Ackermann klopt Kittel in Clásica de Almería

zondag 17 februari 2019 om 17:46
Ackermann klopt Kittel in Clásica de Almería

foto: Cor Vos

Pascal Ackermann heeft de Clásica de Almería gewonnen. De Duitse kampioen van BORA-hansgrohe was in de sprint van een klein peloton de betere van zijn oudere landgenoot Marcel Kittel van Katusha-Alpecin. Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) sprintte naar de derde plaats na ruim 190 kilometer koers.

Twee Nederlanders in de kopgroep
Justin Timmermans (Roompot-Charles) en Jetse Bol (Burgos-BH) zaten in de vlucht van de dag. Zij kregen daar bijval van Carlos Verona (Movistar), Juan Antonio López-Cózar (Fundacion Euskadi), Axel Journiaux (Direct Energie), Emerson Oronte (Rally-UHC) en Petr Rikunov (Gazprom-Rusvelo). Groter dan vier minuten werd de voorsprong niet.

Verona ging voor alle bergpunten onderweg en bleek ook op de laatste klim (Alto de Turrillas, 2e categorie) over de beste benen te beschikken. Hij liet zijn medevluchters, die snel opgeslokt werden door het uit elkaar geslagen peloton, achter zich. Vanaf daar was het echter nog bijna honderd kilometer dalend en vlak naar de finish.

Peloton breekt in twee delen
Negentig kilometer voor de streep was het boek dan ook gesloten voor Verona. Hij werd gegrepen door het eerste deel van het peloton, dat veertig seconden voorsprong had op een tweede groep. Onder aanvoering van Mitchelton-Scott groeide de voorsprong naar anderhalve minuut.

Duits sprintgeweld
De winnaar zou bij het dertigtal vooraan zitten. De grootste namen waren Matteo Trentin, Pascal Ackermann en Marcel Kittel. Die drie ploegen wilden er dan ook een ideale sprint van maken voor hun kopmannen. Bij Mitchelton-Scott ging men niet voor Trentin, maar voor Mezgec. De Europees kampioen trok de sprint aan voor zijn Sloveense ploeggenoot, maar hij was niet opgewassen tegen het Duitse sprintgeweld. Ackermann perste er een ferme sprint uit, waarmee hij Kittel nipt achter zich wist te houden.

De beste Belg was Edward Planckaert (Sport Vlaanderen-Baloise) op plek zeven, Lars Boom (Roompot-Charles) werd op plaats acht de beste Nederlander.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

12 Reacties

arviidd 17 februari 2019 om 17:49

Waarom Trentin de sprint aantrok voor Mezgec is mij een raadsel.

0
Tinkerbell 17 februari 2019 om 17:58

Misschien voelde Trentin zich niet goed genoeg? Misschien wilden ze gewoon eens Mezgec een kans geven. Denk dat Trentin ook niet verder was gekomen dan plek drie tegen twee pure sprinters als Kittel en Ackermann.

0
tvm 17 februari 2019 om 17:59

Omdat ze op een vlak parcours gelijkwaardig zijn en zouden ze beide geklopt worden door de twee Duitsers bij een aankomst als deze. Nu wordt Mezgec nog keurig derde.
Zo geef je verschillende renners binnen je ploeg de kans om voor winst te sprinten, een slimme insteek als je het mij vraagt. Sowieso vind ik MTS tactisch een van de sterkste (zo niet de sterkste) ploeg die er is.

0
Polleke 17 februari 2019 om 18:22

Tvm… op ruime afstand tweede sterkste, hoe Dec.QuikStep telkens weer hun pionnen uitspelen is niet meer gezien sinds HighRoad…

0
reusjen 17 februari 2019 om 20:23

Dat heeft vooral te maken met de kwaliteit van de renners die ze hebben.

0
HennieK 17 februari 2019 om 21:37

Misschien een gek commentaar, maar beseft de redactie wel dat het automatisch verspringen van de fotos de pagina indeling verandert? Dat is echt ongelofelijk niet handig en not done….

0
Bikeage 17 februari 2019 om 22:17

Echt he? Gewoon niet meer te lezen daardoor…

0
Romāns Vainšteins 17 februari 2019 om 22:49

Verschrikkelijk irritant ja.

0
SolitaryShell 17 februari 2019 om 22:59

Wat staat hier? Ik krijg het niet gelezen.

0
Covadonga 17 februari 2019 om 23:18

Hier nog een deelgenoot. Niet te doen is het. Redactie wordt nou eens wakker!!

0
Jacco van Stierop 17 februari 2019 om 23:30

Tjonge, fotograaf Cor Vos is ook overal. Vandaag zowel in Almeria, als in Colombia, als in Laigueglia, als in Oman. Ik word al moe als ik er aan denk.

0
Kevin Lowagie 18 februari 2019 om 09:58

Marcel Kittel rijdt opmerkelijk sterker dan vorig seizoen in deze periode.
Prachtig om te zien. Ackermann zal er dit seizoen nog veel winnen. Sterk!

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone