Santini doet leiderstruien Vuelta a España 2019 uit de doeken

woensdag 3 april 2019 om 14:48
Santini doet leiderstruien Vuelta a España 2019 uit de doeken

Santini en wedstrijdorganisator Unipublic presenteerden vandaag de vier leiderstruien die worden uitgereikt in de volgende Vuelta a España. De kleuren zijn ongewijzigd; wel wordt de witte trui dit jaar uitgereikt aan de beste jongere. Het combinatieklassement verdwijnt.

Voor het derde jaar op rij worden de leiders in de Vuelta a España gekleed door Santini. Kledingfabrikant en organisator laten in een persbericht weten dat de vier leiderstruien zijn gemaakt van hightech materiaal en zijn ontworpen om een aerodynamische pasvorm te bieden, waarbij comfort, prestaties en ademend vermogen in één kledingstuk worden gecombineerd.

“Omdat de temperaturen zullen stijgen tot ruim boven de 30 ˚C in meerdere Vuelta-etappes, heeft Santini exclusief voor deze koers meerdere truitjes gemaakt van een nieuw, ongelooflijk licht en ademend microweefsel genaamd Sesia, dat slechts 95g/m2 weegt”, staat er te lezen.

Witte trui voortaan voor beste jongere
De door Carrefour gesponsorde maillot rojo wordt gedragen door de leider in het algemeen klassement, terwijl de door Škoda gesponsorde maillot verde wordt aangetrokken door de leider in het puntenklassement. De door Loterias y Apuestas del Estado gesponsorde maillot de lunares wordt uitgereikt aan de leider van het bergklassement.

De maillot blanco wordt niet langer gedragen door de leider in het combinatieklassement. Vorig jaar maakte de organisatie achter de Vuelta bekend dat dit nevenklassement verdwijnt. Vanaf nu wordt de door Fenie Energia gesponsorde witte trui uitgereikt aan de beste jongere.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Bouvage 3 april 2019 om 15:48

Jammer, persoonlijk vind ik zo'n jongerentrui maar niets. Voor een trui moet iedereen mee kunnen doen wat mij betreft. Het combinatieklassement is enigszins onzinnig aangezien het snel naar de nummer 2 gaat bijvoorbeeld. Het is meer een bonus die volgt dan een doel op zich.

Edit:

Een combinatieklassement is alleen interessant als je het kunt winnen als niet klassementsrenner. Tussensprints, et cetera. Erg lastig aangezien je het ook niet extreem ingewikkeld wilt maken.

Iemand ideeën?

Kosmonaut 3 april 2019 om 20:56

Kom je uit op een intergiro achtig iets.

Vindt het persoonlijk wel mooi zo een jongerenklassement in een grote ronde. Sommige winnaars daarvan ga je toch wat intensiever volgen, en zeker de laatste jaren zie je toch dat de winnaars van de witte trui in Giro en Tour ook echt toppers worden. Mooi zetje in de rug voor de jongens die de witte trui winnen

aardappeljager 10 april 2019 om 08:24

@redactie reacties uitgeschakeld bij Vifit artikel.

Sportvoeding is een interessant onderwerp. Zou mooi zijn als er ipv 1 merk een vergelijkend warenonderzoek zou plaatsvinden. Nu voelt het als advertisement

Olivier van Pelt 21 april 2019 om 13:35

Test

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.