Trek Checkpoint SL 6 eTap verkozen tot gravelbike van het jaar

vrijdag 11 maart 2022 om 19:12
Trek Checkpoint SL 6 eTap verkozen tot gravelbike van het jaar

De Trek Checkpoint SL 6 eTap is tijdens de Fiets Awards 2022 uitgeroepen tot gravelbike van het jaar. De verkiezing ‘Fiets van het jaar’ wordt georganiseerd door de RAI Vereniging en geldt zowel nationaal als internationaal als een belangrijke prijs in de fietsindustrie.

De Checkpoint SL 6 eTap van de Amerikaanse constructeur Trek werd door een onafhankelijke vakjury verkozen uit vijf inzendingen. De jury roemde de fiets om zijn brede inzetbaarheid: “Hij schuwt een knap Hollands MTB-parcours niet maar is ook klaar voor een meerdaagse tocht door de Alpen. De afmontage is met een elektronische schakelgroep helemaal bij de tijd en het fraaie uiterlijk van de fiets maakt hem tot een terechte winnaar.”

Het is voor het derde jaar op rij dat Trek in de prijzen valt tijdens de verkiezing ‘Fiets van het jaar’. In 2020 werden de Supercaliber 9.8 en de Allant+7 uitgeroepen tot respectievelijk mountainbike en e-bike van het jaar. Een jaar later was de Émonda SL6 Pro de grote winnaar met de titel racefiets van het jaar. Deze wordt nu opgevolgd door de Checkpoint met de titel gravelbike van het jaar. Deze categorie was nieuw dit jaar.

De genomineerde fietsen waren afgelopen periode door een merkonafhankelijke vakjury kritisch bekeken, beoordeeld en in de praktijk getest. Hierbij werden punten gegeven voor techniek, prijs-kwaliteit, innovatie, design, rijeigenschappen en veiligheid.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Romāns Vainšteins 21 maart 2022 om 17:14

Wel leuk en mijn ding, zo met wat shit meerdere dagen op pad op een fiets die nagenoeg overal wel door komt. Leuker dan bandana’s, chronostuur of een suf hartslagcadansmetertje dat aangeeft dat het allemaal veel beter zou moeten kunnen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.