1t4i-manager Spekenbrink bevestigt bezoek Kittel
zondag 29 januari 2012 om 23:10

1t4i-manager Spekenbrink bevestigt bezoek Kittel

foto: Tour de Pologne

Iwan Spekenbrink, manager van Project 1t4i (vorige seizoen Skil-Shimano), heeft zojuist tegenover Cyclingnews bevestigd dat Marcel Kittel op bezoek is geweest bij dokter Andreas Franke. Er is op dit moment een groot dopingonderzoek gaande in Duitsland rondom Franke. Het zou gaan om een bezoek in 2008.

Vanavond berichtte het ARD de mogelijke betrokkenheid van Marcel Kittel in een Duitse dopingzaak. Manager Iwan Spekenbrink van Project 1t4i bevestigt dat het super sprinttalent inderdaad een bezoek heeft gebracht aan Franke. Franke was in 2008 echter werkzaam namens de Duitse Olympische ploeg, die alle zieke sporters destijds onder handen had. ”Kittel heeft geen regels gebroken met het bezoek. Wij hebben niets vernomen van de UCI, het WADA of de politie en dat hebben wij ook van Marcel begrepen”, aldus Spekenbrink.

Hij gaat verder: ”Voor zover wij weten is Marcel bij dr. Franke op bezoek geweest omdat het ziek was, of ziek aan het worden was. In die tijd deden alle atleten dat. Marcel vertelde wel dat hij in 2008 een UV-behandeling van deze dokter heeft ondergaan. Hij was ziek en deze dokter gaf hem een behandeling. Marcel was in de veronderstelling dat het een normale dokter was die hem van zijn griep af wilde helpen. Wat ik er van begrijp, al ben ik op dat gebied geen expert, was het toen geen verboden behandeling.”

Spekenbrink zei verder dat hij geen aanleiding zag voor een onderzoek en/of sancties omtrent Kittel. Ook zei hij nog dat voor de bewuste behandeling geen betaling heeft plaats gevonden.

Lees ook:
Project 1t4i: “Kittel geen verdachte in onderzoek”

RIDE Magazine