38-jarige Leukemans krijgt geen nieuw contract

woensdag 7 oktober 2015 om 13:15
38-jarige Leukemans krijgt geen nieuw contract

Na twee jaar dienst ziet Björn Leukemans zijn wens om zijn carrière af te sluiten bij Wanty-Groupe Gobert niet ingewilligd. De 38-jarige heuvelspecialist moet vertrekken bij zijn huidige ploeg, meldt Het Nieuwsblad.

Leukemans zag de bui dit weekend in gesprek met het Waalse dagblad DH al hangen. “Ik heb nog steeds niets voor volgend jaar, maar ik wil nog wel een jaar door. Ik win nog steeds wedstrijden”, vertelt de man die dit jaar de 1.1-koersen Ronde van Limburg, GP Jef Scherens en Stadsprijs Geraardsbergen won. “Maar Wanty-Groupe Gobert lijkt niet meer geïnteresseerd te zijn. Ik moet dus op zoek naar een nieuw team, maar ik heb nog geen contact.”

Ploegleider Hilaire Van Der Schueren geeft aan dat het een budgetprobleem is. “We moeten één van de twee, Leukemans of Gasparotto, volgend jaar laten gaan. We hebben al veel nieuwe renners en ik denk dat ons team er sterker op wordt. Het zijn veel sprinters, en met sprinters win je makkelijker wedstrijden.” Zo werden Kenny Dehaes, Antoine Demoitié en Robin Stenuit al gehaald. Ook Jan Ghyselinck moet op zoek naar een nieuwe werkgever, terwijl James Vanlandschoot de fiets opbergt.

Dit artikel delen:

19 Reacties

Dayer Quintana 7 oktober 2015 om 13:27

Het is jammer maar ik begrijp het wel. Met Demoitie, Bille en Claeys kunnen ze nu in diezelfde finales op een heel andere manier gaan koersen. Geen idee waar Björn aan de slag moet nu. Van Der Schueren zou ook nog graag Romain Feillu halen en dan liggen de lonen voor een ProContinentale ploeg inderdaad wel wat hoog.

0
achtpuntzes 7 oktober 2015 om 13:29

@ redactie:
als Leukemans geen nieuwe ploeg vindt, sluit hij zijn carriere wel degelijk af bij Wanty.

0
blanco 7 oktober 2015 om 13:55

Pakken bij Lotto jumbo! Deze man kan inderdaad kleinere koersen winnen! En in de grote koersen zoals vlaanderen en roubaix is hij de perfecte meester knecht voor de grote kanonnen.. 1 jaar tekenen.

0
nietram 7 oktober 2015 om 13:56

Misschien een optie voor TLJ? Een goede knecht voor bijv. Vanmarcke in de voorjaarsklassiekers en hij kan zelf ook nog wel wat.

0
Verweggistan 7 oktober 2015 om 14:13

Wellicht een optie voor Tinkoff, om Sagan door het voorjaar te loodsen. Of voor Trek, maar dat is voornamelijk vanwege zijn leeftijd ;)
Leukemans is toch wel het uithangbord van Wanty; als die een jaar door wil, lijkt mij dat ze daar qua salaris wel uitkomen, toch. Zou dus ook onderhandelingstactiek van Vanderschueren kunnen zijn. Want Gasparotto schijnt ook nog steeds aan het lijntje te worden gehouden.

0
Fietsie 7 oktober 2015 om 14:37

typisch een jeugdige topper voor Roompot

0
Melkzuur 7 oktober 2015 om 14:38

Waarom niet Topsport Vlaanderen? Hij kan mooie (Vlaamse) koersen rijden, en kan de jonge jongens bijstaan. Die man is inderdaad nog te goed om te stoppen.

0
arnes 7 oktober 2015 om 14:51

Wanty is echt een ploeg die je als ambitieuze renner liever vermijdt. 0,0 wetenschappelijke begeleiding. Materiaal trekt op niks. De visie van de ploeg is mij ook niet duidelijk. De helft kan niet mee omdat ze betalen om prof te mogen zijn en de andere helft is enkel bezig met zichzelf.

0
KnightBiker 7 oktober 2015 om 14:53

@ melkzuur
goed, idee – maar bij topsport rijden ze voor een appel en een ei. (minimum aan salaris) de vraag zou zijn of leukemans voor dat salaris wil rijden…
Knecht voor vanmarcke idd ook geen slecht idee, al denk ik dat Theunisse dat ook moet kunnen komend jaar.
Ik snap het van wanty niet: zoveel winnen die toch ok niet.. sturen ze iemand weg die TV koersen kan winnen. (2 per jaar maar, maar toch) Misschien idd een onderhandelings tactiek maar als ik Leukemans zou zijn zou ik zeggen: zak erin.

0
john 7 oktober 2015 om 15:10

Dit zal wel de tweede aanwinst worden bij Alpacin voor Dumoulin na Ten Dam

0
Kwouter 7 oktober 2015 om 15:38

Ik heb het gevoel dat hij elk jaar slechter wordt. Hij rijdt in de TV-koersen steeds minder vaak vooraan op het moment dat de koers ontploft. Ik denk dat Hilaire en veel ploegleiders van andere teams dit ook opvallen.

Uiteraard rijdt hij af en toe nog in beeld en wint hij een enkel ritje of paar kleine ritjes, maar het is toch echt op. Ik vraag me ook af of hij wel goed is in zijn ervaring delen en jongeren aansturen. Je kan dan wel veel ervaring hebben, maar je moete het ook kunnen overbrengen.

Ik verwacht eerlijk gezegd niet dat hij nog een ploeg gevonden krijgt en dat hij stopt.

0
Brakkel 7 oktober 2015 om 15:48

Snap de keuze voor Gasparotto boven Leukemans niet. Of denken ze nog steeds dat ze in aanmerking komen voor een Giro-wildcard?

0
KeesD 7 oktober 2015 om 16:20

Jaartje Giant, met Bert de Backer de kasseien eruit jakkeren voor John Beton.

0
Pieter Peet 7 oktober 2015 om 17:09

@Kwouter: hij is ondertussen 38, dan is het niet echt verrassend dat hij ieder jaar slechter wordt. Het is zelfs heel logisch, niet iedereen wint op zn 42ste nog een GT…

Overigens vind ik de titel wat suggestief. Het wordt hier als een feit gebracht dat hij geen nieuw contract krijgt, maar dat is het niet. Leukemans zegt alleen dat Wanty blijkbaar ‘geen interesse’ meer heeft en daaruit concludeert hijzelf dat hij weg moet. Van Der Schueren zegt alleen dat Leukemans of Gasparotto weg moet ivm budget, maar niet wie.
Het is natuurlijk wel een stuk logischer om Gasparotto te behouden, 5 jaar jonger dan Leukemans.

0
Paul Urbach 7 oktober 2015 om 18:35

zo zeg jan Ghyselinck valt ook ver terug. aardige symphatieke jongen, in 2010 nog quick step en sprak ik hem in amersfoort bij de eneco tour, en daarna afgegleden via cofidis en wanty. tja leven kan hard zijn.

0
Dayer Quintana 7 oktober 2015 om 20:09

@Paul
Is inderdaad een echte modelprof die elke keer zijn werk goed opknapt en heeft een uitstekende proloog in de benen. Hopelijk vindt hij nog een team, zo een jongen hoort wel thuis in een procontinentale ploeg.

0
zoetepap 7 oktober 2015 om 21:17

Nog eentje die afgeserveerd wordt… heeft natuurlijk zijn verleden tegen ook al weet ik niet of dat nog belangrijk is op continentaal niveau. off; Ook Vladimir Gusev is weer gaan vliegen,deed ook nog enkele belletjes rinkelen.

0
Joachim 7 oktober 2015 om 22:58

@ zoetepap, welk verleden? Heb je het over die dopingzaak? Leukemans is daarin volledig vrijgesproken.

0
Romāns Vainšteins 7 oktober 2015 om 23:47

Vooral een gave kerel dit, nooit om een scherpe qoute verlegen. Ik mocht hem altijd wel.

Misschien iets voor in een wagen ergens?

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone