Trek presenteert vernieuwde Madone SLR

donderdag 30 juni 2022 om 17:00
Trek presenteert vernieuwde Madone SLR

foto: Trek

Trek heeft het langverwachte nieuwe model van de Madone SLR gepresenteerd. Het nieuwe model is nog aerodynamischer en lichter dan voorgaande uitgaves, mede door de introductie IsoFlow-technologie.

De nieuwe Madone is voorzien van nieuwe framevormen, een volledig nieuw ontworpen stuur- en stuurpencombinatie en verbeterde – meer aerodynamische – rijhouding. Daarnaast introduceert Trek IsoFlow: nieuwe technologie waardoor de zitbuis enigszins doorbuigt bij hobbels in het wegdek voor soepeler rijgedrag, verbeterde aerodynamica en lichter gewicht.

De IsoFlow-technologie in de zitbuis – foto: Trek

Het frame van zevende generatie van de Madone is maar liefst 300 gram lichter dan zijn voorganger. Naast de eerdergenoemde IsoFlow-technologie komt dit mede door een nieuwe lichtgewicht ontwerp en het gebruik van Trek 800 OCLV Carbon.

Trek claimt dat de vernieuwde versie van de Madone ruim 60 seconden sneller is per uur, aan een snelheid van 45 kilometer per uur. De renners en rensters van Trek-Segafredo zullen tijdens de Tour de France gebruik maken van de nieuwe Madone.

Mads Pedersen in actie op vernieuwde Trek Madone SLR – foto: Trek

De Trek Madone SLR is per direct beschikbaar via het wereldwijde dealernetwerk van Trek, vanaf €7,699,-. Binnenkort lees je op WielerFlits een uitgebreide review van de vernieuwde Madone.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Jean Dumas 30 juni 2022 om 17:32

Bauke 60 sec per uur sneller.

Retro Lex 30 juni 2022 om 17:46

Ik hoop dat die Isoflow technologie goed getest is.
Ik zie dat stukje zadelpen en nog wel een keer afbreken bij te grote hobbels en een te zware renner.
In theorie ( laboratorium tests) zou het moeten werken maar in de praktijk ?
Ik zou wachten op de 2e genertie Isoflow

vanSpringel 30 juni 2022 om 18:11

Puntje van het zadel moet conform UCI-maatvoeringen toch op dezelfde plaats blijven staan.
Voor de betere vering lijkt me een hobbelpen onder ’t zadel net zo effectief maar altijd interessant dit soort van ‘innovaties’.
Bijvoorbeeld: https://wielertotaal.nl/beste-verende-zadelpen/
Nooit geschoten is altijd mis.

Barry Batsbak 6 juli 2022 om 14:01

Ik heb ooit een Cane Creek thudbuster op een hardtail mountainbike gehad. Werkte in de praktijk nog best heel redelijk. Wel een eerste klas vuilvanger, zelfs met een neopreen hoesje erom maar daar kun je met mountainbiken een beetje op wachten als je de modder niet schuwt.

Maar als dit werkt heb je iets zonder bewegende delen en dat is natuurlijk nog mooier. Ik vind die gespleten carbon pen van Canyon ook echt heel mooi. Ben best benieuwd of het echt goed functioneert.

Schone 30 juni 2022 om 18:58

bruut mooi!

Romāns Vainšteins 13 juli 2022 om 08:48

‘Trek claimt dat de vernieuwde versie van de Madone ruim 60 seconden sneller is per uur, aan een snelheid van 45 kilometer per uur’

Ga je dan dus 46 of doe je 59 minuten over 45 K?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.