden gezien wat er mis kan gaan. Ook morgen kan het nog zomaar een klassementsdag worden, om wat voor reden dan ook. Daar moeten we klaar voor zijn. De ploeg is sterk. Tot nu toe waren we klaar voor ieder scenario, maar morgen is weer een nieuwe dag.

Het is al een zware Vuelta geweest en na twee van zulke zware etappes, kun je nooit weten wat er morgen gaat gebeuren. We moeten voorzichtig zijn. Zaterdag wordt weer een verraderlijke dag, en dan volgt er nog een zware tijdrit op de slotdag. Het ziet er goed uit, maar we zijn er nog niet”, zei de 44-jarige oud-profrenner tot slot.

Dit artikel delen:

21 Reacties

Franco Ballerini 2 september 2021 om 18:41

Cliché Engels.

siepelstad 2 september 2021 om 18:45

Precies dat

debarreman 2 september 2021 om 19:21

Cliché bijdrage van Franco.

VespavanBern 2 september 2021 om 19:42

@debarreman +1

Turtlehead 2 september 2021 om 22:40

Nou, valt wel mee. In ieder geval voorzichtig, ‘focused’ zou Roglic zeggen.
Hopelijk moet ie er niet teveel van piesen de komende dagen.

rennerske 2 september 2021 om 18:53

Natuurlijk had Roglic de beste benen maar toch lief van je Addy!

debarreman 2 september 2021 om 19:22

Empathisch gereden door Roglic. Met respect voor de nummers twee en drie in het AK.

VespavanBern 2 september 2021 om 19:43

Door jouw eerdere berichten kan ik moeilijk inschatten of het om sarcasme gaat…. ik mag hopen van wel uiteraard.

Wheely 2 september 2021 om 19:21

Addy zag er wat sipjes uit volgens Bradley.

Jean Dumas 3 september 2021 om 03:41

De Britten hebben veel respect voor TJV. Mag je oprecht trots op zijn.

Wheely 3 september 2021 om 09:04

Waarom zou ik daar trots op zijn?

xistnc 2 september 2021 om 19:41

Hadden we hier niet besloten dat Addy niet meer voor camera of microfoon zou optreden? Die boodschap is niet overgekomen kennelijk.

Reiger 2 september 2021 om 20:10

Zoals je de meeste sporters/begeleiders niet moet laten praten maar sporten/begeleiden.
Bij de meesten komt er een stortvloed van open deuren en nietszeggende teksten uit.
Zeg gewoon;”ik heb niets, maar dan ook helemaal niets zinnigs te vertellen. En dit is een sneer in het algemeen. Ik hoef geen verdedigingsteksten van TJV juichvee die in hun wiek/ploeg zijn geschoten. Alleen Patje hoor ik graag onzin uitslaan, want dan is het meteen kermis hier bij de reacties.

Mwielerfan 2 september 2021 om 20:55

Met als verschil dat bij Addy Engels nog nooit duidelijk is geworden waar z’n kwaliteiten liggen. Nu boogerd recent terecht aangaf dat iemand met staat van dienst en autoriteit mist in de begeleiding, is dit natuurlijk allemaal weer wat meer actueel

Blackcanyon 2 september 2021 om 21:01

Addy heeft ook zijn kwaliteiten. Niemand kent Engels beter dan Addy … of misschien toch wel

Verweggistan 2 september 2021 om 21:01

Addy is toch geschiedenisleraar, die zou toch in staat moeten zijn een mooi verhaal te vertellen.

Michiel 2 september 2021 om 23:01

Lekker kort en bondig. Niets mis mee.

Dr op en dr over 3 september 2021 om 00:16

@Mwielerfan ….> Boogerd heeft natuurlijk wel een punt. Want tsja, van Niermann of Engels word je pis niet lauw natuurlijk.

Maar het was tevens een verkapte sollicitatie van de heer Boogerd zelf. (Die ik overigens liever ook niet bij Jumbo aan het werk zie, want in z’n loopbaan als wielrenner bleek hij zelf nu ook niet bepaalt over veel wielerinzicht te beschikken. En daarnaast gewoon een valsspeler te zijn, die dit pas kon toegeven nadat een andere voormalige ploeggenoot hierover naar buiten trad.)

Als heren zoals Bruyneel en anderen niet meer welkom zijn in onze geliefde sport omdat ze valsspeelden, dan mag Michael wat mij betreft ook wegblijven.

Blackcanyon 3 september 2021 om 01:54

Addy leert wel snel. In een interview uit 2016 zei hij dat hij 3 keer zo hard werkte dan normaal omdat Kruijswijk in t roze reed en nog een paar dagen moest. Addy bestudeerde de parcoursen nauwgezet. Kruijswijjk reed vervolgens in de sneeuwmuur. Vandaag zegt Addy dat ze in het verleden gezien hebben wat er mis kan gaan. Hij heeft Roglic kennelijk gewaarschuwd voor sneeuwmuren, want die zegt op zijn beurt dat hij blij is dat ze klaar zijn met t hooggebergte. En Addy waarschuwt ook voor de tijdrit. Dus hij herinnert zich nog hoe ze t vorig jaar verprutst hebben.

Natte spons 3 september 2021 om 08:49

@Verweggistan: Ik weet natuurlijk niet wie jouw geschiedenis leraar was, maar die van mij had zelf al geschiedenis moeten zijn.

Blackcanyon 2 september 2021 om 20:58

Ja Addy en je hebt er niks live van gezien vanuit de auto op dat geitepad. Je zag het net als ik op het scherm. Jij op een schermpje van ongeveer 10 inch terwijl je achter t stuur ook nog moest kijken dat je niet de afgrond in lazert met die auto. Ik op mijn grote flatscreen met het kundige commentaar van De Cauwer. Dus … ik wist t al voordat je dit commentaar gaf.

Headlines

Materiaalzone

Populair