Tour 2018: In deze tenues rijden de 22 ploegen

Tour 2018: In deze tenues rijden de 22 ploegen

foto: Sirotti

vrijdag 6 juli 2018 om 13:55

De Tour de France is ook dit jaar weer het podium voor veel ploegen om in een ander tenue te rijden. Een goed doel, een andere sponsor of te veel overeenkomsten met de leiderstrui der leiderstruien. Allemaal redenen om in een ander tricot te gaan rijden. Op welke truitjes moeten we de komende drie weken gaan letten? We zetten ze voor je op een rijtje!

Aangepaste tenues
Vijf ploegen rijden in een ander tenue dan normaal. LottoNL-Jumbo’s gele trui lijkt te veel op de leiderstrui, dus zijn de kleuren omgedraaid. Lotto Soudal heeft door een speciale sponsoractie (New Lotto) een volledig rood tricot. Trek-Segafredo kiest net als vorig jaar voor een wit shirt met rode accenten.

Sky rijdt niet in het wit met lichtblauw, maar in het wit met zwart, om aandacht te vragen voor het plasticprobleem in de oceanen. Mitchelton-Scott heeft een kleine verandering doorgevoerd. Op de voor- en achterkant van het shirt prijkt Let’s Go-Scott. Mitchelton staat die plek af aan een andere geldschieter.

De andere ploegen
Alle andere ploegen (zeventien) rijden in hun normale tenues, zoals we die kennen van de eerste zes maanden van het seizoen. Peter Sagan rijdt als wereldkampioen in zijn regenboogtrui; zijn ploeggenoten bij BORA-hansgrohe blijven in het zwart met mintgroen koersen. Bekijk hier op welke truitjes je moet letten de komende Tour!

Dit artikel delen:

1 Reactie

mus van de maasstad 6 juli 2018 om 14:40

Ik wist niet dat Bora ook speciale tenues voor een goed doel had. Zal de LBHT gemeenschap wel erg blij mee zijn, 8 mannen met een regenboog op hun shirt

Edit: Oh, eerst maar de tekst lezen voor je onzin gaat posten haha

Is het al 17uur?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.