Adam Blythe is de snelste op The Mall

zondag 10 augustus 2014 om 18:55

foto: Sirotti

Adam Blythe (NFTO) heeft de derde Prudential Ride London-Surrey Classic gewonnen. Op The Mall in Londen bleef de jonge Brit Ben Swift (Team Sky) en Julian Alaphilippe (Omega Pharma-Quick Step) voor in een sprint met vijf. Stef Clement (Belkin) finishte op plek acht.

Steven Lammertink kleurt koersbegin
Na bijna dertig kilometer trok een zestal, met daarbij Giant-Shimano-stagiair Steven Lammertink, erop uit. Adrien Niyonshuti (MTN-Qhubeka), Jonathan Hivert (Belkin), Steven Lampier (Velosure), Thomas Vaubourzeix (Bretagne) en Markus Eibegger (Team Synergy) waren zijn vluchtmakkers. Hoewel zij van het peloton, dat vaak geleid werd door Team Sky, bijna vijf minuten cadeau kregen, was hun liedje op 70 kilometer van het einde al uitgezongen.

Elfkoppige groep rijdt weg in heuvelzone
Op de voorlaatste passage op Box Hill vond de eerste serieuze schifting plaats. Ben Swift (Team Sky), Stef Clement (Belkin), Caleb Ewan (Orica-GreenEdge), Kristijan Koren (Cannondale), Sam Bennett, Zack Dempster en Scott Thwaites (Team NetApp-Endura), Adam Blythe (NFTO), Philippe GIlbert en Loic Vliegen (BMC Racing), en Julian Alaphilippe en Gert Steegmans (Omega Pharma-Quick Step) kwamen op die manier voorop.

NetApp-Endura verliest twee pionnen
NetApp-Endura beschikte even over het numerieke overwicht in de kopgroep, maar raakte dat even snel weer kwijt. Bij de slotpassage op Box Hill ging het te snel voor Dempster, terwijl Bennett even later met een lekke band te kampen had. De Ier kon de aansluiting wél weer maken. Het elftal nam intussen een voorsprong van een minuut op het peloton, waar Cannondale en Topsport Vlaanderen het werk opknapten. Zij zouden niet meer terugkomen.

Gilbert aan basis van nieuwe schifting
De samenwerking verliep goed vooraan, tot Philippe Gilbert op twintig kilometer van het einde voor een nieuwe schifting zorgde. Op een stuk vals plat in hartje Londen ging hij ervandoor, en konden enkel Koren, Swift, Alaphilippe en Blythe volgen. Maar ook deze groep was nog te groot voor Gilbert, die vijf kilometer later enkel nog Alaphilippe aan zijn wiel had. Op tien kilometer van het einde maakten Swift, Koren en Blythe echter weer de aansluiting.

Sprint met vijf gewonnen door Blythe
Het vijftal bleef tot het ingaan van de slotkilometer een hoog tempo onderhouden, maar van daaraf volgde een surplace. Adam Blythe profiteerde daarvan door op ruim 250 meter van de aankomst de sprint op gang te trekken. Niemand ging hem nog voorbij.

flag-gb Prudential Ride London-Surrey Classic (1.HC)
1. flag-gb Adam Blythe (Team NFTO)
2. flag-gb Ben Swift (Team Sky) in z.t.
3. flag-fr Julian Alaphilippe (Omega Pharma-Quick Step)
4. flag-be Philippe Gilbert (BMC Racing Team)
5. flag-si Kristijan Koren (Cannondale Pro Cycling)
6. flag-ie Sam Bennett (Team NetApp-Endura)
7. flag-be Loïc Vliegen (BMC Racing Team)
8. flag-nl Stef Clement (Belkin Pro Cycling)
9. flag-it Elia Viviani (Cannondale Pro Cycling)
10. flag-gb Russel Downing (Team NFTO)

Dit artikel delen:

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair