Zwift kondigt komst eigen smart trainer aan

dinsdag 6 september 2022 om 16:51
Zwift kondigt komst eigen smart trainer aan

Zwift heeft zijn eigen smart trainer aangekondigd. Het populaire online trainingsplatform maakt de stap naar hardware met de komst van de trainer die de naam Zwift Hub meekrijgt.

Met de nieuwe smart trainer moet het makkelijker en betaalbaarder worden om gebruik te maken van Zwift. Op zijn website belooft het bedrijf dat de 16,5 kg zware trainer een nauwkeurigheid van 2,5% heeft, geschikt is voor een hellingsgraad van 16% en een maximale wattage van 1800Watt aankan. De Zwift Hub wordt geleverd met een voorgeïnstalleerde cassette naar keuze.

De Zwift Hub is vanaf 3 oktober beschikbaar voor een aankoopbedrag van € 499,-

Dit artikel delen:

3 Reacties

Secondant 7 september 2022 om 07:22

Hoe verhoudt die 2,5% nauwkeurigheid tegenover modellen van concurrenten in vergelijkbare prijsklasses?

Barry Batsbak 7 september 2022 om 10:20

2,5% is sowieso niet echt overdreven veel. Voor de recreatieve Zwifter is het ruimschoots goed genoeg. Qua prijsklasse zit ie onderaan het middensegment, lijkt me een concurrerende prijs zeker inclusief cassette. Wahoo Kickr Core en Tacx Flux zitten iets hoger. De Flux heeft geloof ik een nauwkeurigheid van 3% en de Core 2%.

Ik heb zelf een Kickr Core, grootste pluspunt van dit model vind ik het geringe geluid. Ik had hiervoor een wheel-on trainer en dan is dit wel een verademing.

Secondant 7 september 2022 om 10:50

@Barry
Bedankt voor je toelichting. Ik heb nu ook een wheel-on trainer en dat werkt OK. Niet top, maar voor de paar keer per jaar dat ik er op zit is het prima. Ben nu alleen naar een fiets met schijfremmen gewisselt en die heeft geen quick-release meer op het achterwiel en past dus ook niet meer op mijn wheel-on trainer. Er zijn vast wel nieuwe steekassen te vinden die er wel in passen, maar wellicht is zo’n Zwift Hub wel een oplossing.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.