Adam Yates was verrast door geel: “Ik stond al onder de douche”

woensdag 2 september 2020 om 19:11
Adam Yates was verrast door geel: “Ik stond al onder de douche”

foto: Cor Vos

Voor Adam Yates kwam het als een verrassing dat hij na de vijfde Touretappe werd gehuldigd als leider in het algemeen klassement. “Ik begreep eerst niet dat ik de nieuwe gele trui was.”

Yates was in eerste instantie zelfs teruggereden naar de teambus van Mitchelton-Scott. “Ik was al gedoucht en klaar om terug naar het hotel te gaan, maar toen belde iemand me om te zeggen dat ik terug moest komen naar het podium. Ik had het geel graag op een andere manier gepakt, maar nu we hem hebben, gaan we hem verdedigen.”

Dat hij de Ronde van Frankrijk per dag neemt, vertelt hij verder. “Morgen, op de Mont Aigoual, zal er een helse strijd losbarsten.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

Olly 2 september 2020 om 19:19

We gaan hem verdedigen?? Wat is er gebeurd met "ik ga niet voor het AK naar de TdF"? Hij heeft stiekem wel twee goede luitenants bij zich voor in de bergen met Mikel Nieve en Chavez.
Ik ben benieuwd waar dit gaat eindigen, mss heel MS op een hoop rijden in een waaier etappe. Ik denk dat Yates deze trui best wel een tijd zal dragen, in de bergen gaat hij er sowieso niet af. Maar pakt hij eerder wat tijd.

vevie 2 september 2020 om 19:21

Chaves en Yates zijn allebei prima in orde tot nu toe. Mooi om weer te zien. Chaves is een geweldige renner met een aantal mindere jaren en hetzelfde geldt voor Yates. Het zijn beide renners die durven te koersen. Ik gun het ze.

Bruine Koersbroek 2 september 2020 om 22:45

Ik moet überhaupt nog zien of ze hem verdedigen.. Stelletje freeloaders bij Mitchelton Scott..

Titaantje 2 september 2020 om 19:29

Het kan zomaar een tour worden zoals toen Nibali win. De verwachtingen rond Nibali waren toen ook laag en daardoor pakte hij ook stiekem vroeg het geel in een etappe met een klein heuveltje aan het einde. Daarna zagen ze hem nooit meer terug. Deze Yates zit ook duidelijk te linkeballen met zijn “ik ga niet voor het klassement”, want hij lijkt toch prima op orde te zijn itt wat de Dauphine liet vermoeden.

adelaarvanantwerpen 2 september 2020 om 19:34

Nibali was gewoon de derde favoriet na Froome en Contador. Hij won een jaar daarvoor ook nog de Giro en werd tweede in de Vuelta.

Yates rijdt supersterk in koersen van een week, maar het is al tijdje geleden dat hij nog een goed klassement heeft gereden.

Veloburto 2 september 2020 om 21:06

Nibali won door die legendarische etappe met boom, fuglsang en westra toch?

Bruine Koersbroek 2 september 2020 om 22:44

Nibali won omdat de echte toppers thuis zaten..

Barry Batsbak 2 september 2020 om 23:38

Nibali won omdat de overige favorieten al van hun fiets waren gedonderd, maar liet wel een bijzonder knap staaltje kasseienrijden zien in rit 5. Die rit, die in het collectieve Nederlandsche wielergeheugen gegrift staat.

Titaantje 3 september 2020 om 06:08

Nibali won etappe 2 al voorafgaand aan die kasseienrit, en dat is de rit waar ik naar refereer. Uiteraard was er daarna voor hem het geluk dat de andere 2 favorieten vielen. Hij had overigens idd een fantastisch 2013, maar 2014 liep nog niet echt lekker voorafgaand aan de Tour.

Het doet me er wat aan denken omdat Yates met hetzelfde gemak die heuvelrit naar Alaphilippe reed, en ook een matige Dauphine reed.

En alle toppers hebben zogenaamd vooraf een blessure, dus wie weer komt dat deel ook nog uit ;-)

Vincent Lacressonniere 2 september 2020 om 23:22

Oneens met Velo en Bruine

Nibali was dat jaar uitzonderlijk goed in vorm. Ook toen Froome en Contador nog in koers waren leek hij de sterkste, en ook voor de Roubaix etappe had hij al een paar keer tijd gepakt meen ik.

Het is wel jammer voor Nibali dat het nu een soort ‘what if” overwinning is, terwijl hij in de vorm van zijn leven verkeerde en ik het gevoel heb dat hij die Tour hoe dan ook gewonnen had.

Lalsacien 3 september 2020 om 06:41

Yates had het geel moeten hebben na de hardloopactie van Froome op de Ventoux. Maar doordat iedereen in dezelfde tijd als Mollema werd gezet “liep” hij dat mis…

Kuiperberg 3 september 2020 om 09:46

Haha mooie woordkeuze.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair