Cookson wil dat Verbruggen aftreedt als erevoorzitter UCI

maandag 9 maart 2015 om 15:30
Cookson wil dat Verbruggen aftreedt als erevoorzitter UCI

UCI-voorzitter Brian Cookson wil dat Hein Verbruggen aftreedt als erevoorzitter van de UCI. Cookson doet deze uitspraak op basis van de bevindingen in het vandaag gepubliceerde dopingrapport van de CIRC.

“Ik maak me ernstige zorgen over wat ik lees rond de acties van Hein en zal hem schriftelijk vragen zijn functie te heroverwegen”, zegt de Britse voorzitter van de internationale wielerunie op het hoofdkantoor in het Zwitserse Aigle.

Cookson is de initiator van de onafhankelijke hervormingscommissie CIRC. In opdracht van de Brit deed de commissie onderzoek naar dopingproblematiek in het wielrennen. Uit het onderzoek blijkt dat Verbruggen in zijn ambtsperiode als UCI-voorzitter Lance Armstrong heeft bevoordeeld. “Hij heeft serieuze inschattingsfouten gemaakt en verkeerde besluiten genomen”, aldus Cookson. “We zullen zien wat hier uit gaat komen.”

Lees hier meer over het CIRC-rapport

Dit artikel delen:

12 Reacties

achtpuntzes 9 maart 2015 om 15:39

eat that, Heintje!
dit lijkt me wel het minste dat ze kunnen ondernemen tegen Verbruggen. aan de andere kant, als ze het hem gewoon vragen om er afstand van te doen, weet ik het antwoord al: "ik heb niks fout gedaan, dus zie ik niet in waarom ik deze eretitel zou moeten inleveren"

overigens lopen ze bij het voetbal nog wat achter. Michael van Praag is in de race voor het voorzitterschap van de FIFA, en wil opperboef Blatter tot erevoorzitter voor het leven benoemen.

voor voorzitters van (internationale) sportbonden zou een maximale termijn voor de lengte van hun voorzitterschap moeten gelden, en na hun baantje geen banden meer mogen hebben met de sportbond in kwestie. want als mensen te lang blijven zitten wordt de kans alleen maar groter dat het fout gaat.

0
Roberto 9 maart 2015 om 16:12

Zo’n man hoort geen ere-voorzitter/lid te zijn. De boel bedonderd en dan nog mooi weer spelen..

0
Roberto 9 maart 2015 om 16:34
Quote:
Geconfronteerd met de op handen zijnde brief laat Verbruggen weten die rustig af te wachten en dan te reageren. “Maar in plaats van deze brief te schrijven had Cookson mij ook kunnen feliciteren dat alle beschuldigingen van corruptie van tafel zijn”, voegt hij er aan toe.

Even een teiltje zoeken..

0
Mark 9 maart 2015 om 17:49

Mooi dat Cookson nu materiaal heeft om Verbruggen te degraderen als ere-voorzitter, Verbruggen zou toch alleen maar bezig blijven zijn eigen rol goed te praten en zou daarmee vernieuwing van de organisatie in de weg zitten en tegenwerken (want daar is openheid voor nodig). Bovendien zou het de positie van Cookson verder versterken, wat de UCI verder ook nodig heeft om succesvol te zijn. Ik ben benieuwd en hoop dat zijn plan om Verbruggen weg te werken slaagt.
Mocht Verbruggen blijven zitten, dan is hij er in ieder geval in geslaagd zijn positie als ere-voorzitter te verzwakken.

0
Angus 9 maart 2015 om 20:36

Hopelijk houdt Verbruggen nu eindelijk de eer aan zichzelf en pakt snel zijn biezen. Een roemloos en oneervol vertrek is het beste wat er nog uit te halen is. Eindelijk van z’n zelfgebouwde sokkel gevallen, de hypocriet !

0
Finz 9 maart 2015 om 21:26

Hij is al weg Angus :/

0
jan jansen 9 maart 2015 om 23:03

Een slechte zaak voor de geloofwaardigheid van het wielrennen als deze man ere-voorzitter blijft

0
Poeksel 9 maart 2015 om 23:11

Hij is overigens ook erelid van het NOC en het IOC.

0
hugenholz 9 maart 2015 om 23:13

Als Teeven en Opstelten het kunnen dan moet Heintje de Narcist het ook kunnen.

0
Tinus 9 maart 2015 om 23:27

Allemaal symboolpolitiek mensen. Dat er zaken rondom Verbruggen niet goed waren, was intern al duidelijk toen hij die eretitel kreeg. Zolang hij zich nergens meer mee kan bemoeien, vind ik het prima

0
Haanaf 10 maart 2015 om 00:24

Op welke gronden heeft hij de titel erevoorzitter ooit verdiend?

0
sooike 10 maart 2015 om 08:26

Dat gluiperige toontje van onze Helmondse vriend waarmee hij zijn handen eindeloos in onschuld wast. Hij heeft niets onoirbaars gedaan, pleit zichzelf vrij van corruptie en dat in het rapport met de regelmaat van de klok met de beschuldigende vinger naar hem wordt gewezen doet hij bijna schouderophalend af als nonsens.Verbruggen moet zijn erevoorzitterschap niet zelf inleveren, die eretitel moet hem worden ontnomen ! Aan het werk UCI !

0

Headlines

Populair

Materiaalzone