250 jobs in gevaar bij Mavic, fabrikant van fietsonderdelen

donderdag 7 mei 2020 om 19:44
250 jobs in gevaar bij Mavic, fabrikant van fietsonderdelen

© Cor Vos

Het ziet er niet goed uit voor Mavic, de fabrikant van fietsonderdelen en al 40 jaar partner van de Tour de France. Het Franse bedrijf staat sinds 2 mei onder curatele en er wordt gezocht naar een overnemer.

“De handelsrechtbank van Grenoble heeft Mavic op 2 mei onder curatele verklaard, met een waarnemingsperiode van zes maanden”, vertelde Gérard Meunier, secretaris van het Sociaal en Economisch Comité (personeelsraad), aan persagentschap AFP. Het nieuws is bevestigd door het management, maar dat weigerde meer uitleg te geven.

Mavic, onder meer gespecialiseerd in traditionele fietswielen (weg- en mountainbike) en fietsuitrustingen (helmen, kleding), heeft wereldwijd 250 mensen in dienst, waaronder 200 in Frankrijk in Annecy (Haute-Savoie) en Saint- Triviers-sur-Moignans (Ain). Het merk werd opgericht in 1889 en is al 40 jaar partner van de Tour de France.

Dit artikel delen:
# Mavic

2 Reacties

Polleke 7 mei 2020 om 20:27

Iconische naam…hing al een tijdje in de lucht, spijtig…

0
Rsw85 8 mei 2020 om 07:24

Zonde maar zijn in hun specialiteit, de wielen al aan alle kanten achterhaald door de concurrentie, zo niet ingehaald. Waar je een 10/15 jaar geleden hele reeksen met af fabriek fietsen van merken uitgevoerd zag met mavic is dat compleet veranderd. Merken kiezen voor eigen wielen en fanatiekere fietsers kopen steeds meer handgespaakte setjes. Benieuwd in welke handen dit merk komt want uitstraling en bekendheid daar ligt het niet aan.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone