Škoda nieuwe autosponsor Team Sunweb

donderdag 3 januari 2019 om 10:09
Škoda nieuwe autosponsor Team Sunweb

foto: Team Sunweb

Team Sunweb gaat in zee met het automerk Škoda. Het Tsjechische autobedrijf levert de komende jaren het wagenpark van de Duits-Nederlandse ploeg uit de WorldTour. De laatste seizoenen reden de medewerkers van Team Sunweb in auto’s van Mini.

Hoe lang de samenwerking tussen Team Sunweb en Škoda duurt, is niet bekendgemaakt. De ploeg kan gebruikmaken van de Škoda Superb Combi. Naast de mannenploeg, zullen ook het vrouwen- en het beloftenteam ondersteund worden door deze wagens.

Škoda is niet nieuw in het wielrennen. Het is een belangrijke sponsor van de ASO en daarmee zichtbaar in de Tour de France. Daarnaast was het een tijd lang de autosponsor van LottoNL-Jumbo. Die samenwerking is eind 2018 gestopt.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Bever 3 januari 2019 om 10:20

Erg jammer. De Mini gaf Team Sunweb wat eigenzinnigs, een beetje swung. Door deze move en door ook nog eens Lazer helmen te gaan dragen, waar het halve peloton al mee rijdt, is het laatste beetje ‘eigens’ verdwenen. Doodzonde.

rovi 6 januari 2019 om 22:18

Ik vind dat ze met Cervelo ipv Giant qua fiets juist weer veel meer ‘eigens’ hebben gekregen.

xistnc 4 januari 2019 om 11:24

Ik ben benieuwd hoe de ploegleiders dit ervaren. Het zou me niets verbazen dat ze blij zijn om van die onpraktische Mini’s af te zijn.

vanSpringel 6 januari 2019 om 09:47

Inderdaad. “Het nut gaat voor de sier” (Oud gezegswijs). Is ook het eerste waar ik aan dacht dit gelezen te hebbën.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.